Vites Geçişlerinde Silkeleme Oluyor

SsTeam

Yönetici
merhaba arkadaşlar .. bende 2008 manuel action sportla aranıza katıldım araç beklentilerimin çok ustunde ama bazı problemler var.. 2 haftadır kullanıyorum vites değişimlerinde stabil değil araç özellikle 2. vitese geçerken naaopsam olmuyor.. birde uzun yolda 5. vitesle giderken ayağımı gazdan çekince gafif bi vuruntu oluyor.. bu şanzuman mı şaftanmı yani normalmi sizce..

SsTeam

Yönetici
Cevap: silkeleme

vites degısımlerınde stabıl degil nasıl , mesela vitese cartlayarak mı geciyor veya hareket halındeyken vitesdenmı atıyor arac , cartlayarak gecıyorsa senkromeclerı asınmıs olabılır ve veya baskı balata , aracı gormeden kullanmadan yorum yapmak zor , hayırlı olsun actyon sports ,sanayıde hepsı hallolur cok yaşamsal sorunlar degil.

SsTeam

Yönetici

vitesler de sorun yok yumuşak geçişler ama silkeliyo araç devri tam tutturamıyorum galıba.. bide 100 km civarı giderken gazdan çekince bi boşluk hafif bi vuruntu.. acaba sadece bendemi var..

SsTeam

Yönetici

vuruntunun sebebi motor veya sanzıman kulakları takozları olabılır veya saftın mafsalı bozulmus olabılır . silkeleme olayına gormeden yorum yapmak zor .