SsangYong Kyron Patlak Hoparlörler

SsTeam

Yönetici
selam arkadaslar.2008 kyron sahibiyim.sol ön ve sağ arka kapıdaki hoparlörlerim patlak değiştirmeyi düşünüyorum, bunları sökmek için kapı içleri komplemi sökülüyor yoksa hoparlör üstünde kapak gibi bişey varmı? kolonlar kaç cm lik, öneriniz varmıdır marka kalite olarak.tavsiyelerinizi ve bilgilerinizi bekliorum..

F

falken34

Cevap: patlak hoparlörler

daha önce kyron hopalrör değişimi hakkında bir şey görmedim...ama bu işin uzmanları daha iyi yardımcı olacaktır.
bir müzik sistemi mağazasına gidin..onlar söküp hoparlörleri değiştiriyorlar...

Cevap: patlak hoparlörler

merhabalar,
önceki arabam kyron da bu işlemi birkaç kez yapmıştım .. kapı içinin komple sökülmesi gerekmekte .. hoparlör kapakları yok ..
ilk aşamada vida kapakları altında bulunan tüm kapı vidaları sökülmeli .. yanlış hatırlamıyorsam kapı el tutamağının içinde bulunan kecenin altında da bir vida mevcut ..
tüm vidalar söküldükten sonra kapı içi döşeme, yukarı doğru darbeli vuruş ile yerinden oynatılarak yatağından çıkarılmaktadır .. sökülmemiş vida kalmış olabilir dikkat ..
kapı içinin sökülmesinde dış dikiz aynaların olduğu üst eğimli yerin sökülmesine (ve geri takılmasına) dikkat, ayrıca kapı içi düğmelere ait kablolar kısa olduğundan döşeme yerinden az bir miktar çıkınca kablo soketlerininde ayrılması gerekli .. sonra döşeme tamamen çıkabilir .. kablo soketlerinin çıkarılmasında veya geri takılmasında ikinci bir arkadaşa ihtiyaç duyabilirsiniz ..
devamında, hoparlörler kapı içlerinden vidaları ve ses soketlerinin sökülmesi ile ayrılmakta .. ses soketlerine uygun hoparlör bağlantısı yoksa leğim gerekebilir ..
kanımca mevcut hoparlör koruması yetersiz .. kapı içi su girişi hoparlör membranına geldiğinde zamanla ses kalitesine etki edebilir .. alacağınız hoparlörün korumalı olmasını ve bu koruma ile hoparlör kapı metali arasındaki hoparlör izolasyon maddesini kullanmanızı tavsiye ederim .. ayrıca kapı içindeki koruma naylonunu ve kenar yapışkanlarını mümkün olduğunca bozmayın ..
hoparlör ebatın hatırlamıyorum sanırım 16cm ..
eliniz yatkınsa dikkatli bir ilk sökmeden sonra işlemi rahatlıkla tüm kapılarda yapabilirsiniz .. yoksa bir bilene masraf edin ..
bu arada, araç 2008, kapı yağmur tahliye deliklerinide kontrol ederek tıkalı ise açın derim .. kolay gelsin ..

YvzNazli

Moderator
Cevap: Patlak Hoparlörler

2008 Kyron aracımın hoparlörleri patlak, ses kalitesini de arttırmak için kendim değiştirmek istiyorum. hoparlörler kaç cm acaba? 16cm kesin mi yoksa ihtimal mi Yener ağabey :) . Birde hangi marka önerirsiniz. Teşekkürler.:courage:

ugurdeniz

Moderator

ya hoparlörü patlamayan ssanyong yok gibi.
16cm evet
14 olsa da uyduruyorlar.
marka kenwood pıonner sony gibi bişey olsun.
bnm araçta tecrübe ettim oradan biliyorum.uyduruk markalar çok nefis olmayabiliyor.
bi de koltuk altına kendinden anfili sub. koy ,, 10 numara ses sistemi olur.
ben yapmıstım.
sahibinden de bu anfili sub'ı satan yer var.200e satıyor.
150ye de işçilik ve kablo parası tutar.
sonuç : canavar.
bye

YvzNazli

Moderator

Uğur abi çok güzel konuşuyorsun da o dediklerin olmaz. Arabanın sahibi kızar :hopelessness:

KOKEZ

Moderator

Hoporlör tamiri için yeni konu açacaktım ki burda hazırı varmış. Ben de ilave yapayım bari

Kyronumun 4 hoparlörü de patlamış ve ses çok fazla bozulmuştu. Yenisi hem çok pahalı hem de kaliteli ürün bulmak zor olunca tamire yöneldim ve 4 hoparlörü de söktüm .
Kapı döşemelerinin sökümü ile ilgili konu bulunduğundan ayrıntıya girmiyorum
İnternetten bulduğum Nec Elektronik/karaköy e teslim ettim.

3 gün içinde tamirat bitti ve tanesine 30 TL verdim.
Bugün de montajı gerçekleştirdim.

