Yeni Actyon Sports Aracımla Aranızdayım

Arkadaşlar Merhaba,

Tanışma bölümünde belirttiğim gibi aranıza yenş katıldım. Araç hakkında forumlarda okuduğum kadarıyla bilgim var. Sorun mu yoksa normal mi bilemedim bir kaç hususta bilgi ve tecrübenize ihtiyacuım var. Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

1- Araçta Su Buharlaşma Sensörü ara sıra yanıyor.
2- Direksiyonda elektrik sesi gibi dızırtı çıkıyor. Kulakla duyuluna bir ses değil elde hissedilen hafif titreşim.
3- Aracta kontağı açınca sanki elektrikli anten açılıyormuşçasına elektrik sesine benzer bir ses çıkması ve çalıştıktan bir süre sonra susması.
4- Motor kısmından kasnak, kayış gibi hafif uğultulu ses.
5- İlk defa dizel ve ağır araç kullanıyorum sanki yavaş hızlanıyor gibi geldi. Doblo tarzı araçlardaki gibi turbolayıp sıçramıyor.
6- 120 km hıza kadar anca çıkabildim ve D4 te gitti. Devir saati 2500-3000 arasıydı. D5 e neden geçmedi? Vites mi bozuk? Yoksa biraz daha gazlayınca geçermiydi? HGS almadığım için E-5 te bu hızın üzerine çıkacak ortam olmadı. (araç otomatik).
7- Hardtop serviste sıfır alınırken takılmış. Yanlardan bakınca aralık var. Bir yerde elden geçirtmek istiyorum Gebze' ye yakın tavsiye edeceğiniz iyi bir usta var mı?
8- Sizce bu yazdıklarımı kontrol ettirmek için servise mi yoksa özel bir yere mi gitmeliyim? Tavsiye edeceğiniz yer neresi olur?

cavdare

Moderator
Cevap: Yeni aracımla aranızdayım

ilk sorunuz cevabını bilmiyorum-arıza ışığı yanıyorsa arıza kodu ile servis manuele bakmak lazım-sensör nerde ise bağlantılarını kontrol etmek lazım--buharlaşma sensörü ne onuda bilmiyorum
ikinci sorunun cevabı-dreksyon hidroliğini kontrol edin---her zaman yapıyorsa muhtemelen hidrolik eksiktir-sadece tam kırdığınızda, sonda yapıyorsa önemli değil..takmayın
dediğiniz ses omu bilmem ama klima kontrol ünitesinin kendi içinde küçük bir fanı var kontak açılınca çalışmaya başlıyor-zamanla ses yapmaya başlıyor-ya duymayın- ya değiştirin- yada kablosunu sökün(servis söksün)
bu sorun sıkıntılı olabilir--bizim araçlar otomatik gergi sistemli- otomatik gergiyi ayarlayan parça bozulunca motor soğukken kayış sesi yapmaya başlıyor---ilerleyen günledede kayış kopabilir---kayışın ıslanmış olma hitimali veya yıpranmış olma ihtimalide var...
araç 2 tonun üstünde- doblo 1300 kg civarları..aynı ivmeyi beklemeyin--ama yinede ya aynı araçtan birtane bulup mtestedin yada aynı arabadan kullanan biri sizin aracı testetsin..sıkıntı olup olmadığını anlamış olursunuz.
aracım mauel olduğu için yorum yok
vanda olduğum için cevap yok
no comment

F

falken34

ertuğrul abi herşeyi yazmısş...:D
bencede baska bir araçla da test sürüşü yapın.aradaki farkları gözlemleyin.

mehmet82

Moderator

bende 4 sene kullandığım arabayı sattım 4x4 otm. action yerine aynı model de 18 lüx olanı aldım bu daha hantal ve güçsüz gibi geliyor yakın zamanlarda İstanbul içi bir organizasyon yapabilirsek herkesin ufak sorunları hakkında bilgileneceğini zannediyorum.

4 vites olmasından kaynaklı olabilir. Satıcı 4 ileri 6 ileriden daha güçlü ve atak dedi ama inandırıcı gelmedi.

ahmetersin

Moderator

4 vites olmasından kaynaklı olabilir. Satıcı 4 ileri 6 ileriden daha güçlü ve atak dedi ama inandırıcı gelmedi.
Cihan bey hoşgeldiniz. 4 ilerinin 6 ileriden daha güçlü ve atak olduğu hakkında bir bilgim yok ama şöyle bir durum var, iki araç arasında motor farkı olmadığı sürece ikiside aynı hız ve performansı gösterir ancak örneğin 6 ileri araçta 3000 devirde vites değişiyorsa 4 ileri 4000 devirde veya üstünde değiştirir, 4 den 5 e ve 5 den 6 ya geçişteki süre ortadan kalkar budurumda aracı atak olarak gösterir. Tekrar söyliyim benim konu hakkında fikrim yok sadece mantık yürüterek edindiğim bir fikir bu.

Bende ayni gorusteyim. Bu durum aracın spor modda kullanılmasına benzer. Şahsi gorusum yüksek devir kullandırır ve yakıt fazladır.