SsangYong Kyron Enjektor Sorunu

SsTeam

Yönetici
Arkadaslar merhaba araniza yeni katildim bi maruzatim olacak 15 gun kadar once 2011 model 43 bin km de kyron aldim bi kac gun oncedikkatimi cekti araci p konumunda calistiriyorum ilk 3 saniye normal sonra bi sarsinti basliyo tekler gibi araci salliyo bu yaklasik 40 saniye suruyor sonra normale donuyor arac sicakken yapmiyor soguk calistirmada yapiyo servise goturdum enjektorlere reset atcaz dediler aldilar iceri cikisdada yakit degerlerinde yuksekti dusurduk ve resetledik enjektoru dediler dene yine yaparsa enjektor degisecek dediler 43 binde tek yerden shell den yakit almis bi arac 43 binde enjektor nasil ariza yapar birde mercedes motor yakiti dusurduklerinden sonra sarsinti 1 dk ya kadar uzadi acaba yakitmi yetersiz geliyo diye dusunuyorum basina gelen varmi

Cevap: Kyron enjektor sorunu

Bende Kyron kullanıyorum fakat böyle bi sorunla karşılaşmadım. Hangi yetkili servise gittiniz acaba?

SsTeam

Yönetici

Sahsuvaroglu tuzla ve maltepe ikiside 2.500 3.000 arasi fiyat vrtiyo bosh car servis ile gorustum maksimum 1200 tl dedi bayram sonrasi hoturcem fakat ssangyong araclarinda 4 uncu enjektor kaynama yapiyormis sokulemiyormus oyle birsey olursa silindir kapagi falan dokulecekmis rektefiye falan valla pisman oldum gibi yavas yavas

O

orçun81

ekzantrik zincir gerginizi kontrol etmenizi tavsiye ederim.

SsTeam

Yönetici

aynı sorun bendede var, sıcak soguk farketmior,ara ara hafif silkelemeli çalışıyor geçiyor tekrar yapıor anlamadım servisede götürmedim . ama bi fırsat bulup gidicem kısmetse :)onun dısında gayet memnunum açıkçası,arkadaslar bu araclar ne kadar mersedes teknolojisi ile yapılsada , arac biraz şans işidir.birde nekadar üzerine titrerseniz okadar sorun cıkar... bence böyle :)

O

orgasmatron

bişey olmaz yaparsın rektifiye geçer gider , ben 1978 model unimoga turbo koydum , her problem çözülür , emjektörde kaynamaz

F

falken34

bişey olmaz yaparsın rektifiye geçer gider , ben 1978 model unimoga turbo koydum , her problem çözülür , emjektörde kaynamaz
aynen..kulaktan dolma bilgilerle dolu internet..bir usta bir enjektörü sökerken anahtar ağzını yalama ediyor..sökemeyince sonra sucu "enjektör kaynamış" diyerek üreticiye atıyor...
araç sahibi de 3-5 forum sitesinde enjektör kaynama var diye yazınca alın size şehir efsanesi :D

eğer aracınız 43,000km ise enjektör bitemez...ya daha önceden yakıtla alakalı sorun olmuştur..enjektörler tamir görmüştür..
yada aracınız 143,000km dedir..km ile oynanmıştır...

