Torukla başım dertte!!!

SsTeam

Yönetici
Benim yaramaz oğlanla başım dertte sevgili forum üyeleri bir sıkıntısı var, bir derdi var nazından niyazından söylemiyor. Geçen sallantı yaptı duman attı. Götürdüm 4 gün sonra enjektör dedi. Oysaki arıza numarası ve kodu elektirik tesisatı diyordu. 4 enjektörü haybeye değişik. Tamir sonrası ufak tefek duman yaptı götürdüm turbo dediler gönderdiler,1 hafta sonra çalışmadı,duman attı,sallantı yapmaya devam etti. Hatta arabayı wd40 kullanarak çalıştırdım. Servise götürdüm enjektör bozulmuş dediler. Bidaha revizyona girdi. Bu seferde diyolarki mazot pompası gıdık çapak üretiyor. Bizimki kendi kendini zehirliyomuş. Tabi bunu diyen Ssangyong değil dışardan sanayi sen bi delphi servisi. Aynı anda simdi hem yeni yapılan enjektörün parası talep edilecekmiş benden ,hemde mazot pompası için değişirse 7,500 lira revizyon olursa 2,500 lira masrafı daha var ve buna enjektörde eklersek 3000 lira Daha önceden de bi 3000daha verdim. Bu işlemlerden sonra belki bizimki hastalığı başka yere gizlemiştir. Belki daha sonra conta yanmış falan derler. Bunu bulmak ayrı bir mevzu bu devirde zor iş. Simdi insanlar der sen Off Road yapıyorsun zor koşulda kullanıyosun yok delisin falan muhabbeti yapana da sözüm şu Off roadda öğrendiğim kadaryla motor su almadığı sürece ya kırarsın ya kopartırsın. Yada biyerlere bi si girer. Çok sükür bunları yaşamadım. Her Off Road sonrası servise bakıma soktum.Sorunsuz çıkıyodum. Ancak aracı alırkan tüm bakımları yapılmış enjektörden tut difransiyele kadar değişmiş bir arabaydı bu tutmadı herhalde parçalar 10000 km yapmış olmama rağmen böyle sıkıntiilar çikartiyor. Ssangyong almayın demiyorum kimseye bindim biniyorum elimde hatta 2 adet mevcut ama sadece ikinci ele dikkat edin bırakın servisi babanız garanti verse dönüp bakmıyor.Zaten garantiye giren parçası ney onu da daha ögrenemedik ya. :)

mehmet82

Moderator
Oğuzhan geçmiş olsun sorun arabada değil sende adağın mı vardı kesmedin, birinden ah mı aldın şansızlıklar peşini bırakmıyor şuna katılıyorum arazide parçayı kırarsın derin suya girmessen tabi seni yakıt aldığın yer mi yaktı acaba? Geçmiş olsun tekrar.:apologetic:

SsTeam

Yönetici
Geçmiş olsun oguzhancim zor bir süreçten geciyorsun allah yardimcin olsun elimizden gelen birsey varsa yapmaya hazırım kardeşim bilgin olsun.

SsTeam

Yönetici
Mehmet abi sorun aslında dışardan daha makul fiyatlara alacağım arabayı gidip yetkili servisten arkamda olacakları düşüncesini kabullenerek almamdı. Yoksa şahıs olarak daha uygun fiyatlara daha düşük kmlerde alabiliyodum. Yoksa masrafıydı falan filanı geçtim ben arabayı aldığında enjektörleerim tıkaliymış zaten enjektörden sonra 150 km fark etti araba.

SsTeam

Yönetici
İsmail abim teşekkür ederim. Sitede tesadüf Sikayet bölümü denk geldi bankada oturuyodum bi içimi dökeyim dedim :)

mehmet82

Moderator
aynı dert bende de var aldık arabayı bir tatsızlık var ben çözemedim servis hiç çözemedi kendi çabalarımla bir şeyler yapıyorum olmuyor yürüyeninde sorun var arabadaki titremeyi gideremiyorum iki defa rota soktum balans yaptırdım yok servise götürüyorum biniyolar arabaya otobana çıkıp gaza sonuna kadar basıyolar araba roket gibi bişeyi yok diyor arabayı satarken abi şöyle abi böyle, sattıkdan sonra bir takım yerler oynamaya başlıyor servis müdürü anlamıyoki sorunu, kim kontrol edip alıyor bu arabaları yada bilerek mi satıyolar, ortada bir üç kağıt mı var yoksa birileri işini kötü mü yapıyor . Bunu bulmak bizim görevimiz değil arkadaş. En son tuzla servise gittim şu arabaya bakın dedim lastiklerin havalarını eşitlemişler bundan dolayı titreme yaparmış rota soktum sanayide ön lastik diğerinden biraz önde duruyo dedi ne yapmak lazım arkadaşlar abiler???

O

orçun81

Ne çektik be Oğuzhan. Ne cektikkkkkk....

Ben ciddi ciddi 4x4 sifirini almayi düşünüyorum ama bir yandan da içimde kafamda soru işaretleri geziyor. Başka marka özellikle l200 hep kalbimin bir köşesinde duruyor. Ama inan ki onda da birçok sorun var. Kullananlardan dinlediğim tonlarca sıkıntı var.

V

vedaterdönmez

Oğuzhan kardeşim çok geçmiş olsun yapacağımız bişey varsa ne gerekiyorsa yanındayız kardeşim.

V

vedaterdönmez

Mehmet kardeşim iyi bir rotbalansciya git derim bildiğin bi yer yoksa Topkapı cevizlibağ da Gaziantepli rot balans var oraya bi git

V

vedaterdönmez

Mehmet bir de yenibosna ymy de serviste fikri usta var ona gostermeni tavsiye ederim

SsTeam

Yönetici
Mehmet abi bi kamber kastere sok teker açısında sıkıntı varsa bide şu var benim şaft balanslıydı titreme yapıyordu bostancıda yaptırdım kesti.

SsTeam

Yönetici
Orçun abimn L200 Lee çok yakışklı yaptınmı bide araba oluyorlar da dediğin gibi kullananlar sikayetciler ama satmıyolarda :) Ben bunu böyle toplarsam bi men Jimmy yada samurai alıp yarışta ve hardda kullanmayı düşünüyorum. Bunu da gezilerde falan kullanırım.

V

vedaterdönmez

Allah yardımcin olsun yiğido toruk bi an once sağlığına kavuşur inşaallah

SsTeam

Yönetici
kartal sanayıde bilgin dizel var pompa ve enjektorlerı orda soktur enjektorler en fazla 2 bin lıra tutar pompa revızyonu bın lıra civarı , adamlar bu işin uzmanı gecmış olsun .

mehmet82

Moderator
Oğuzhan kardeşim aracı ilk alıp yola çıktığımda şaftın balanslı olduğunu anladım geri döndüm arabanın vakum motorunu değiştirdiler yolladılar beni yoldan yine geri döndüm servis müdürü ile beraber teste çıktık sorunu gösterdim 3-4 gün kaldı hallet diler. Olabilir kızdığım husus anlamsız tespit yöntemi otobana çık gazı kökle yada bilgisayara bağla bir çok arızayı tespit edebilirler edemediklerini de bir şey yok deyip gönderemezler ben çekme köyden tuzlaya gidiyorum oka dar yolu lastik havalarını eşitleyip geri gönderiyorlar belkide o anlar yoğunluk var denetim var bir şey var olabilir de hep bana mı denk geliyor yada aracı satan arkadaş servise git halletsinler ben arıyorum diyor adamlar elinde faturayla geliyor komik komik olaylar.

mehmet82

Moderator
Vedat Abi bu yenibosna daki yere gidiceğim sizi de arıcam orayla ilgili çok memlun sunuz, satıcı arkadaşa söyledim ben sorunlarımı yenibosnadaki yerde hallettiricem diye sonuçta orasıda ymy biz oraya karışmıyoruz dedi planım orda sorunlarımı çözmek faturasını alıp satıcı arkadaşa uğramak 1 sene her türlü garantili diye sattığı aracın garantisini test etmek bakalım sonuç ne olucak.

V

vedaterdönmez

Beklerim mehmet elimden gelen yardımı yaparım geleceğin zaman ara beni