Trakya'dan Selamlar

Merhaba arkadaşlar.
ismim cihan.aslen t.dağ çerkezköy lü olup işim icabı kırklareli ili vize ilçesinde ikamet etmekteyim.bir kamu bankasında görev yapmaktayım.an itibariyle 2003 model turbo subaru forester kuulanıcısıyım.ayrıca Türkiye'nin en büyük subaru forumunda yöneticiyim.aracımı çok sevmeme rağmen ssangyounga ve özellikle kyron a özel bir ilgim her zaman olmuştur.ssangyoung ve kyron hakkında birinci ağızdan yani kullanıcılardan bilgi almak amacıyla foruma üye oldum.biraz uzun oldu kusuruma bakmayın.
herkese keyifli ve hoş sohbetler diliyorum..

bariskonor

Moderator
Hoş geldiniz Cihan Bey
Bakın bu benim için ilginç oldu. Zira Subaru Forester'ın internette asimetrik 4 çeker görüntüleri çok fazlasıyla var ve bununla çok övünüyorlar. Yani görüntüleri görünce 4x4 budur diyesi geliyor insanın Sizce Forester nasıl bir araç? Türkiyede gücüyle isim yapmış bir markayı kullanan birisi, neden tam olarak duyulmamış bir markanın aracına ilgi duyar? Sizi Kyron'a çeken nedir bir 4x4 kullanıcısı olarak? Çünkü bizde genellikle insanlar kullandıkları araçları şoven duygularla desteklerler. Adeta araca yapılan negatif bir yorumu, kişiliklerine yapılmışcasına algılar ve savunmaya geçerler. Bu anlamda kullandığı bir araçdan farklı bir araca ilgi gösterdiğiniz, bu araçla ilgili forum yöneticiliğinize rağmen buraya da üye olduğunuz için sizi kutluyorum.

Hoş geldiniz Cihan Bey
Bakın bu benim için ilginç oldu. Zira Subaru Forester'ın internette asimetrik 4 çeker görüntüleri çok fazlasıyla var ve bununla çok övünüyorlar. Yani görüntüleri görünce 4x4 budur diyesi geliyor insanın Sizce Forester nasıl bir araç? Türkiyede gücüyle isim yapmış bir markayı kullanan birisi, neden tam olarak duyulmamış bir markanın aracına ilgi duyar? Sizi Kyron'a çeken nedir bir 4x4 kullanıcısı olarak? Çünkü bizde genellikle insanlar kullandıkları araçları şoven duygularla desteklerler. Adeta araca yapılan negatif bir yorumu, kişiliklerine yapılmışcasına algılar ve savunmaya geçerler. Bu anlamda kullandığı bir araçdan farklı bir araca ilgi gösterdiğiniz, bu araçla ilgili forum yöneticiliğinize rağmen buraya da üye olduğunuz için sizi kutluyorum.

öncelikle hoşbuldum barış hocam.neden kyron derseniz en kısa tabirle içimde kalan bir uhde diyebilirim.forester dan önceki aracım peugeot 307 idi.307 mi satınca ve bir süre araçsız kalınca bol bol araştırma yaptım.dizel otomatik ve jeep tarzı araçlarda fiyat performans olarak benim gördüğüm kyron diğer muadillerine göre oldukça avantajlıydı.fakat kyron o dönem maddi olarak beni fazlaca aştığından diğer alternatiflere yöneldim ve 2.0 litre,turbo,otomatik,177 hp subaru forester da karar kıldım.subaru dediğiniz gibi çok güçlü bir araç ve simetrik 4 çekeri bambaşka bir teknoloji.kilitli diferansiyel mevcut olduğundan özellikle altı oturmadığı sürece askıda kalma gibi bir problem yaşamazsınız. ayrıca 2003 model olmasına rağmen deri koltuk,koltuk ısıtma ve hız sabitleyici gibi donanımlarda mevcut.ayrıca arazi performansı da çok iyi.aracımı çok seviyorum fakat dediğim gibi kyron her zaman ilgimi çeken bir araç ve o yüzden buraya da üye olma gereği hissettim :) unutmadan subaru da ülkemizde çok fazla tanınan bir araç değil :(

yukarıdaki yazımın subaru reklamı olarak algılanmamasını umuyorum.sadece barış hocam sorduğundan birkaç cümle ile anlatmak istedim.subaru hakkında da yine merak edilen konular varsa memnuniyetle cevaplarım.

cavdare

Moderator
cihan bey hoşgeldiniz,
genel olarak insanlar söylenenlere göre araçları akıllarında canlandırır, bindikten sonrada ya hayal kırıklığına uğrar ya beklentileriyle karşılaşır yada beklentisinin üstünde bir araçla karşılaşır. benim şahsi görüşüm ismi ön plana çıkmış araçlarda hayal kırıklığının fazla olduğu (araç kötü olduğu için değil ama akılda fazla abartıldığı için). bir ssangyong kullanıcısı olarak ssangyongda bunun tam tersi olduğunu düşünüyorum, ismi duyulmadığı için insanların beklentileri genelde daha az oluyor. kullannınca beklentisinin üstünde bir araçla karşıaşıyor.
araçların gerçek karşılaştırmasını yapabilmek için kullanmak gerekli, malesef her aracı kullanma imkanı bulamıyoruz. bu noktada kullananların tecrübelerinden faydalanmak dışında bir şansımız kalmıyor. siz bir yandan kyron hakkında yorumları okurken bir yandanda bize forester ile ilgili tecrübelerinizi aktarabilirseniz bizde o aracı biraz tanımış oluruz.
aracın gücü- arazi kabiliyeti- modifiye edilebilirliği- dayanıklılığı- bakım-parça fiyatları ve bulunabilirliği, kronik sorunları zayıf yönleri vb...

