SsangYong Takas Saçmalığı Hakkında

Merhabalar,
Şahsuvaroğlu ile yaşadığım olumsuz tecrübeyi sizlerle paylaşmak istedim. Şahsuvaroğlu'na da ilettiğim mail aşağıdaki gibidir.

Babama ait olan 2010 Model Ssangyong Kyron 4x4 DLX AT aracımı, Adana Şubenizde bulunan 01 BVA 21 plakalı Kia Cee’d araçla takas etmek üzere, Adana bayii’nden Satış Danışmanı Ersin Bey ile görüştük ve ön fiyat kapsamında aracımı 19.12.2014 Cuma günü Ankara Şahsuvaroğlu Ssangyong bayii’ne detaylı ekspertiz yapılmak üzere götürdüm, Serviste beklediğim 3 saat sonunda aracıma detay ekspertiz yapıldı ve ilgili Ekspertiz raporu, Adana Şube ve Adana Şube aracılığı ile Genel Merkez ( Recep Bey ) ile paylaşıldı. 20.12.2014 Cumartesi Günü Adana şube ve İstanbul Merkezle yaptığımız görüşmeler sonucunda, aracımın yedek lastiklerini teslim etmem ve Pazartesi (bugün) aracımı nihai fiyat olarak 44.000 TL’den satışını vermem ve Salı günü de 5000 TL elden fark getirerek 49.000 TL’ye Kia Cee’d aracı devralmam üzere anlaşılmıştır. ( Banka hesabına anında havale yapabileceğimi belirtmeme rağmen elden getirmem istenmiştir.)

Yapılan Detaylı ekspertiz de aracın Turbosunda ufak bir ses olduğu ve Motoru taşıyan kulaklardan 1 tanesinin değişmesi gerektiği belirtilmiş ve form bu şekilde hazırlanmış ve nihai fiyatlanmıştır.

Yapılan nihai ekspertiz hem İstanbul hem adana ile teyidleşilmiş ve anlaşılmıştır, hatta anlaşmanın üzerine Adana ilgili aracı opsiyonlamıştır. Bunun üzerine tarafımca Yedek lastikler Lastik Otel’inden alınmış ve Bayii’ye teslim edilmiş, Banka’dan gerekli meblağlar çekilmiş, Adana’ya gitmek üzere bugün 01:30 Otobüsüne Bilet alınmış. Devralacağım araç için Emniyete bağışta bulunularak plaka ayrıltılmış, ve Şirket arabam olmasına rağmen ve aracı ailemin kullanmaya ihtiyacı var iken verdiğim söz gereği aracı devretmek üzere getirdim. Hatta karşılıklı sözleşilmiş olunduğu için ve bugüne kadar gördüğüm ve tecrübe ettiğim kurumsal kimlik gereği aksi tarafıma etik olarak yakışmayacağı için Cumartesi günü aracımı isteyen müşteriye dahi aracı sattığımı belirttim ve aracı alacak müşteri başka bir araç aldı.

Tüm bu süreçlerin ışığında bugün Adana Bayii’nce ve Genel Müdürlükçe aranarak aracın Turbo arızası olduğu için aracı alamayacaklarını Turbo’yu yaptırmam halinde aracı değerlendireceklerini belirttiler.

Müşteri olarak ekspertize farklı bir araç getirip şu anda farklı bir araç getirmiyorum, yapılan ekspertiz sonrasında ilgili noktalar ekspertizde belirtildiği halde verilen nihai fiyat anlamsızca bugün değiştirilmektedir.
Açıkca bu ilanda görüldüğü üzere zaten satış fiyatlarınızdan çok daha düşük bir fiyata aracın alımı için anlaşıldı.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...el-otomatik-orjinal-89.933-km-190973109/detay

Konuyla ilgili maddi-manevi mağduriyetim mevcuttur. Hepsinden öte Şahsuvaroğlu gibi Kurumsal olduğunu düşündüğüm bir firmanın böylesine galeri tarzı çalışmasına aklım ermiyor.
Müşteri olarak mağduriyetimin giderilmesi konusunda yardımlarınızı rica ediyorum.

