ŞİKAYET Yuvacık Organizasyonunda yaşanan sorun hakkında bilgilendirme.

SsTeam

Yönetici
Merhaba arkadaşlar yuvacık organizasyonumuzda site dışından katılım sağlayan kendi arkadaşlarımın arasında binek araçlarda var idi ve arazi gezisinde arkadaşlarımı istemeyerekte olsa diğer arkadaşların araçlarına bindirmek zorunda kalmıştım bu durumdan dolayı haklı olarak bazı arkadaşlarımız rahatsız olmuşlar ve arkamdan konuşmalar ve sitemler olmuş yaşanan durumdan dolayı sizlerden özür diler bir daha böyle birşey olmuyacağının sözünü veririm ama şunuda unutmayalım gerçek dostluklar ve aileler böyle zamanlarda belli olur.

O yüzden ortada bir sıkıntı olduğu zaman herkes bir birbirinin arkasından konuşmasın ve yorum yapmasın bu sorunun kaynağı olan kişi ile yüz yüze istişare etmesi daha doğru olur diye düşünüyorum.

Saygılarımla
Admin

Gıybet; "Bir kimsenin ayıbını arkasında söylemek veya aleyhine konuşma " demektir. Türkçede bu kavramın karşılığı olarak "dedikodu" ve "çekiştirme" kelimeleri kullanılır.

İslam'da büyük günahlardan biridir. Hucurat Suresi 12. ayette, gıybet yapmak, ölmüş kardeşinin (insanın) etini yemeye benzetilmiştir.

V

vedaterdönmez

Sayin adminim bundan sonra arazi gezilerine gidildiğinde rica edelim 4X2 aracı olan arkadaşlarımız özellikle aileli organizasyonlarda ya araziye gelmesinler veya geleceklerse önceden diğer arkadaşlarla anlaşıp arkasından konusturmuyacağı insanların arabasına binsinler

SsTeam

Yönetici
Evet sevgili vedat abi hatalarimizdan ders almayı bildiğimiz sürece sıkıntı olmaz bizim tum organizasyonlarimiz arazi de olduğu için kışın 4x2 lerin katılmaması daha dogru olur yazın kuru toprakta ve çamurda sorun olmaz

cavdare

Moderator
ayrım yapmayın--4*4 -4*2 ne farkeder ..bence sadece organizasyon öncesi olası senaryolar değerlendirilip, aracına yolcu alabilecekler önceden belirlenirse sorun kalmaz. çekici arkadaşlarda var :) .. tabi olayı bilmediğim için kimseyi suçlamak istemem.. sadeceortaya yorum yapayım, ailesi ile gelmiş olanların araçlarına binen yabancı erkeklerden rahatsız olması- veya yolcu sayısının 5 i geçmesi durumunda rahatsız olması normaldir(araçta bayan yoksa sayıda çok önemli olmayabilir).. onun dışındakileri benim açımdan biraz anormal...tabi kimseyi yargılamıyoruz, bizim pencereden görünen bu.. ayrıca dostluk- arkadaşlık sıkıntı paylaşmakla olur... ne kadar çok birbir sıkıntımızı çekersek o kadar muhabbetimiz artar...
tabi bu arada kişisel farklılıkları dikkate almak lazım, herkezin arkadışlık ilişkisinden beklentisi farklı olabilir, insanlar birbirini zamanla tanır ona göre ilşki düzeyini belirler..

Şimdi bugün okuyabildim bu mevzuları. Kim ne konuşmuş, ne etmişse ayıp etmiş. Ancak bundan sonra da organizasyonlar olacak, buna benzer mevzular illa olacak. Birileri birşey beğenmeyecek, birinin dediği diğerine ters gelecek vesaire...Bu bağlamda çok fazla sallamamak lazım. Dediğin gibi en delikanlıcası sıkıntıyı paylaşıp yüze söylemek. Zaten bunu yapmıyorsa ...

SsTeam

Yönetici
çok ayıp, yakıştıramadım.. eğer bir yere TOLUCA gidiliyor ve bu noktada bazı sorunlar yaşanılıyor ise bu sorunlarıda TOPLUCA çözülmesi elbetteki gerekmektedir. gıybet veya nasıl sıfatlandırılırsa , anladığım yada bildiğim şekli ile MUHAFAZAKAR bir tutum söz konusu ise bu konuda araca yolcu almadan bildirilir. KOnun nasıl yaşanıldığı , neden , niçin bilemiyorum ama ne olursa olsun sadece arkadan konuşmak doğru değil , bunun doğru olmadığı gibi bu gezilere vs. katılırkende clup geneli ile hareket edileceğinin farkında olunması lazım. ne yani topluca gidiliyor ve orada arazide kalmış olan aracı içindeki yolcular ile beraber oradamı bırakılacak? elbetteki bazı durumlar hariç bu olmaz olamaz, hem klup misyonu ki herşeyden önce insan olma özelliğimiz adına bu yanlış olur..

ahmetersin

Moderator
Yazık çok yazık. Zordur insanlarla uğraşmak hele ki arkadan konuşacak kadar insanlığını kaybeden insan görünümlü varlıklarla uğraşmak. Araçlarla ilgili yaşanan durum tabikide normal birşey yaşanabilicek bir durum zaten birlikte orada ortaya çıkmıyormu?