bariskonor

Moderator
Kesinlikle reklam olarak algılanmayacaktır. Ben de Ertuğrul Hocama katılıyorum. Ne kadar çok tecrübe yazılırsa o kadar zengin içerikli bir site olur. Böylece başka markaların araçlarıyla da karşılaştırma imkanı olur herkesin.

Cihan bey öncelikle hoşgeldiniz.

Geçtiğimiz hafta 4 gün Saraydaydım bende.

2 yıldır kyron kullanıcısıyım. aracımdan çok memnunum. yakıt olarak piyasadaki en düşük 4x4lerden biri diyebilirim. hatta 2 yıldır diğer markalardan çok arkadaşım oldu Kyrondan az yakanı daha duymadım.

Yedek parça konusunda sıkıntı yaşamadım. Karabükte servisi yok malesef. metropol bir şehir olmadığı için halihazırda parça bulunmuyor doğal olarak. Lazım olan parçalar sipariş verilip ertesi gün elime ulaşıyor. Ön rot başları ve z rotların değişmesi gerekiyordu. Buradaki parçacı bulamadı. Bende internetten sipariş verdim. Kore japon yedek parça siteleri mevcut. Ufak tefek bakım değişimleri haricinde başka sıkıntı yaşamadım. Bunların haricinden diğer parçaların temini nasıl olur bilmiyorum.

Diff kilidine ihtiyaç yok bu araçlarda. Hatta forumda gezinirken bulabilirsiniz bir arkadaş açıklama yapmıştı bu konuda. Bizzat bende tecrübe ettim aracın şasesi oturmadığı sürece ya da bir lastik basıyorsa yere sıkıntı yok demektir.

Yol tutuşu frenleme kabiliyeti güven veriyor insana. Göstergeyi en sona dayadığım oldu ama hiç korkutmadı.

Sizin aklınıza gelen başka bir şey varsa elimden geldiğince cevaplarım.

hoşgeldiniz... 14 aydır ssangyong kyrona biniyorum beni hiç üzmedi :dans1: benimde eski aracım 307 ve Peugeot izmir forum adminiydim :glee: iyi ki almışım dediğim bir araca biniyorum ve umarım her kez gönlündeki ejdere kavuşur.. aramıza hoş geldiniz..

cümletten hoşgördüm değerli üstatlar.bilgilendirmeler için çok teşekkürler.fırsat buldukça forumu karıştırıp özellikle kyron hakkında bilgi sahibi olmaya çalışacağım.takıldığım yerde topu sizleree paslayacağım bilginize :friendly_wink:

O

orçun81

Kyron için yunus abi. Ses ver abi. Valla sesin soluğun çıkmıyor. Kyron diyince belki dillenirsin güzel abim.
Bu arada Cihan Bey sizde aramıza hoş geldiniz...

Cihan bey hoş geldiniz. Çok yeni bir Kyron kullanıcısı olarak ilk izlenimlerim çok olumlu. Fazla test yapmaya zamanım olmadığı için şuana kadar şehir içi yaklaşık 320 krs Şehir dışı 295 krş yaktığını kullanımının çok keyifli olduğunu söyleyebilirim. Tek sıkıntım nerede park edip içinde oturacak olsam bir sürü araç varken bütün dilenciler muhakkak Kyrona geliyor :)

SsTeam

Yönetici
cihan bey , ve bu vesile ile gördüğüm yeni simalarada hoş geldiniz demek isterim. ben korando c almadan önce kyron düşünmüştüm , yetkili serviste çalışan bir ustanın söylediği ana sorunlardan birinin otomatik şanzıman olduğunu belirtmişti. bende kyron 2. elden vaz geçip korando c almıştım. ama sormadığım tek konu "aynı şanzıman" kullanıldığı idi. maalesef korando c de kronik otomatik vites sorunu yaşamıştım. birde algılayamadığım tek bir konu kyron daha düşük model olarak lanse edilmesine rağmen korando c ve rexton a göre çok daha dolu bir araçtı-araç (hala öyle). bendeki tecrübe kısmı şimdilik bu kadar. aracı kullanamadığım için genel başka yorum yapmak doğru değil ama korando c nin 4*4 seçeneğini bulabilirseniz monolog kasa olması ve kısa ön-arka aks uzunluğu nedeni ile daha elverişli olacağına inanıyorum. motor aynı olduğu için korando c de performans daha iyi olacağına inanıyorum. (kyron u denemediğim için tam bir kıyaslama yapamayacağım).

arkadaşlar cevaplar için çok teşekkürler.koray hocam kullandığım araçta tork konvertörlü 4 eat otomatik şanzıman var ve gerçekten çok sorunsuz.açıkçası bu şanzıman problemi hele ki kronikse kafamı çok kurcaladı ama durmak yok araştırmaya devam :) bu arada size de çok geçmiş olsun.