SsTeam

Yönetici

106 binde Kyron 2008 aldım. 115 civarında 3.enjektör kenardan kaçırma yapmaya başladı.İlk ay içinde İstanbul - Antalya yapmak için yola çıktım.Ama daha enjektör sorunundan bihaberdim.Eşim yolda ısıtmayı çalıştırırken gelen egzoz kokusunu farketti (ben alıştığım için farkedemedim muhtemelen ) .Ufak çocuk olduğu için de gece vakti Kütahya'ya kadar soğukta camlar açık gittik.Mecbur gece mola verip ertesi gün güneşli havada devam ettik.Ve olanlar :
Döndüğümde Tuzla Şahsuvaroğlu'ndan fiyat aldım.Epey okkalı diye özel servis aramaya başladım ve Bostancı sanayide buldum.Eski bir SSangyong çalışan ve efendi biri.
Arabanın silindir kapağını söktü ve 4.enjektörü çıkaramadığı için kaçırma yapan 3. ve enjektör diğerlerine bakım yaptırdı.Başka arızaları da halleti ve yaklaşık % 40 daha ucuz maliyetle işlerim tamamlandı. Tüm bu süreç boyunca hem resmi servisin hem de ustaların söyledikleri aynıydı.4.enjektörde çok daha fazla sorun çıkıyor, zor yerde olduğu için de mecburen silindir kapağı sökülüyor ve ancak öyle işçilik yapılabilecek hale geliyor.Bir çoğunda da kaynak, torna vb işlemiyle sökülebiliyor.
Şehir efsanesi olan kısmı belki 43.000 km hikayesinin gerçek olmamasıdır ama genel anlamda bu araçta enjektör sorunu olduğu efsane değil.
Ama onarımdan sonra yakıt tüketimim arttı.Enjektör sorunu varken ve ben bunun farkında değilken Uzun yolda tamir sonrasından daha az yakıt tüketiyordum.
Şimdi ustaya yeniden baktırmanın mücadelesi içindeyim.enjektörde işeme olabilir dedi , ama üzerine yeni hesap çıkarırsa ben de duruma işicem artık.
120 km hızla ortalama yakıt tüketimim 10,5 litre ( karışık )
90-100 km hızla uzun yolda 8,5 litre iken şu an her durumda 10,5-11 litre arası geziyor.
Bunun dışında arkadaşlar, delphin enjektörlerin tamir takımı artık bulunabiliyormuş.30.000 km de bir bakıma girdiğinizde enjektörlerin sökülüp temizlenip yeniden takılmasını isterseniz kaynama riski de azalıyor dediler.Ayrıca altına bir conta koyup kaynama olasılığını da azaltıyorlar.
Bizim motor silindir kapağı ince dediler.Kız vermediler .Araba ne kadar iyi olursa olsun bu enjektör ve motor kapağı konusunda zayıfmış.Ben ustaların yalancısıyım.

cavdare

Moderator

bir çok dizel araçta görülebilen enjektör kaynatma sorunu bizim araçlarda da özellikle 4 nolu enjektörde olabiliyor..bir ara servi enjektörleri sökmeden temizleyen bir cihaz geleceğini söylemişti ama arkası gelmedi..
öncelikle enjektörleri söktürmek istiyorsanız enjektör diplerine hidrolik döktürün ,,sökülebilme şansını artırıyor...her bakıma gittiğinizde de yine döktürün, sökülürse takmadan önce seramik diye bir şey vardı- yanlış hatırlamıyorsam gezenbilirde bahsi geçmişti ondan sürülürse kaynama ihtimali düşüyormuş,,
enjektörlerinizde sorun yoksa boşuna söktürüpte riske girmeyin,, temiz yakıt kullanın-sorun çıkarana kadar elletmeyin derim....
enjektörler değiştiyse veya yerleri eğiştiyse yazılımının yenilenmesi gerekiyormuş...enjektör numarası mı varmış neymiş.....(kesin bilgisi olan varsa söylesin, ben duyduklarımı söylüyorum)
iyi motor ustası olursa herşeyi yapar---servis maalesef bu konuda çok iyi değil gibi...iyi ustalar zaten para kazanıyor, maaşlı sisteme girip serviste çalışmıyorlar......tek dezavantajımız piyasadaki iyi ustaların henüz bizim motorları tam tanımadıkları için hep şüpeyle yaklaşıyorlar...

