SsangYong Kyron Sola Döner'iken Sağ Ön Tekerden Ses Geliyor

dtandogan

Moderator
Arkadaşlar su an Mus tayin bi ara erzurum servise gideceğim. Kagama takiliyor aracim kyron 4x4 düz vites 97.000 de sola dönüşte girc girc diye bi kaç saniye sağ on tekerden ses geliyor. Ben buz filan olmuştur dedim ama şuan buzda kalmadi yine geliyor ama devamli değil genelde sabahlari oluyor. Şaft i burada sanayide greslettim. Sanjuman ve akslari yaglatacaktim ustanin konusmasi hoşuma gitmedi elletmedim. Su ana kadar araba hep serviste bakildi ama hic aksin yaglandigini görmedim. Sizce bu ses skstan mi geliyor arabaya binmemeye calisiyorum lütfen yardim

SsTeam

Yönetici
Cevap: ACİL... YARDİM..kyron sola dönemde sağ on tekerden gelen ses

ses "gıcır gıcır" gibi metal metal e sürtme sesi ise , servise gitmeden basit kontroller için aşağıdaki işlemleri yapınız ;
1- Lastiği sökünüz ve güzelce tazyikli su veya hava tutunuz
2- Fren , balata aksamlarına BALATA TEMİZLEYİCİ sıkıp bir süre bekledikten sonra yine tazyikli su veya hava tutunuz
3-Aracın altında ,karter koruma gibi bağımsız arçaların gevşek olup olmadığına bakın
4-Davlumbazların tırnaklarını kontrol edin yerinden çıkmış ve lastik veya diğer oynar aksamlara sürten birşey varmı kontrol edin.
5-Ekzos ve bağlantı aparatlarını kontrol edin , boşluk gevşeklik vs varmı..

Servisete ise çok oynatmadan ;
1- Sağa Sola dönüşlerde ise Direksiyon kutusunun kontrol edilmeside gerekebilir.
2-Z ROT lar kontrol edilmeli
3-Kaliper ler
4-Eğer araç liftte lastikler kolay dönmüyorsa aks ve bağlantı aparatlarını kontrol ettirin. genelde keçe-lastik yıbranmaları nedeni ile içindeki yağ çamur-su-oto yıkama da kullanılan retrosu yüksek deterjan gibi detaylardan dolayı bozulur. eğer aks içine nüks etmedi ise bu lastik-keçe vs. leri değiştirerek çözüm bulursunuz.

aklımda olan tüm detayları yazdım sanırım..aracınızı çok tanımadığım için fazla da bir detay bilemeyeceğim...
kolay gelsin.

cavdare

Moderator

deniz bey vana yolunuz düşerse burda da gösterebilirsiniz, eskiden ssangyong serviste çalışan bir usta var, ona gösteririz, ...
illa kendim kontrol edeyim diyiyorsanız biri dreksyonu çevirirken biride sesin tam olarak nerden geldiğini bulmaya çalışmalı, sonuçta tamamen hareketli bir bölgeden bahsediyorsunuz, taş sıkışmışta olur, rotlarda da sıkıntı olabilir..,
hep arabanın üstünde olmaz birde altına girin :)
video çekip koyarsanız belki daha tutarlı yorumlar yapılabilir....

dtandogan

Moderator

teşekkür ederim. van servisine gidecektim ama işten pek fırsatım olmuyor. lifte kaldırtıp baktırdım bişey bulamadı burdaki usta. işin ilginci araba biraz hareket ettikten sonra o ses gelmediğinden usta zaten ses duymadı. alttaki yerleri kontrol ettiler benim duyduğum ses daha cok metal metale sürtme ses gibi

O

orçun81

Cevap: Kyron sola döner iken sağ ön tekerden gelen ses

Arkadaşlar su an Mus tayin bi ara erzurum servise gideceğim. Kagama takiliyor aracim kyron 4x4 düz vites 97.000 de sola dönüşte girc girc diye bi kaç saniye sağ on tekerden ses geliyor. Ben buz filan olmuştur dedim ama şuan buzda kalmadi yine geliyor ama devamli değil genelde sabahlari oluyor. Şaft i burada sanayide greslettim. Sanjuman ve akslari yaglatacaktim ustanin konusmasi hoşuma gitmedi elletmedim. Su ana kadar araba hep serviste bakildi ama hic aksin yaglandigini görmedim. Sizce bu ses skstan mi geliyor arabaya binmemeye calisiyorum lütfen yardim