Arazide ki turlarda arazınin durumuna göre nitelikli araçlarının yanında 1.2. 3. 4. 5 yıldızlı ekipman istiyen ve bu organizasyonları ciddi şekildi ele alan grublar var ... Örn. Yaban vb,. :tan::laz-2::02.47-tranquillity:
İnternet te bu yıldızların anlamı açıklanıyor... :laz-2::laz-2::laz-2:

1 ay kadar önce yılların şöförü ve arazi araçları üzerine kendini geliştirmiş ve bunların tamiri ile uğraşan bir abimiz, ben kendisini her şeyi biliyor zannıyla aracı sertleşmiş tipi karında kullanmasını istedim.... Aynı yerden 60 cm geçen yerden 3-4 sefer gidip gelmeme rağmen , yanındayken engeli aştı ancak foto çekeyim diye aşağı indiğimde talimatlarımı dinlemedi.... ve araç karnının üzerine oturdu.... var olan ekipmanları da kullanmasını biliyor zannetmiştim... Çok yanılmışım.... Battık ve bir türlü çıkamadık... Araç ve ekipman aşırı zorlandığı için ana sigorta attı.... Ekipmanlar zarar gördü... Çekici ile aşağı ya ancak indirebildik....:sour:

Araçların teknik özellikleri ve katılanların 0F ROAD tecrübeleri , ayrıca ekipmanların bilinçli kullanılması çok önemli.......

Bütün kar lar bir değildir.... Yeni yağmış bir karda belki 1 m kürüyebilirsin ama sertleşmiş karda 10 cm de batabilirsin.... Beni kurtarmaya gelen Yaz asfalt lastikli 4x4 kyron durduğu yer de ki 5 cm mi bile bulmayan sertleşmiş karda vy vy vy etti saplandı kaldı..... bir türlü çıkaramadık çünkü hiç bir ekipmanı yoktu... en son kış lastikli kyronla saplandığı 5 cm yerden çekip çıkarmıştık.....

BEN DAHA 2 YILI DOLDURMAMIŞ tek başına BİR 4X4 kullanıcısıyım... İlk 4 çeker aracım bu araç , başka da hiç 4 çeker araç kullanmadım.... Her fırsatta kendimi ve aracı test etmeye çalışıyorum.... Spin vs bilgisayarda direksiyonla ralli araç ları kullanarak direksiyonumu güçlendirmeye çalıştım....Öğrendiklerimi uyguladım...

İnternette tecrübe sahibi ofroad cuların tecrübelerini hiç yabana atmadım. ve mümkünse pratiğini uygulamaya çalıştım... Ofroad kazaları ile ilgili videoları durdurarak izlemeye çalıştım....

NETİCE HANIMI ARABAYA BİNDİRDİĞİM DE HER GÜN KAVGA........ Kaldık korkusu ile.....:anonymous:

Geçen günlerde Şahsuvaroğlunun düzenlediği ilk organizasyonda bir kısım fotolara harici olarak korsan ulaşabildik.... Su aldıran o arkadaş su geçişi ile ilgili bir videoyu seyredip girseydi... Emin olun hiç zarar görmezdi.... Çünkü ben daha derin sel suyuna unuttuğum için 2 çekerde girmiştim..... Fotolardan aklımda kalan koç gibi suya atmış kendini..... Mesela; 50 cm lik su , bu sert dalma ile 100 cm geçen suya dönüşmüş...

ORGANİZASYON daki araç FOTO Ve VİDEOLARINI yükleyebilirse arkadaşlar....

Geçtiğim ve saplandığımız yer avatarda fotoğraf da gözüküyor...

Arazide ROTA ve KATILAN ARAÇLARIN NİTELİKLERİ ayrıca TECRÜBE ve Konvoy kuralları çok ama çok ÖNEMLİ.... BU İŞ İHMALİ GELMEZ......... :02.47-tranquillity::02.47-tranquillity::02.47-tranquillity::laz-2::laz-2::laz-2:

Otobüs şoförleri en az 45 can taşıdığı bilinci ile nitelikli şoförlerden seçilir.... buna dikkat etmeyenlerin icraatlerini haberlerden her gün duyuyoruz.....

:crushed:

F

falken34

walla hocam benimde aklımda..
cumartesi sertleşmiş karda bizde kaldık..baya zorlandık.

bir bilgi paylaşım sistemi kurarak videolu olarak offroad sürüşünü ve taktiklerini anlatmalıyız.
hatta basit aletlerin nasıl kullanılacağını ve zor durumlardan kurtulmanın çeşitli yollarını anlatmalıyız.
bunun için uygulamalı bir video hazırlamayı dülşünüyoruz.

Şimdi herkes işi bilinçli yapma konusunda hemfikir gördüğüm kadarıyla. Eğitim konusunda gerekli girişimleri yapmamıza rağmen, üyelerin ilgisi ortada...Bu bağlamda deneme yanılmadan çok, işi bilenlerden ön eğitim almak hepimizin işine fazlasıyla yarayacaktır.Hala bu fikirdeyim.

Sent from my iPhone using Tapatalk

cavdare

Moderator
30 santim sertleşmiş karda ilerleyebilmek için ileri geri vurara vura gitmiştirm...biraz geri gelip hız alıp biraz ilerledikten sonra patinaja düşünce tekrar geri gelip hız larak karı eze eze ilerleyebiliyorsun...