Ssangyong sustalı anahtarlık isteyene duyurulur

Alper

Moderator
Arkadaşlar ben yakın zamanda düz anahtarımı sustalıya çevirttim 60tlye. Fındıkzade'de "mavi boncuk" anahtarda. Adres ve telefon konusunda yardımcı olabilirim. Anahtar yapımı dahil.

Son düzenleme:

rucar

Moderator
Ben gittigidiyordan bu üründen 2 tane aldın, orjinal anahtarın içindeki devre ve mıknatısa benzeyen küçük birşeyi bu kutunun içine naklettim, yalnız devrenin olduğu sert şeyin(adı neyse) ucundaki içide küçük delik olan 2 mm'lik kısmı kesmek gerekti. Bir de kapak kaparılınca devrenin hareket etmesini önlemek için kapağın üstündeki ayakları yarım milim törpüledim(kapak tam kapanmıyordu). 4 aydır sorunsuz kullanıyorum, tavsiye ederim.

Alper

Moderator
mıknatıs gibi olan şey immobilizer vericisidir. kontağın içinde de alıcısı var. orjinal anahtardaki kodlar birbirini çözerek motorun çalışmasına izin veriyor. o vericiyi çıkarırsanız ya da daha geriye kayarsa, verici algılama problemi ve motor çalışmama olayı olabilir. sonuç olarak immobilizer vericisi çok önemli iyi sabitlenmeli.

rucar

Moderator
mıknatıs gibi olan şey immobilizer vericisidir. kontağın içinde de alıcısı var. orjinal anahtardaki kodlar birbirini çözerek motorun çalışmasına izin veriyor. o vericiyi çıkarırsanız ya da daha geriye kayarsa, verici algılama problemi ve motor çalışmama olayı olabilir. sonuç olarak immobilizer vericisi çok önemli iyi sabitlenmeli.

O immobilizer vericisi için de kutunun içinde yer var, oraya koydun, kıpraşmasın diye yanına bi parça da sünger koydum, süper oldu, orjinal anahtarını arada tanımadığı oluyordu ama bunda hiç tanımadığı olmadı daha.

Arkadaşlar basıma geldığı ıcın paylaşıyım ben de sustalıya gecmek ıcın anahtar devresini eskı anahtardan sokup yenısının ıcıne monte ettım ancak ımmblzr cıpı uzerınde dıye varsayarak baska bır cıp aramadan yenı sustalı anahtarı kullanmaya calıstım kapılar calıstı ancak motor halıyle calısmadı monıtorde anahtar uyarısı gorunce ımmbolızerı bozduk dedım salaklıga bak oluyo ıste kafanda bınturlu sey var oan goremıyosunuz hemen olmusuz dusunuyosunz hemen netten bakmaya basladım ımmoblızer kodu cozmek ıcın vs sıkıntılara fılan pılın cıkarıp takılınca frekansı sıldıgıne kanaat getrdım daha once hıc anahtar sokmedıgım ıcın cıpın ayrı ufacık bır parça olucagı aklıma gelmedı elektronıkle ıclı dıslı olmama ragmen hıc utanmıyorum ben yaptım bunu :) sonra vahıy geldı bıan aydınlandım kostum bır baktım kı eskı anahtarın ıcınde bır kosede gızlenmıs elektıkten bagımsız bır cıp duruyor hemen yenı nahtara ekledım cıpı sıkıntıyı gıderdık :) YA işte boyle olmaz demeyelım oluyo bızzat yasadım :)

Alper

Moderator
Normal anahtarını sustalıya çevirecek arkadaşlar bu işi kendiniz yapıyorsanız her araca uygun boş sustalı anahtar kapları var onları alıp orijinal anahtarın içini açıp devreyi ve immo. çipini yeni anahtarınıza takıyorsunuz. İşin elektronik boyutu bu kadar.

Bir de kontak boyutu var.
Ya yeni anahtar yaptıracaksınız ya da mevcut anahtarınızın demir gibi olan (aslında prinç malzeme üstü nikel kaplı) kısmının en dibinden kesip yeni yuvasına uyarlayacaksınız.

Verici bu ama çapı 2 ya da 3 mm küçücük bir parça.

Alper

Moderator
Cevap: Rexton için vakumlu kapı

Kapılar değil de bagaj kapağını düşünürüm aslında :) Ama önce bagaj kapağının düğmeden açılmasını da sağlanamak gerek. Bizim bu kumandanın üstüne "araba etrafında 4 tane Şimşek" olan düğme ne işe yarıyor onu da çözemedim daha :)

GT-I9301Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merak ettim resim var mı

YvzNazli

Moderator

Anahtarlarımız aynı değil mi abi :)

YvzNazli

Moderator

Tam görünüyor mu Alper abi.

Alper

Moderator

Hmm açma tuşunu diyorsun. O panik fonksiyonu. Basılı tutunca alarmı çaldırıp 4lüleri yanıp söndürüyor.

YvzNazli

Moderator

Zamanla abi. Bu ara jantlar beni eksiye indirdi. Vakti var anahtarların. Öğrenciliğin gözü kör olsun. :)