Sarj dinamosunun kasnagi kitlemis. Benim yeni basima geldi sadece kasnağı degistirdiler serviste. 150 tl de para verdim. Bence biran önce değiştirin çünkü gelen cayirti kayış tan geliyor. Ve degistirmesseniz kayisin hasar görme hatta eski ise kopup allah korusun motora zarar verme olasılığı var. O cayirti da kasnak kitli olduğu için kayış kasnağın üstünden atliyor. Geçmiş olsun. En kötü durumunuz bu olsun Allah kaza bela vermesin

dtandogan

Moderator

İlk izinde servise gideceğim eşimin arabaya biniyorum genellikle yapacak bisey yok

dtandogan

Moderator

Kayis sesinden çok metal sesi gibi geliyor

O

orçun81

Yanılıyor olabilirim sadece başıma gelen bir olaydan size yardımcı olmak istedim beni yanlış anlamayin. Bir de şuna dikkat eder misiniz? O sesi yaparken farlariniz açık olsun ışık siddeti pir pir yapiyorsa ya da dalgalaniyorsa benim başıma gelenle aynı durumdur.

dtandogan

Moderator
Cevap: Kyron Sola Döner'iken Sağ Ön Tekerden Ses Geliyor

Estağfurullah yardımcı olmaya çalışıyoruz birbirimize 3-4 ay kaldı artık tayin olunca her sıkıntıda servisin yolunu tutacağız. 2 buçuk yıldır tek kafama takılan bu oldu ama 5 gündür sesi hiç duyamadım.

cavdare

Moderator

metallerdeki fazlalık gitmiş rahatlamış :)

dtandogan

Moderator

dün van servisine şükür ki gittim. usta ilgilendi sagolsun sesin nereden olduğu belli değildi. alt takımları kontrol ettiler. ön fren balatası bitmiş değiştirelim dediler belki o ses o yüzdende olabilir dediler. hem 98.000 deydi 100.000 bakımı yaptırdım balata da değişti. sabah dikkat ettim o ses hiç yoktu inşallah balatadandır. suan ses yok bilginiz olsun basına gelen olur diye sonucu yazmak isetdim teşekkür edrim herkese

cavdare

Moderator

deniz bey keşke balatayı dışarda değişseydiniz... kaç lira aldılar bilmiyorum ama dışarda işçilik dahil 150 yi geçmezdi...neyse hayırlı olsun...muşa dönmediyseniz çay içmeye beklerim... üniversitedeyim işletme bölümü..

dtandogan

Moderator

Ertuğrul bey ilginiz ve çay davetiniz için çoook teşekkür ederim. çok geç yazdığımda düşünmeyin ben size bir gün sonra cevap yazmıştım. muş a döndüm diye ama şimdi dikkatimi cektiki yazdığım yazıyı gönderememişim. yeniden çok sagolun

Alper

Moderator

Amortisörler de bu gırç gırç sesini yapar. Hortlatmak gibi olmasın konuyu.

dtandogan

Moderator

Amortisor degil alper cunku ondan sonra yukseltme kitini taktirdim 6 ay kadar sonra bi ara yine yapti sustu kafasina gore 6 ayda bir yapiyir kendiliginden yok oluyor. Ne zaman servise girsem sesini gic cikartmiyor. Sikinti yok sebelerdir biniyorum arada olan insanin bas agrisi gibi bisey oda belki bana az yumusak kullan beni diyotdur

Ses cik cik tarzi bisey geliosa ve 2 cekere aldığında ses gidiyorsa sorun dislilerde rulmanda. Sanayide tornacilar yapıyor. Bendede vardi bu şekilde kullanma dişliler dağılırsa büyük masraf +kazaya sebebiyet.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

K

Kayıtsız Kullanıcılar

Merhabalar. Bende uzun zamandır araştırdığım kyronu aldım sonunda yorumlardaki gibi herşeyi çok memnunun geçenlerde denemek için ufak araziyede girdim tatmin ettti taaki biraz daha extream bi arazide 4x4 e aldım fakat az ilerlememe ragmen ayağımın altında çat çat diye sesler gelmeye başladı fazla zorlamadan 4x2 ye aldım ustayı aradım ön forya zincirlerinden olabilir dedi birazda canımı sıktı bu tarz bi olay yaşayan oldumu saygılar