Sonuç beni tatmin etti. Hoporlörlerim 0 km oldu 😂

dtandogan

Moderator

Bende hoparlörler patlak diye gittim. Bi kac hoparlor denedik ses hosuma gitmedi orjinali zaten kotu otesiydi. Hadi o zaman kapilara mid tiz takimi takalim dedik ee onun icin amfi gerekli dedi amfi olunca birde bas takalim dedik. Ses yinede beni tatmin etmiyordu birde multimedya alayim dedim baska bi yerde onu baglatirken adam kapilari bi soktu abi malzemeler cok kalite ama ustalik cok kotu bilmem neler yanlis baxilari baglanmamis dedi hepsini yaptirdik. Ssangyong un bu ses olayina onem vermesi sart bence ugrasip diruyoruz yoksa

ugurdeniz

Moderator

konumuzla ilgisiz olacak ama ,
konunun ilk mesajları çok nostaljik yaw.

hemen hemen ütün ssangyonglar için en mükemmel en hesaplı ses sistemi
1 adet Navigasyonlu ve Bluetooth'lu Double Teyp Navix NVX 8200 DHD............ 370.00 tl
1 adet Sony XM-N1004 Oto Amfi..................................................................... 290.00 tl
1 adet double din için cerçeve......................................................................... 100.00 tl
4 adet Sony XS-FB1630 17 cm 270 W 3 Yollu Hoparlör 90x2= ....180.00 tl
4 adet 102k mercimek kondasatör........................................................1x4=........4.00 tl
toplam = 944.00 tl

bilginize bir çok ses sistemine 100 basar hemen hemen her arabama yaparım boş vakit bulduğumda korando sports ada yapacagım.
kesinlikle memnun kalırsınız..!

dtandogan

Moderator

3 yil once navi bilmem ne marka multimedya 900Tl. Iki cift cadence mid tiz takimi 750. Ozelligini bilmedigim cadence amfi 500. Infinity harman cardon bas 600. Toplam 2.750TL aslinda kicker l7 bas koyacaktim iki gun sonra gelecek dedi ona 1.200 demisti. Ucuza kurtuldum 😂

Alper

Moderator

Gözünaydın Uğur abi ucuza halloldu. Dalışa bu kalan parayla gittin değil mi abi :chuncky:

YvzNazli

Moderator

Deniz abi harman kardon çok kaliteli bir bas kickerı beklemeyerek çok iyi yapmışsın :) BMW bile Harman Kardon u opsiyonel donanım olarak sunuyor.
Bizim arabanın üstünde JVC teyp var ses kalitesi Kyron dan sonra şaşırtacak kadar iyi :) ama insan oğlu aç gözlü :chuncky: Bagaj kapağında 2 tane hoparlör yuvası gördüm önce onların içine 2 tane kaliteli oval sallayacağım sonra iyi bir amfi ile kapılara sağlam bir mid takımı ile ses işini tamamlamayı düşünüyorum. Bas falan hak getire Orhan baba sevmiyor öyle şeyleri :chargrined:

cengiz67

Moderator

Deniz abi harman kardon çok kaliteli bir bas kickerı beklemeyerek çok iyi yapmışsın :) BMW bile Harman Kardon u opsiyonel donanım olarak sunuyor.
Bizim arabanın üstünde JVC teyp var ses kalitesi Kyron dan sonra şaşırtacak kadar iyi :) ama insan oğlu aç gözlü :chuncky: Bagaj kapağında 2 tane hoparlör yuvası gördüm önce onların içine 2 tane kaliteli oval sallayacağım sonra iyi bir amfi ile kapılara sağlam bir mid takımı ile ses işini tamamlamayı düşünüyorum. Bas falan hak getire Orhan baba sevmiyor öyle şeyleri :chargrined:

Sende yavaş yavaş alıştıra alıştıra yap

dtandogan

Moderator

Ben bahajimda cok yer kaoliyor diye bas in medefesini kestim bictim yari yariya kuculttim bi miktar ses bozulmus olabilir ama olsun bas kucucuk kaldi😃

YvzNazli

Moderator

Deniz abi daha çok Orhan baba benden çekiyor :) Adam orjinallikten yana, ben yüklenmenin derdindeyim :)
Uğur abi Passat'ı sattıktan sonra hiçbirşey eskisi gibi olmadı ki ah ulen ah :chargrined:
Cengiz abi aynen öyle olacak, habersiz ve sessizce yapacağım. Şuan tavan barlarını plastidip ile parlak siyah yapmayı düşünüyorum, 1-2 folyocuya sordum kaplayamayız dediler, son çare ya rütuş yapacağım yada plastidip ile siyah yapacağım.

nneecoo

Moderator

Bu orjinal hoparlörlerden nereden temin edebilirim. Üzerindekiler orjinal değil ve memnun değilim. en azından 2 tane bulsam önlerdeki Alpine markaların yerine takarım.