Yeni Tivoli Hakkında Görüşleriniz Nelerdir.

SsTeam

Yönetici
Merhaba Sevgili Arkadaşlar,

Malum oto showda tivoli lansmanı yapıldı ve araç tanıldı aynı segmentteki diğer araçlarla kıyasladığınız da fiat ve kalite açısından ne düşünüyorsunuz.

mehmet82

Moderator
Cevap: Yeni Tivlo Hakkında Görüşleriniz Nelerdir.

Beni pek heycanlandırmadı rakipleri daha mantıklı geliyor. 6 yılda 2. ssangyong aracımı kullanmaktayım ismini hundai gibi temize çıkaramadı çin etiketini üstünden atamadı bende çin mi bu diye soranlara he he
deyip geçiyorum sıkıldım. Bu markadan sıfır araç almak mantıklı gelmiyor benim görüşüm.

cengiz67

Moderator
Cevap: Yeni Tivlo Hakkında Görüşleriniz Nelerdir.

hemen hemen aynı fiyatlara servis ağı ve hizmet anlayışı ,bilinirliği daha iyi bir araç almak bence daha mantıklı,görsellik zaten hak getire .Şahsuvaroğlunuda anlamış değilim hiçmi piyasa araştırması yapmazlar,hiçmi aynı segmentteki araçlar karşısındaki fiyatlarını makul seviyelere çekelim demezler neden bu işi profesyonellerle yapmazlar anlaşılır gibi değil sanırım insanın kendi ayağına kurşun sıkmak dedikleri bu olsa gerek

cavdare

Moderator
şahsuvaroğlu "geç tavuk oldu ama erken tara çıktı"
markayı tanıtamadan fiyatları en bilinen markalarla aynı düzeye çıkardı.
servisi yetersiz, aracını severek kullanan bir ssangyong kullanıcısı olarak ben bu araca güvenip bu parayı vermem...araba hoş - beğenmedim desem yalan olur...ama ikinci eli ölü- servisi sıkıntılı bir markaya bu para verilmez....

ahmetersin

Moderator
Markayı son derece severim hatta buradaki pek çok abimde bilir benim şahsi aracım hyundai, kyron ise babamın aracıdır ve her fırsattada onu kullanırım. Şahsuvaroğlu bu keleği korandosports un 4x4 ü için yapmıştı. Tam iki sene bekledikten sonra tercih değişikliği yaptım. Tivoliyide büyük bir heyecanla bekledim hatta küçük araçları sevmeyen babam bile bekledi ancak sonucu hüsran oldu. Araç güzel ancak fiyat sıkıntılı. Bu sıkıntı benim açımdan sorun değil çünkü ben araçların sağlamlığını ve güvenilirliğini defalarca test ettim. Ancak araç alırken hiç satmayacakmış gibi ama yarın satacakmış gibi bakmak gerekir. Markanın ikinci el değeri aşikar iken bu tarz bir fiyat politikası gariptir.

Bende arkadaşlara katılıyorum araç güzel fakat rakiplerine göre fiyat ve donanım olarak biraz geri planda kalıyor.

Özellikle Mazda Cx-3 4x4 Dizel Otomatik 85.bin tl - Tivoli 4x2 Benzilnli Otomatik 80.bin tl

Artık size karar verin benzinli 4x2 80 bin mi - dizel 4x4 85.bin

araç güzel olabilir fakat aynı segmentte çok araç var. diğerlerine göre fiyat avantajı olmazsa çok satmaz. dizeli henüz gelmedi. benzinlisi ile aynı anda gelmeliydi. diğer bir konu da ssangyong türkiye sayfasını açıyorsunuz tivoli bölümünde sadece fiyat bilgisi var. araçla ilgili hiç bir tanıtım yok. bir internet sayfasına aracın reklamını koymak bu kadar zor mu?

standart modeli 55450 lira.bence çok uygun bir fiyat.

ama bizim millet arabadan anlamadığı için gidip 61000 liraya fiat 500x alıyor.onun yerinde git 30000 liraya fiat doblo al.çünkü ikiside aynı araba. :mshareketliifade118

otomatik vites seçeneğinde ise işler değişiyor.
Tivoli 4x2 Benzilnli Otomatik 80.bin tl fiyatı ile el yakıyor.ve kimse almayacak bu seçeneği.
çünkü iki tane japon rakibi var.
1.si 74000 liralık fiyatıyla pazarın f/p lideri olan subaru xvdir. otomatik + 4x4.

2.si ise Mazda Cx-3 4x4 Dizel Otomatik 85.bin tl dir. dizel düşünen gidip mazda alsın.

ama işte bizim insanımız klasik otomobil mantığıyla (servisi yok - ikinci elde satamam) gidip yeni kasa doblo olan fiat 500x alıyorlar. :34:

standart modeli 55450 lira.bence çok uygun bir fiyat.

ama bizim millet arabadan anlamadığı için gidip 61000 liraya fiat 500x alıyor.onun yerinde git 30000 liraya fiat doblo al.çünkü ikiside aynı araba. :mshareketliifade118

otomatik vites seçeneğinde ise işler değişiyor.
Tivoli 4x2 Benzilnli Otomatik 80.bin tl fiyatı ile el yakıyor.ve kimse almayacak bu seçeneği.
çünkü iki tane japon rakibi var.
1.si 74000 liralık fiyatıyla pazarın f/p lideri olan subaru xvdir. otomatik + 4x4.

