SsangYong Korando Sports alacağım bilgi lütfen.

• Konbuyu başlatan mgunay
  • Başlangıç tarihi
M

mgunay

Arkadaşlar hepinize selamlar hayırlı günler, güzel paylaşımlar dilerim.

Aranıza yeni katıldım, İstanbulda ikamet ediyorum, 33 yaşındayım ismim Murat.

Allah nasip ederse 2014 yılında KORANDO SPORTS e-XDI 2.0 4X2 AT modeli aracı alacağım, aracı ticari amaçla değil daha çok aile ve gezi amaçlı kullanacağım, ailecek boyumuzda uzun olduğundan dolayı bu araçta karar kıldık.

Araç hakkında + - görüşlerinizi ve yıllık vergisi hakkında bilgi verirseniz sevinirim, ayrıca tüm masraflar dahil aracın fiyatı ne kadar çıkmaktadır?

cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

SsTeam

Yönetici
Hocam üyeliğiniz hayırlı olsun aramıza hoşgeldiniz.2012 Korando sports MT kullanıcısıyım. Aracı sonuna kadar destekliyorum. 25 gün önce kardeşime de aynı araçtan aldırdım. Memnun olamasam ona tavsiye etmezdim. Her ikimizde araçları ticari amaçla kullanmıyoruz. Benim için tek - yanı dört çeker olmayışı; o da zaten off road kullanıcısı değilim o yüzden fazla takmıyorum. Ha bazen pikniklerde, aile gezisinde ihtiyaç duyulduğu anlar oluyor tabii, ama bunu da vinç taktırarak çözmeyi düşünüyorum. Araç çok güçlü 155 beygir 200 km. rahat görüyor. Fakat kalkışlarda alışkın olmayan birisi için biraz sıkıntı yaratabiliyor, güçlü araç ve arkadan itişli olduğundan kasa da boş ise hemen savurabiliyor. O yüzden ıslak zeminlerde dikkatli kullanmak gerektiriyor. Ama emsallerine göre bence yol tutuşu en iyi araç diyebilirim. Makaslı olmayıp süspansiyon sistemi oluşu da bunu destekliyor zaten ve araca büyük bir konfor da sağlıyor. Euro 5 çok sessiz bir motora sahip. Aracı tanımayıp binen arkadaşlarım dizel olduğuna inanmayıp benzinli araç diyorlar motor sesinden dolayı :) Çünkü benzinli araçlar bile daha gürültülü çalışıyor. Almadan önce mutlaka test edin derim farkı kendiniz anlayacaksınız. Biz arkadaşıma araç bakmak için bayiye gitmiştik ve hiç aklımda yokken arkadaştan önce kendim aldım.
Yakıt ilk etapta fazla yakıyor ama 5000 bakımdan sonra gayet düşüyor. Şuan ortalama 8 lt. (tabi kullanıma da bağlı). Uzun yolda 6 lt yi gördüğüm oldu. 2000 motor araç için bence gayet ekonomik. yıllık vergisi sanırım 1300 tl civarıydı geçen seneden. Ama böyle bir araca da biniyorsan bence değer. Fakat off road için düşünüyorsanız bu konuda fazla bir bilgiye sahip değilim. Benden daha tecrübeli arkadaşlar bu konuda da yorumlarını yapacaklardır. Şehir içi kullanım araç uzun olduğun park sıkıntısı yaratabilir. Bu yüzden park sensörü şart!! ya da geri görüş kamerası olabilir. Ben 2012 kasım ayında 41.500 e aldım. Kardeşime de 25 - 30 gün önce 45000 aldık. ikiside MT. fakat kardeşin aracı q modeli.

M

mgunay

hoşbulduk, size katılmak güzel.

teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.

bende ticari amaçlı olarak kullanmayacağım, konfor benim için önemli çünkü 1.94mt olduğumdan diğer araçlar çok küçük geliyor :) cumartesi maslakta aracın içine oturduğumda iç ferahlığına vuruldum resmen, çok çok rahattım kolaylıkla sığabildim içine.

%75 şehirdışı kullanım yapacağımdan yakıtıda 2 tonluk 2 lt motora sahip araca göre normal, yaşlıların binmesi için ise yüksek onuda yan basamakla çözümlenebilir duruma getirilir.

aracın kaskosu ne kadar tutuyor acaba bilgi verebilirmisiniz.

SsTeam

Yönetici
Benimde tek derdim 4 ceker olmaması 11 aydır kullanıyorum 31 bin km oldu tam en ufak bir sorunu dahi yok ;)

SsTeam

Yönetici
hoşbulduk, size katılmak güzel.

teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.

bende ticari amaçlı olarak kullanmayacağım, konfor benim için önemli çünkü 1.94mt olduğumdan diğer araçlar çok küçük geliyor :) cumartesi maslakta aracın içine oturduğumda iç ferahlığına vuruldum resmen, çok çok rahattım kolaylıkla sığabildim içine.

%75 şehirdışı kullanım yapacağımdan yakıtıda 2 tonluk 2 lt motora sahip araca göre normal, yaşlıların binmesi için ise yüksek onuda yan basamakla çözümlenebilir duruma getirilir.

aracın kaskosu ne kadar tutuyor acaba bilgi verebilirmisiniz.

Hocam anladığım kadarıyla kasko işi kişiye, plaka ya ve karşıladığı tazminat miktarına göre değişiyor. Ben Antalyada yaşıyorum geçen sene 1500 tl den fazla ödedim küsüratı hatırlamıyorum. Bu sene 1000 tl ye anlaştım. Hasarsızlık indirimi falan.. ve bir de aksesuar için geçen sene 6500 tl civarı gösterilmiş, bu sene ben onu düz 5000 tl olarak ayarlattım; tabi fark ettiriyor.

A

aryildiz

şahsuvaroğlu ssangyong ymy otomotiv olarak güzel türkiye'mizin 39 noktasinda siz değerli müşterilerimize hizmet vermekten mutluluk duyuyoruz. Sorulariniz ve düşünceleriniz olduğunda bizlere ve size yakin bayi ve servis çalişanlari arkadaşlarimizdan faydalanmayi ihmal etmeyiniz.
Saygilarimla

ayhan ramazan yildiz
ymy şahsuvaroğlu
ssangyong türkiye