SsangYong Kyron Yakıt Tüketimi

SsTeam

Yönetici
Kyron sever arkadaşlar aracınızın yakıt tüketim değerlerinizi yazarmısınız lütfen.

SsTeam

Yönetici
Cevap: Ssangyong Kyron Yakıt Tüketimi

2009 2,0 exculusive

şehiriçi 100 km de 10 Lt
şehirlerarası 100 km de 7,1 Lt

kullanım tarzım : sakin kullanırım. özelikle kalkışlarda agrasif değilimdir. hız limitlerini pek aşmam.

2008 model 4x4 Otomatik Kyron şehirler arasında 100 km'de yaklaşık 7 litre yaktı (biraz az). Şehir içi 11-12lt civarı

SsTeam

Yönetici

2011 4*2 düz vites kyron aracım şehir içi 100 km de 9 litre yakıyor.:)

cengiz67

Moderator

herkese selam bende 15 gün önce beyaz kyron aldım aldığım gibi yola çıktım 500km yolun yaklaşık 350-400 km sini 120km hız da sabitledim,100 km yolun 50km si tamamen tırmanma idi ölçtüğümde 341krş yaktı.dönüşte ise bagaj dolu ve +3 kişi ile aynı yolu 140km sabit hızda ve klima açık geldim 421 krş yaktı

SsTeam

Yönetici

Formumuza hoşgeldiniz cengiz bey aracıniz hayırlı olsun 14 eylül deki organizasyon da aramızda görmek ten mutluluk duyarız

cengiz67

Moderator

14 eylül davetiniz için teşekkür ederim.bu arada yaptığım yolculukta aracı Barış beyinde in de dediği gibi 4x2 modunda kullandım

SsTeam

Yönetici

Kyron ortalama 9 litre.
Sakin kullanım yok.
Bu aracı sakin kullanamıyorum elimde değil.

SsTeam

Yönetici

Benim de karışık hızda ve şehir içi uzun yol karışıkta 10,5 litre civarında iken, bir seferinde 80-90 km hızda uzun yolda sabit hızla kullanıp 8,2 litreye inebilmiştim. Sonrasında 3.enjektörde sorun çıktı ,tamir edildikten sonra 90-100 km hızla ve genellikle uzun yol yaptığım hale 10,5 litre civarında geziniyorum. aracın bakımlarında 30.000 km ve katlarında enjektörlerinizi söktürüp temizletip tekrar taktırmamız tavsiye olundu.Kyronların genel hastalığı enjektör sorunu ve ve kaynaması diyorlar.ben 110 binde buna uğradım. ( 3.enjektör kenarından kaçırma yapmaya başladı, 4.enjektör de sökülemedi sorun diğerinde olduğu için de öylece bıraktık.)

ahmetersin

Moderator

1 depo ile 4 kişi ve bu dört kişi için ortalama boyutlarda 4 adet bavulla ortalama 140 km hızla 800 km civarında değişiyor litre olarak hesaplamadığım için yorum yapamıyorum insanlık hali ne olacağı belli olmaz düşüncesi ile hareket ettiğim için litre hesabına giremiyorum. Şehir içi ciddi boyutlarda değişken iki gün üst üste aynı hayatı yaşayamadığım için onada ortalama 650 km civarı diyebilirim

dtandogan

Moderator

2008 4x4 düz vites şehir içi 10 litreye yakın bazen 10 litre üzeri kullanımıma göre değişiyor uzun yolda bi defa düzce gişelerden kocaeli tünellere kadar 170 hızla sürekli gittim 8.1 litre yaktı. muş tan antep e 90-100 arası en az yakıt 6,1 litreye indi en fazla ve en az buydu. şehir içi çok ölçmüyorum

kyron 2009 4x4 exclusive at şehir içi 12 lt civarı. şehir dışı ise 8 lt düşüyor ama 90 km civarı giderseniz. 130 otoban hızı ile yaklaşık 10 lt yakıyor ki gayette sert kullanıyorum.

Ben yeni aldım ama ölçümlerime göre 100 kmde 10 litre o da bugünkü fiyatlara göre 36 kuruş gibi birşey yapıyor ki bu rakam iyi diyebiliriim. 12 gibi sıkışık trafikte...

Şehir içinde 10 litre uzun yolda 6.8 7,0 litre 140 120 km arası hızda 3çeyrek depoyla 830 km uzun yolda

İstanbul gibi bir şehirde otomatik 4x4 10 lt nin altına düşmüyor sanırım?
Uzun yol dada 120-130 arasında gidince 6 - 6.5 lt gibi bir yakıtı oluyor sanırım.

Peki chip taktırıpda yakıtı düşüren oldumu? genelde 1 lt tavarruf edildiğini yazıyorlar sakin kullanımda?

cavdare

Moderator
Cevap: Kyron Yakıt Tüketimi

bu rakamlara ulaşamazsınız- 4*4 değişlde 4*2 de 10 lt olur.. uzun yolda 7,5-9 ltarası değişir diye tahmin ediyorum...

bu rakamlara ulaşamazsınız- 4*4 değişlde 4*2 de 10 lt olur.. uzun yolda 7,5-9 ltarası değişir diye tahmin ediyorum...

Enjektörlerde sorun varsa biraz yakıyormuş kaçakmı ne yapıyomuş sanırım onun haricinde 10 lt i pek geçmiyor diye okudum ben hep ama!

cavdare

Moderator

4*4 te biraz çok yakar, özellikle şehir içinde çok farkeder. ama uzun yolda fark düşer...benim araç actyonsport -arada fark varmı tam bilmiyorum ama sanırım motor şanzuman aynı- sadece actyon sport biraz daha uzun ve ağır- bu nedenle kyronun benim araca göre 100 km de 1 lt ye kadar az yakabileceğini düşünüyorum...bu kıyaslamaya dayanarak kyronun 4*2 de uzun yolda düşeceği son rakamın 7 lt 4*4 uzun yolda en az9 lt civarı şehir içinde ise +2 lt ve üstü... yakacağını tahmin ediyorum.. tabi bular yorum-kıyas. gerçek rakamları kullanıcıları bilir...

Kyron 2050kg actyon agırlıgı ne kadar kyron yakıt degerlerini kyron bölümünde yazıldı diger arkadaşlar tarafından bakabilirsiniz