2.si ise Mazda Cx-3 4x4 Dizel Otomatik 85.bin tl dir. dizel düşünen gidip mazda alsın.

ama işte bizim insanımız klasik otomobil mantığıyla (servisi yok - ikinci elde satamam) gidip yeni kasa doblo olan fiat 500x alıyorlar. :34:

"bizim millet arabadan anlamıyor" demek tamamen doğru değil çünkü aradaki ufak tefek farklılıklar önem arz edebiliyor. örneğin doblo ticari araç sayılıyor; vergisi ve hız sınırı farklı. fiat 500x normal otomobil.

Subaru xv' de dizel seçenek yok.

benzer mantıkla actyon sports ile kyron aynı araba sayılabilir. actyon sports pikap olduğu için her yıl muayenesi var ve hız sınırı düşük.

Muayene dediğiniz 30 dk sürüyor.
Benzinli dediğiniz subaru sizin kyronla aynı yakıyor.

Ama tercih meselesi o yüzden yapcak birşey yok.herkezin mantığı farklı çalışıyor.
Herkezin doğrusu farklı ne yazıkki .

toranaga

Moderator
Meriç bey, kullanılmış oto alırken ikinci eli yok diye Full Mazda yerine aynı paraya Brodway tercih edip onu alan bir toplumda yaşıyoruz. Ben Kyron aldıktan sonra çok fazla eleştiri aldım. Bunun son kullanıcısı olursun dediler. Tamamen ikinci el satışına endekslenmişler ama neden örnekteki gibi mazda ikinci eli oluşmuyor da üretimden kalkmış demode brodwayin ikinci eli oluyor. Bir ata sözü vardır. "Bitli baklanın kör alıcısı olur" tamda bu. Yorumlarınıza katılıyorum. Ancak Tivoli benzinli baz model satış fiyatı 45.000 TL olsa peynir ekmek gibi satılırdı diye düşünüyorum. Eğer Şahsuvaroğlu fiyatını düşürürse ve biraz reklam döndürürse yinede pazarda yer edinir diye düşünüyorum. BakıN DACİA DASTER neler yaptı tın-tın bom boş araç 65.000 TL 4x4'ü. Millet alıyor .

TİVOLİ'NİN TİPİ BANADA FAZLA ÇEKİCİ GELMEDİ. ALBENİSİ YOK. BİR SPORTAGE GİBİ DEĞİL. KARE DİZAYN GİBİ DÜZ BİR ARAÇ GÖRÜNÜYOR ARKA ÇAMURLUKLARDAKİ BOMBE DE OLMASA TAM DÜZ BİR ÇİZGİ GİBİ GELDİ BANA.

Muayene dediğiniz 30 dk sürüyor.
Benzinli dediğiniz subaru sizin kyronla aynı yakıyor.

Ama tercih meselesi o yüzden yapcak birşey yok.herkezin mantığı farklı çalışıyor.
Herkezin doğrusu farklı ne yazıkki .

kyron' nun ağırlık, boyut ve arazi kabiliyeti ile subaru' nun ki bir değil. kıyas bile edilemez. o nedenle yakıtlarını kıyaslamak yanlış olur. Subaru xv 1400 kilo civarı. kyron 2000 kilo araba. kyronda arka koltuklarını yatırınca iki kişi çok rahat çadır rahatlığında bagajda uyursun.

daha önce kullandığım otomatik 1.6 3 kapı grand vitarada, lpg ile harcadığım yakıt masrafı kadar kyron ile ancak harcıyorum. grand vitara benzini zaten içiyordu. vitara 1100 kilo ve çok ufakken, kyron 2000 kilo ve genişlik olarak 3 kapı vitarayı ikiye katlar.

1.4 motor benzinli citroen c3' üm bile kyron 2.0 disel kadar ekonomik değildi. benzinli de deponun sık sık bitmesi, ibrenin hızlı düşüşünü gözünle izlemen zaten moral bozucu bir durum.

Kyronla ile subaru xv nin arazi kabiliyetini karşılaştırıp kyron'u seçiyorsanız. Benim size söylecek bir lafım yok....

Cevap: 1.6 Dizel Otomatik Ssangyong Tivoli Geldi

Araci tesadufen bayiide gordum aslinda suziki vitara bakmak icin yola cikmistim.showroomda gecerken gordum araci hemen incelemeye gittim ve bayildim ici kirmizi siyah olan paket.bayiide cok ilgilendi sagolsun.kaporamizi verdik.islemlerin bitmesini sabirsizlikla bekliyorum.

