Yeni rotalar keşfedelim ve paylaşalım

ahmetersin

Moderator
Telefon uygulamasıda var ve şaşırtıcı bir şekilde türklerde kullanıyo

Sent from my iPhone using Tapatalk

SsTeam

Yönetici
Bende çok beğendim bu uygulamayı offroad mekanlarını hepsini km sini uydudan haritasına kadar gösteriyor geleceği parlak bir site

nedimkolat

Moderator
Telefon uygulamasina bakamadım. Sayfa üzerinden manuel rota oluşturabiliyor birde gps te kayıtlı rotalarıda dosya olarak yükleyebiliyormuşuz. Gps kaydım olmadığı için deneyemedim.
İstanbul rotaları TR 34 diye ,diğer şehirler isimleri ile kayıtlı.

34 HM 1267

ahmetersin

Moderator
Sorunumuz olan offline haritaya çok güzel bir çözüm abi hemde rota ile birlikte

Sent from my iPhone using Tapatalk

ugurdeniz

Moderator
Bildiklerimi şöyle sıralayabilirim :

1- KOCAELİ

çok büyük bir alanı kapsıyor.

A) kuzeyde maşukiye-kefken-kandıra hattı başlı başına bir gezi ister. hatta 2-3 gün yetmez bile.
bir gün de yeter buraya diye düşünen varsa asfaltta 120ye basmayla , içerlere dalmazsa olur.

B) samanlı dağları .
gitmedik ama arkadaşlarla gitmeyi çok istediğimiz yerlerin başında geliyor.

öğrendiğim kadarıyla bu dağlara kocaeli'nin kueyinden ; kefken taraflarından çıkılıyor.
ama kocaeli merkezden yuvacık barajına doğru giden yol var.burdan da çıkılabilir deniyor.
cennet gibi olduğunu düşünüyorum.
uzun rampalar ve içerilere dalmak icap eder . kamp kurmayı gerektirir. günübirlik olmaz.

C) kartepe
kocaeli merkezden 15 km sonra tırmanış başlıyor. 10 km kadar tırmanış sürer . gezip görülecek yerlerden yine biri.

D) karamürsel-iznik arası
karamürsel merkezin içinden hemen kuzeye doğru tırmanma şeridi başlıyor. 40 km kadar sonrası iznik oluyor.
k.mürsel-iznik arası güzel yeşil yerlerden çıkılıyor. birkaç küçük çay var yol üstünde.
hedef , gölcük merkezdeki tarihi yapıları ziyaret etmek olabilir. karamürsel -istanbul anadolu yakası arası 140 km. . gölcük de 50 km olsa toplam 200 km civarı (tek yön) mesafe sözkonusu olur.

E) yuvacık barajı
alın size bir cennet daha.
merkezden çıkılıyor. müthiş bir doğa. şile saklıgöl'e benzer yanları var. ama sanki az daha güzel ve tenha da.
aklıma geldikçe diğer şehirleri de yazarım.

Son düzenleme:

arslanturk_81

Moderator
Evet gezilecek çok yer var ama çoğumuz çalışıyor imkanlar el vermiyor 2-3 günluk gezi dah güzel oluyor elbet ama çalışan sayımız dan dolayi olmuyor ancak cumartesi akşam çıkış pazar akşam geliş yapılabilir yada günü birlik tercih hakkı olur elbette ama çıkış ve toplanma saatleri sabah en geç 7 ila 7:30 olmalı diye dusunuyorum.arastiriyorum neresi olabilir diye şile ağva taraflarında çok güzel yerler var ama çoğu arkadaşımız gitmişler izmitin köyleri mantıklı şimdilik aklıma gelen yine bir yer bulursam yazicam

ahmetersin

Moderator
bence de olabilir keşif yapan arkadaşlar resim atarsa sevinirim

Hocam Çatalca civarında yaptığımız gezilerin linklerini aşağıda paylaşıyorum. Diğer yazdıklarımda geziler açısından genel mantığımızı paylaşıyorum.Grupca konum ayrımı yapmıyoruz sadece olabiliritesine bakıyoruz ve tarih belirleyip yola düşüyoruz. Malum iş güç olayları ve çoğunluğun çocuğu yada en azından eşi olduğu için günü birlik veya bir gecelik kamp olacak şekilde ayarlıyoruz ama buda iki gece kamp yapmayacağımız anlamına gelmiyor. Günü birlik gezilere en azından cumartesi akşamına kadar paylaşırsak en kötü ihtimalle bir üye daha sizinle beraber gezecektir çünkü biz arabaları kırmak yerine hoş vakit geçirip yeni yerler görme peşinde insanlarız.
Uğur abi cuma sabahından çıkılacak program için bayram tatili çok daha uygun olur hatta bu konu üzerinde daha detaylı konuşma taraftarıyım.

http://www.ssangyongteam.com/konu/2519-8-kasim-catalca-kemerburgaz-gezimizden-gorseller.html

http://www.ssangyongteam.com/konu/2622-ssangyong-team-catalca-gol-gecisi.html

http://www.ssangyongteam.com/konu/2621-istanbul-catalca-gezimizden-kareler.html

http://www.ssangyongteam.com/konu/2634-28-subat-karacakoy-ormanli-gezisi.html

ugurdeniz

Moderator

samanlı dağları kampı diye bi konu açmıştımya ben de bayram tatili daha uygun olur ve cuma sabahı yola çıkılır pazar dönülür demiştim. aynı fikirdeyiz ahmet arkadaşım.

ugurdeniz

Moderator
bildiğim yerleri paylaşmaya devam ediyorum.
İSTANBUL
anadolu yakası / maltepe :

E5 karayolundan yukarı-kuzeye kayışdağı-sancaktepe levhasından saptıktan 4-5 km kadar sonra ormanlık alana çıkıyorsunuz.
büyük bakkalköy tarafına da , maltepe cezaevine doğru da sapabilirsiniz.
iki farklı alan sözkonusu.
ormanı yarıp patika toprak engebeli bir arazi sizi bekliyor.
piknik için müthiş bir yer.
bazı açılardan bakıldığında deniz-adalar ayağınızın altında.
epey büyük bir arazi.

şehir dışına gitmeye erinenler için , burası iyi bir alternatiftir zannımca.