SsTeam

Yönetici

Evet enjektörleri yeniden kodlama işlemine tabi tutuyorlarmış.Birkaç ustadan da enjektör diplerine konan özel bir conta muhabbetini duydum. Söylediklerine göre motor kapağı ince alminyum benzeri bir malzemeymiş ve tüm sorunların nedeni de bu deniyor.
Google da aratırsanız revizyonlu enjektör de bulursunuz.Fiyatları 500-600 arası.
Bulduğum bir kaç yerin adresini de yazıyorum ( en üstteki dizelpomp güven verdi gibi )
http://www.dizelpomp.com/iletisim.asp
http://www.dizelaktif.com/
http://bilgindizel.ticiz.com/contacts

konuyu açan arkadaşın başına gelenler bana da geldi ilk başlarda kaynatma yoktu ama sarsıntılı çalışma gibi sorunları vardı servise falan götürmedim ama sonradan 4. enjektör kaynatmaya başladı. servisleri aradım en iyi ihtimal 1000 lira en kötü ihtimal 7000 lira denildi. kendi motor ustama götürdüm arabayı. gösterdim ve servise benzer şeyler söyledi ancak enjektör çıkarsa hiçbir sorun kalmaz dedi. nitekim öyle de oldu. würth marka bi pas sökücü aldım yaklaşık 15 gün enjektöre uyguladım motor sıcakken park ettikten sonra (akşamları iş dönüşü genelde). sonra ustaya götürdüm 2 gün kaldı araba sanayi de. acele etmeden vakit buldukça kurcaladı enjektörü. sonuç olarak enjektör söküldü ve altına conta koydu şimdi hiçbir sorun kalmadı Allaha şükür. çıkardığı masraf da 65 lira.

enjektör arızası olduğu doğru şehir efsanesi değil ancak sökülemeyen enjektör yoktur. sökemeyen usta vardır.

ahmetersin

Moderator

dün tuzla servisin bekleme salonundaki duvarda 10000 km bakımına geldiğinizde ücretsiz enjektör temizliğini servis görevlilerine hatırlatın tarzında bir yazı okudum ama detayını soramadım tamda hatırlayamıyorum haftaya gidicem tekrar ozaman kesin bilgi alıp paylaşımda bulunurum.

Omeer14

Moderator

2009 model 175.000 kmde kyron aracım ilk çalışmada 40 sn kadar sarsıntılı çalışıyor fakat bu arada sırada oluyor sürekli değil.acaba mazotu farklı yerlerden aldığım için mi yoksa bana doğru gelen kaynama mı var.tırsmaya başladım valla.
aracımı alalı 3 ay oldu sürekli yetkili servis ve maslakta gürcan oto'da bakımları yapılmış.alırken yine gürcan otoda expertizini yaptırdım alırken ustaya sordum enjektörde kaynatma yada arıza olsa bilgisayarda arıza verirdi yanıtını aldım.aracı satın alarak zonguldağa getirdim.yakıt ve çekiş olarak sorunum yok ama olası bi arıza önüne geçmeyi de isterim.
yangını büyümeden söndürmek mantıklı olan.

SsTeam

Yönetici

Arkadaslar enjektor sorunu yaşayanlar delphı servıslerıne gıtsın tamırcıye veya ssang servısıne degıl ,

servısler kendısı sokup enjektorcuye gönderıyor tekrar gerı takıyor burda en onemlı nokta montaj ve enjektor Kodlarını aracın Ecu su na yüklemek , eskı actyon sports veya Rex Lerde 16 haneli yenı euro 5 motorlu ssanglarda 20 haneli her enjektorun kodu var enjektor motordan sokulup ıcı açıldığı taktırde mutlaka tekrar kodlanması gerekır en onemlı konu budur mutlaka ama mutlaka enjektor tamır görürse kodlanıp yenı kodların aracın ECU Suna yuklenmesı şarttır aksı takdırde motor vuruntulu Çalışır çekış kuvvetli azalır yakıt artar vs

SsTeam

Yönetici

Keskinlikle ssang enjektor problemı yok hıcbır enjektor kendılıgınden bozulmaz sulu mazot en büyük sebebıdır , 10 bın km de bozulan enjektorler var 250 bın olup hıc sokulmemıs olan da bu tamamen yakıt kalıtesıyle ılgılı bır durum aynı enjektorler hemen hemen tüm markalarda KULLANILIYOR sadece bızım araçlarımıza özel îmâlat degıl , aldığınız yakıta dıkkat edın .

2009 model 175.000 kmde kyron aracım ilk çalışmada 40 sn kadar sarsıntılı çalışıyor fakat bu arada sırada oluyor sürekli değil.acaba mazotu farklı yerlerden aldığım için mi yoksa bana doğru gelen kaynama mı var.tırsmaya başladım valla.
aracımı alalı 3 ay oldu sürekli yetkili servis ve maslakta gürcan oto'da bakımları yapılmış.alırken yine gürcan otoda expertizini yaptırdım alırken ustaya sordum enjektörde kaynatma yada arıza olsa bilgisayarda arıza verirdi yanıtını aldım.aracı satın alarak zonguldağa getirdim.yakıt ve çekiş olarak sorunum yok ama olası bi arıza önüne geçmeyi de isterim.
yangını büyümeden söndürmek mantıklı olan.
hocam bu sarsıntılı çalışmanın sonunda kaynatma oldu benim araba da. aynı şey sende de olur mu bilmem ama birbiriyle bağlantılıysa kaynama yapmadan enjektörü söktür derim. enjektörün sökülmesini zorlaştıran kaynayan mazotun oluşturduğu tortu. o tortuyu temizlemek işin en zor kısmı aynı zamanda enjektörün kırılmasına da sebep o diye düşünüyorum.

dtandogan

Moderator

2008 model kyron a 2 seneden fazladir biniyorum 50 binde aldim şu an 97 binde çok çok memnunum muş ta kullandim yakit ne kadar iyi tartisilir şu enjektör sikintilarini okudukça arabadan korkmaya basladim okumayayim diyorum sonra dayanamayıp okuyorum panik atak olacagim bu gidişle çünkü siz servis kötü diyorsunuz benim burada servis yok 6 ay sonra tayin olacagim inanmazsiniz belki ama tayini bile servis olan ile isteyeyim diyorum inşallah bu araç benide bu durumlara sokmaz allah yardimciniz olsun burada bu sorunları okuyuncaya kadar inanılmaz zevkle biniuordum şuan biraz korkuyorum

cavdare

Moderator

korma...korktuğun şey başına gelir...şimdi bu cümle seni dahada çok korkutur... :)
opet kullan...şu an en iyi denetim onda gibi....

nedimkolat

Moderator

Actyon spots aracim var. sabah motorun isinmasini beklerken icerde egzost kokusu basladi. Kapudu actigimda koku egzost tarafinda vardi. Gokpinar oto ile telefonda gorustum. Enjektorlerde kacirma basladigi icin kokunun geldigini anlatti usta. Bugun yetisemeyecegim icin gidemiyorum yaptirmaya.

F

falken34

arkadaşlar her dizel arabada bu tip sorunlar olur...olmayan dizel araba yoktur..sadece ustanızı iyi seçiniz..
dizel de en büyük faktör pompa ve enjektörlerdir..bunlarında belli km dolmadan değişmez..bakım için tamir takımları mevcut.
benim kadosanda bi dizelcim var..bir sorun oldugunda ona danışırım..her konuda yardımcı olur bilgi verir..

kendinize labaratuarı olan bir dizelci bulun..servisten ziyade dizelci hem ecu ayarını yapar,hem enjektörlerin temizliği ve bakımı ucuza gelir.
enjektör kaynaması sorunu da yüksek hızlarda sudan geçerken enjektör kafasına su girmesiyle oluşuyor..
suyla birlikte giren toprak parçaları enjektörün kafa kısmında pas oluşmasına yol açıyor..ustalarımız da buna kaynama diyor..
4 numaralı enjektör de en dip kısımda..diğer 3 enjektörde enjektör çektirme çekici kullanılıyor..paslı bile olsa sıkıntı olmuyor..
4.enjektör çektirme çekici kullanılamıyor..levye ve tornavida ile kastırarak çıkması lazım..bu da zor iş..levye ile çıkarken köşeleri yalama ediliyor..yalama olunca da üst kapağın sökülmesi gerekiyor.
ismail abinin dediği gibi pas sökücü sprey ile hallediliyor..
akşam stop ettiğinizde enjektörün yuvasına sıkın..15 gün tekrarlayın enjektör rahatlıkla çıkacaktır...