SsTeam

Yönetici
Cevap: Takas saçmalığı hk.

ne denir ki? her zamanki klasik tutum. umut ederim kemikleşmez bu tarz davranışlar , marka açısından sıkıntı yaratıyor. geçmiş olsun .

teşekkür ederim.
Bu gün dönüş yaptılar ankara servis müdürü aradı, önümüzdeki hafta servislerinin açılacağını turbomu söküp bir ustaya göstereceklerini belirttiler ama halen büyük belirsizlikler mevcut ve çözülmüş bir durum yok.
Burda atılması gereken adım biz bu araca nihai fiyat verdik. Daha fazla mağdur edemeyiz olmalıyken, Süreç uzuyor bakalım ne olacak..

Kardesim hakkini ara bende takas yapicaktim benim araci oldurduler kendilerininkini altin yapiyorlar yapmadim bende

GT-I8160 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

SsTeam

Yönetici

ben bizzat kndilerinden aldığım korando c aracımı 67 bin tl ye , rexton da takasa 13-14 ay sonra 51 bin tl ye verdim takasta. birde bir sürü aksesuar taktırdık orjinallerden. yaklaşık 68-69 bin tl maliyeti oldu. araç sadece 21 yada 23 bin km idi.. ikinci el geri alım garantisinden yararlansam 57 bin tl ye verecektim aracı ama o anki karkagaşa vs. derken oldududa bitti maaşallah durumundayız.
ne yaparsanız yapın mutlaka yazılı , imza da yeterli değil kaşeli imzalı belge alın.. allah kolaylık versin.

SsTeam

Yönetici

Merhaba su anda ayni sorun devam etmektemidir yoksa magduriyetiniz giderildi mi?

SsTeam

Yönetici

eğer bu sorunun muhatabı bensem benim sorunlarım mahkemede , şubat ayında tekrar duruşması var ..

SsTeam

Yönetici

Şah 2ci elde de aynı sıkıntıyı ben yaşadım temiz kagıdını imzaladım ama aldıgımdan beri biseyler degisiyor sürekli.

merhabalar,

sorunum uzun kavgalar ve üst yönetim'den bölge müdürlerinin devreye girmesi ile çözümlendi. Aracımı ankara bayii'ne verdim ve adana bayiinden diğer aracı aldım ama süreç gerçekten fazlası ile amatörce işledi ve içerde ki yapının oldukça komik olduğunu paylaşmalıyım. Sorunu neden bu kadar büyüttüğüm ve genel merkeze taşıdığım konusunda ankara tarafınca oldukça fazla sitem edildi. Ki bu bile ayrı bir komedi. Ekspertiz konusundaki beceriksizliklerini anlatmak istemiyorum bile.

Sorunumun çözümü konusunda Türkiye SSH müdürüne desteğinden ötürü teşekkür ederim, fakat yaşanılan bunca olumsuzluk ve bayii ağının amatörlüğünü gördükten sonra kusura bakmasınlar ama bedava verilse binmem. Allah sizlere kolaylık versin.

SsTeam

Yönetici

merhaba simek bey sizin adınıza sorunun çözüme kavustuğuna sevindim anlayamadığım Türkiye SSH müdürü kim acaba anlam veremedim.

mustafa türkmen di yanlış hatırlamıyorsam. Konu şurda patlıyor sonradan öğrendim. Ankara bayii işlemi adana yapacak diye ekspertizi üstün körü ( ki gerçekten çok üstün körü ) bir şekilde yapıyor. Ben aracı boşuna adanaya getirmeyelim ankara bayiinizden devri vereyim deyince birden ankara servisin aklına turbo sorunu geliyor ve servis müdürü 4000 tl masraf çıkartıyor aracı almamak adına. Benim de sorumun sebebi servis bölümünün yani satış sonrasının hatası olduğu için SSH müdürü devreye giriyor. İnanın iç yapılarını anlayabilmek mümkün değil bayii genel merkeze ayrı yalan söylüyor, müşteriye ayrı bilgi veriyor. Topu başka bir yere atmaya çalışıyorlar sürekli.

Çok da uzatmak istemiyorum fakat dilim yandı aman çok dikkatli olun.