Alper

Moderator
Cevap: 1.6 Dizel Otomatik Ssangyong Tivoli Geldi

Araci tesadufen bayiide gordum aslinda suziki vitara bakmak icin yola cikmistim.showroomda gecerken gordum araci hemen incelemeye gittim ve bayildim ici kirmizi siyah olan paket.bayiide cok ilgilendi sagolsun.kaporamizi verdik.islemlerin bitmesini sabirsizlikla bekliyorum.

Hayırlı olsun Zafer Bey.

YvzNazli

Moderator
Kyronla ile subaru xv nin arazi kabiliyetini karşılaştırıp Kyron'u seçiyorsanız. Aynı düşünceye sahibiz :)
Yani benim şahsi görüşüm Kyron, Subaru XV'i patoz eder. Kyron nere XV nere.
Subaru 1.6 114Bg lik atmosferik motorla 150nm torkla 1405 kg üstelik sürekli 4çeker bir arabayı ne kadar yürütebilir. Atmosferik motorlar özel ilgi alanım Subaru teknik verilerinde Şehir içi 8 litre şehir dışı 5.5lt demiş. Bu kilo da Atmosferik motor şehir içi bu değerleri yakalayamaz şehir dışı bir ihtimal. Şehir içi 10litresi garanti. Üstelik otomatik şanzımanı CVT :chargrined: Subaru nun güçsüz motorunda pek sorun çıkarmaz ama CVT yüksek torka dayanamıyor diyorlar. Birde özel bir yağ kullanılıyormuş. Üstelik CVT zevksiz sürüş hissi sıfır bir şanzıman ama bunun yanı sıra vites geçişi yok dümdüz ak git.
Lancer de kullanılan Cvt şanzıman şansız bir arkadaşa 15bine mal olmuştu. Olası arıza can yakar gibi gözüküyor.

Daha çok yazardım ama hiç canım istemiyor saat de geç oldu :)

Biz arabayı 38 e aldık boya yok değişen yok km 60bin de idi . 2.0 dizel 141Bg 310Nm tork. Dışardan baktın mı jip gibi duruyor.
Şimdi Xv in boyalısı 60 bin Tl. Benzinli bide. Tipi jip den çok hatchback gibi duruyor. Rampaya geldim mi ne olacağı muamma. Sadede geleyim kıyas edilecek araçlar değil. Ssangyong'un hissedarı değilim :) markayı savundum diye bana para da vermiyorlar. Ssangyongun kara kaşına kara gözüne de tutulmadık. Araba ucuz abi. Bu paraya bu kalite başka bi markada yok ben baktım valla yok :) 70 e benzinli hyundai satıyorlar. 38 e aldık kırmızıda 300binlik land la aynı seviyede oturuyoruz. Forester de amenna ama Xv Kyronla kıyasa girebilmek daha çok ekmek yemesi lazım.

Hürmetler .

Alper

Moderator
Kyronla ile subaru xv nin arazi kabiliyetini karşılaştırıp Kyron'u seçiyorsanız. Aynı düşünceye sahibiz :)
Yani benim şahsi görüşüm Kyron, Subaru XV'i patoz eder. Kyron nere XV nere.
Subaru 1.6 114Bg lik atmosferik motorla 150nm torkla 1405 kg üstelik sürekli 4çeker bir arabayı ne kadar yürütebilir. Atmosferik motorlar özel ilgi alanım Subaru teknik verilerinde Şehir içi 8 litre şehir dışı 5.5lt demiş. Bu kilo da Atmosferik motor şehir içi bu değerleri yakalayamaz şehir dışı bir ihtimal. Şehir içi 10litresi garanti. Üstelik otomatik şanzımanı CVT :chargrined: Subaru nun güçsüz motorunda pek sorun çıkarmaz ama CVT yüksek torka dayanamıyor diyorlar. Birde özel bir yağ kullanılıyormuş. Üstelik CVT zevksiz sürüş hissi sıfır bir şanzıman ama bunun yanı sıra vites geçişi yok dümdüz ak git.
Lancer de kullanılan Cvt şanzıman şansız bir arkadaşa 15bine mal olmuştu. Olası arıza can yakar gibi gözüküyor.

Daha çok yazardım ama hiç canım istemiyor saat de geç oldu :)

Biz arabayı 38 e aldık boya yok değişen yok km 60bin de idi . 2.0 dizel 141Bg 310Nm tork. Dışardan baktın mı jip gibi duruyor.
Şimdi Xv in boyalısı 60 bin Tl. Benzinli bide. Tipi jip den çok hatchback gibi duruyor. Rampaya geldim mi ne olacağı muamma. Sadede geleyim kıyas edilecek araçlar değil. Ssangyong'un hissedarı değilim :) markayı savundum diye bana para da vermiyorlar. Ssangyongun kara kaşına kara gözüne de tutulmadık. Araba ucuz abi. Bu paraya bu kalite başka bi markada yok ben baktım valla yok :) 70 e benzinli hyundai satıyorlar. 38 e aldık kırmızıda 300binlik land la aynı seviyede oturuyoruz. Forester de amenna ama Xv Kyronla kıyasa girebilmek daha çok ekmek yemesi lazım.

Hürmetler .
Harika özetlemişsin diyeceğim fakat özet değil :d

E2015 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi