ŞİKAYET Ssanyong kyron

cavdare

Moderator
arızadan :)

bilgisayara bağlamanız lazım hangi arıza diye...mesela benim araç bu aralar p 1234 arızası veriyor sanırım vgt ile ilgili birşey...
pis mazot alırsanız oda yakar...yada enjektörlerde sıkıntı varsa , turboda sıkıntı varsa...bir obd cihazı bulup bağlarsanız hata kodunu bulabilirsiniz, servis kitabındanda hangi kodun hangi arıza olduğunu bulabilirsiniz...

SsTeam

Yönetici
Benimde 160 gibi süratlerde çıkınca yanıyo korumaya aldığı için kendini yavaşlıyo 2 bin çeviri gecmiyo hala servise gitmedim hala aynı sıkıntım devam ediyor.

bende baktırdım. turbo vakum modülatörü arızlanmış, degiştirdik 275 tl verdim, şimdide turbodan garip sesler geliyor eskisi gibi düzenli çalışmıyor sanırım.:(

F

falken34

turbodan sesler gelmemesi lazım..vakum modülatörü bizim bildiğimiz blow off..
piyasadan bile bulabilirsiniz..
ulen bu sahsuvaroğlunda hiç mi adam gibi usta yok!:mad:

Yıldırım, aracında muhtemelen bir vacum-basınç kaçağı olabilir. Aynıdı başıma geldi... Hortumları bağlantıları vs kontrol,et...

Tekrar merhaba,
Vakum modülatöründen sonra aracımın turbosu arıza yaptı. kanatçıklar sürtüyor gaza basıp cekince takılıyor herhald garip sesler geliyor. check lamba yine yanıyor, düzelince sönüyor.

Turbo için nasıl bir yol izlemeliyim.
- tamir etmek 800 tl
- çıkma takmak 800 tl

baturalpoghan

Moderator
Demek ki takılmadan dolayı modulator arıza vermiş. Abi bence tamir ettir, sonuçta kendi turbon, çıkma ne kadar dayanır belli olmaz

cavdare

Moderator
arıza lambasından sonra motor kendini korumaya alıyorsa
bunun sebeplerinden biri mazot olabiliyor...çözüm- yakıt filtresini değiş, depoya temiz mazot koy, hatayı sil
vakum modulatörü ile ilgili sıkıntı olabilir. çözüm temizle, kablo ve hortumları ve de bağlantılarını kontrol et ....son ihtimal değiştir...
vgt olabilir, vgt temizliğine ilişkin videolarda görmüştüm, ama nasıl sökeceğimi bulamadığım için henüz denemedim....(hotumu falan söktüm ama vgt yi ordan nasıl sökeceğimi bulamadım)
turbo olabilir...buna yorum yapamıyorum... :)
şahsi tecrübelerim sonucu şunu öğrendimki her usta(servis dahil) her şeyi bilecek diye birşey yok, bir çok kez deneme yanılma yöntemi ile iş yapıyorlar ve bunu yaparken sizin ekonominizi çok düşündükleri söylenemez...bu nedenle ben ustadan önce kendim biraz uğraşmayı tercih ediyorum, en kötü ihtimal arıza yı büyütürüm-oda usta bozacağına ben bozayım :) en azından bu arada bir şeyler öğrenmiş oluyorum...bazen hatalar çok küçük şeylerden kaynaklanmış olabilir, pire için yorgan yakmaya gerek yok..

Bendede aynisi oldu elektrik kiti degismisti sorun cozuldu

GT-I8160 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Mercedeste benzer bir durum başıma bir kaç kez geldi. Sorun şu. Araba çok yüklenince lamba yaktı ve kendini korumaya alıp belli bir devri geçmemeye ve çekişte düşüklüğe başladı...

1. Yağ değişiminden sonra EGR valfinin vakum hortumunun bağlanmaması (Mercedes vaneo dizel)

2. Map sensörünün bağlantı hortumunda jiletle kesilmiş gibi kendini saklayan namıssız bir kesik :) Namıssız, çünkü basınç olunca açılıyor, olmayınca kapanıyor :) (Mercedes Vaneo dizel)

3. Turbo Kontrol valfinin arızalı olması ve arıza kodu yakmasada arabanın 3500-4000lerde resmen boşalır gibi güçten düşmesi. Araç benzinli olduğu için bu devirlerde turbo verimli bir şekilde basmalıyken, bu işlevini yerine getiremiyordu. TCV değişti ve sorun kalmadı

cavdare

Moderator
bende vitoda map sensörü sorunu yaşamıştım,,(usta hotumu yerine takmamış) arızayı ara dur..allahtan parça almadan hortumu farkettik...