Yeni Honda Crv 1.6 Dizel Nasıl Bilirsiniz

SsTeam

Yönetici
Ekli dosyayı görüntüle 486

Honda’nın merakla beklenen Yeni 1.6 lt dizel motorlu CR-V modeli Türkiye pazarına çok iddialı fiyatıyla giriyor.

Honda CR-V’nin 1.6 litrelik dizel motor seçeneği Türkiye pazarına sunuldu. CR-V’nin 120 beygir güç üreten ve 300 Nm tork verisi sunan i-DTEC dizel motorunun ortalama yakıt tüketimi 4.5 lt/100 km ve CO2 emisyonuysa 119 g/km olarak veriliyor.

Honda bir süredir Civic Hatchback modelinde de sunduğu 1.6 litrelik dizelin, markanın 2.2 litrelik dizel motorundan 47 kg daha hafif olduğu açıklanıyor.1.6 litrelik i-DTEC motor, CR-V’de 6-ileri manuel şanzıman ve önden çekişle birlikte sunuluyor.

2014 yılında 4200 adetlik dizel CR-V satışı hedefleyen Honda, fiyatlandırma konusunda da oldukça iddialı. 80.900 TL’den başlayan fiyat etiketleri sunan dizel CR-V’nin en üst donanım paketi olan Elegance versiyonundaki fiyatıysa 92.900 TL olarak belirlenmiş. Dizel CR-V’nin otomatik şanzımanı da 2015 Yılında piyasaya girmesi bekleniyor.

http://www.youtube.com/watch?v=i3u_bMN4ZzY

http://www.youtube.com/watch?v=Iq_pJfjNTCY
 

SsTeam

Yönetici
Honda’nın SUV modeli CR-V’yi, Antalya’da gerçekleştirilen tanıtımında 70 km kullanma fırsatı yakaladım. 1.6 litrelik dizel motor CR-V’yi eski günlerine döndüreceğe benziyor.

Yüksek torku sayesinde motor, büyük CR-V’yi taşımakta zorlanmıyor. Sadece alt devirlerde ufak bir cansızlık mevcut. Bu da özellikle şehir içinde sık sık vites değiştirme gereksinimi ortaya çıkarıyor.

Motorun en başarılı tarafıysa yakıt ekonomisi. Side-Antalya arasında yakaladığım 4.8 litrelik ortalama değer CR-V gibi bir araç için çok başarılı. Bu disiplinde CR-V’nin Nissan Qashqai ile ciddi bir rekabete girmesi kaçınılmaz. Tasarımıyla da dikkat çeken CR-V, ne yazık ki iç mekanıyla çok etkileyici değil. Tasarım standart ama malzeme kalitesi tatminkar düzeyde.

Yalıtım ise belirgin bir şekilde iyileşmiş. Otomobilin fiyatlandırması ilk etapta yüksek gibi görünse de kompakt segmentteki hatchback modelleri düşündüğünüzde ve rakiplerine göz attığınızda çok da fahiş olmadığını anlıyorsunuz. Bence Honda CR-V, 1.6 motoruyla rekabeti artıracak ve pek çok tüketicinin aklını çelebilecek bir model.

http://www.youtube.com/watch?v=nN4IkJsyKac
 
M

makser

piyasa da en kotu araba bile 40 bin tl den başlarken yüksek suv sınıfında bir arabaya binmek isteyenler için iyi bir alternatif bence yakıt tüketimi de ayrıca çok ideal bir tüketim oranı.
 
M

mehmetaltin

yakıt ekonomisi vergi avantajı olarak honda mantıklı, fakat güç asalet konfor 4x4 arıyorsanız piyasadaki en iyi seçenek rexton w diyorum başkada bir şey demiyorum
 

SsTeam

Yönetici
SSangyong'ı seçmemdeki nedenlerden biri de otomatik vites oluşuydu.
1.6 Dizel'lerde otomatik vites seçeneği yok bence eksi bir puan bu Honda için. 80.600 veriyorsun bir araca ama vites düz...
 

SsTeam

Yönetici
Size katılıyorum bende otomatik olmasaydi rexton almazdim gerci honda nin otomatik benzinli 2.0 motor var fakat fiyati 98 bin ile 116 bin civari
SSangyong'ı seçmemdeki nedenlerden biri de otomatik vites oluşuydu.
1.6 Dizel'lerde otomatik vites seçeneği yok bence eksi bir puan bu Honda için. 80.600 veriyorsun bir araca ama vites düz...
 
V

vedaterdönmez

Geçen hafta gözümün önünde 1 haftalik nissani rextonla takas için getirdiler adam almış bin pişman olmuş takas için yenibosna ymy ye getirdi ve rexton alıp çıktı
 

nedimkolat

Moderator
Gecen hafta Cagaloglun da Rexton kullanicisi ile tanistim. Biraz sohbet ettik. Ssangyong 3 farkli modellerine sahip olduklarini soyledi. Araclarin onroad ve offroad olarak cok verimli oldugunu anlatti. Cok kisiyi Ssangyong sahibi yaptigini ogrendim.

34 HM 1267
 
F

falken34

kaşkayi dusterin elektronik donanımlısı...xtrail kaykayinin 20cm uzunu...elektronik olarak doldurmuşlar arabayı..izolasyon felan çok kötü...eski xtrail kalitesine zannedip alanlar pişman oluyorlar..

sahsuvaroğlu korandoda 1,6 motor getirip elektronik birkaç donanım olsa he honda araç satabilir nede nissan...
 

SsTeam

Yönetici
bende duster da var aynı zamanda 1.5 dci motorlu . 4 ceker actyon sports yerıne almıstım zaman zaman arazıde kullanıyorum . ama yakıt yuksek 7.5 ıle 8 litre nerdeyse actyon sports ile aynı yakıyor . nıssan x traıle gıdıp ınceledım dusterla aynı motor sanzıman vs hayatda o arabaya 130 lira vermem , benım paramla edecegı 60 bılemedın 70 liradır oda 1.5 dci motorun hatrına .
 

SsTeam

Yönetici
sabri aynı motor olduğunu düşünmedim!? renault ile ortak motor kullanıyor nissan 2000 cc ye kadar üstünüde nissan veriyor. ama 1.6 dizel motorun renault-dacia olduğunu hiç düşünmemiştim. bende seninle aynı kanatteyim 70-80 bin üzeri etmez..
 

SsTeam

Yönetici
Bence bır aracda en onemlı şey motor ve urettıgı tork , 1,5 dcı motor kendını ıspat etmış 10 seneye yakındır kullandığım yakından tanıdığım bir motor , 40 lira Verıp duster almak bana mantıklı gelıyor aynı motora ve yurure sahıp x traıle 130 lira vermek bana ters ,
 

Üst