DUYURU SsangYong ile ilgili Tanıtım ve Organizasyonlar Yapılmayacaktır.

SsTeam

Yönetici
Auto Show Fuarından Akılda Kalanlar.

Öncelikle Auto Show fuarına katılım sağlayan tüm üyelerimize teşekkür ederim.

Üyelerimizle sözleşip Yunus Şahsuvaroğlu’nun bizlere takdim ettiği biletlerle fuara katılım sağladık ne kadar yorucuda olsa sevdiğimiz dostlarımızla beraber olmak bizleri sevindirdi.

Müsaadenizle Auto Show ve Şahsuvaroğlu ile ilgili birkaç yorumum olacak.

SsangYong Tivoli lansman’nında tüm üyelerimizle beraber markanın ve Şahsuvaroğlu’nun açılışına katılıp destekledik.

Yunus bey ve Nihat beyin güler yüzü ve misafir perverliği çok hoşumuza gitti kendilerine 1 kere daha bizi davet ettikleri için teşekkür ederim.

Bizler Ssangyongclubtr ailesi olarak markanın ve firmanın bilinirliği için en başta Vedat Erdönmez arkadaşımızla beraber son 2 senedir markayı kendi ticari markamız gibi kendi imkânlarımızla maddi zorluklarla Web sitesi, Bayrak, Anahtarlık, Tişört, Şapka, vs. yaptırdık ve grup olarak sosyal organizasyonlarda ‘da markayı tanıttık.

Lakin Yunus Bey'in Auto Show fuarında siz başımızın tacısınız 24 saat size kapım açık fakat ssangyong ile ilgili bana gelmeyin demesi , ( Şnorkel, Amastisör,Yükseltme Kiti,) dediniz getirdim ve Ssangyong ile ilgili bundan sonra kapımı çalmayın der gibi ifadesi en başta beni ve Vedat Erdönmez arkadaşımızı çok üzdü ve üyelerimiz ile beraber yanlış markanın reklamını ve tanıtımını yapıyoruz izlenimi verdi.

Ayrıca Vedat Erdönmez arkadaşımız Yunus Beye Nedim Kolat üyemizin yaptığı 3 Boyutlu anahtarı gösterdi bizler sizin markanızı severek tanıtıyoruz sizlerindi desteğiyle daha geniş kitlelere ulaşabiliriz bize fazla değil 2 saat zamanınızı ayırın dedi,

Fakat Yunus Bey Siz bu işi hobi olarak yapıyorsunuz Ben bu işin ticaretini yapıyorum dedi ve son noktayı koydu.

Bundan Sonra marka ile ilgili sitemizde hiçbir haber konu ve reklam ve tanıtım hizmeti yapılmayacaktır.

Üyelerimizi Duyurulur.

Saygılarımla
Admın

ahmetersin

Moderator
Sayın adminim son derece yerinde bir karar. Kendi adıma konuşayım; benim çok birşey farketmiyor çünkü her nekadar imrensemde bu organizasyon için sizin yaptıklarınızın benim yaptıklarımın yanında esamesi okunamaz. Bütün abilerimin az veya çok katkısı bulunmakta ancak Vedat abi bu konu için ciddi özveride bulunuyor. Fuarda Yunus bey ile Vedat abi konuşurken bende yanlarında idim ve Yunus bey bu konuda ciddi yanlış içinde. Vedat abinin yaptıklarının aslında Şahsuvaroğluna çok çok büyük katkıları mevcut ancak üslubu kendisine hiçde yakışmayacak türden. Bu söylediklerimin Yunus beyin üzerindeki etkisi olurmu olmazmı yada olursa ne kadar olur bilmem ama hiç kimseyi kabul etmese dahi Vedat abi ile özel bir görüşme yapması gerekir diye düşünüyorum. Hiç bir bağlantınız olmasa dahi bugün en büyük şirketlere gittiğinizde dahi randevu ile kurumsal firmalarda genel müdürlere aile şirketlerinde patron olarak tabir edilen şirket sahiplerine kadar görüşme imkanınız olmakta. Şahsuvaroğlunun tabiri caizse burnundan kıl aldırmamasının nedenini anlamak gerçekten çok güç.
Sürç-i lisan ettiysem affola abilerim saygı ve sevgilerimle...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Tebrik ediyorum sizi ayrica bu isi bence sahsuvaroglu hobi olarak yapiyo cunku ticaret olarak yapsa kendisinden daha cok tanitimina katki yapan musterilerini bu sekilde sogutmamasi lazim ayrica bundan sonra arabalarimizi anlatirken cogumuzda o kadar icten olmayacak sahsuvaroglu fazla satilmasini istemiyor bu gibi davranislariyla

uymazz

bariskonor

Moderator
Yunus Bey büyük gaflet ve delalet içinde. Bence tüccar bile olamamış eğer bunu söylediyse...
Ben şöyle bir analiz yaptım:
1. Öncelikle siz hobi ile uğraşıyorsunuz ben ticaret yapıyorum dediği kesim zamanında ticaret yaparak araba sattığı kesim. Bu yaklaşım öncelikle müşteriyi ciddiye almadığını, onu paradan başka şekilde görmediğini gösterir.
2. Ticaret yapmak sadece mal satmak demektir. Tam tersi mal satabilmek için markalaşabilmek ve markanın herkesin gözündeki sempatisini kazanabilmektir. Sadece marka mal satsaydı, Ford, Cocacola hatta şu sıralar Mercedes gibi dünya devleri reklam verip organizasyon yapmazdı.
3. "Hobi" olarak yapan kişilerin fikirlerini satabileceğini düşünmüyor mu? nasıl ticaret bu? Her markanın anahtarlığı, çeşitli stickerları şapkaları, tshirtleri hatta markalı paspasına kadar aksesuarları oluyor ve bunlar maledilişinin yaklaşık 5 katına satılıyor.
4. Sadece mal satmak, duygulardan uzklaşmak ve karşıyı sadece TL dolar işaretleri olarak görmektir. Oysa ki sattığı makineler insanlar için ve insanların kullanımına sunulmuştur. Demek ki hedef insandır. İnsanlar markaya küserse, Yunus Bey de batar.
5. Bu yaklaşımı acaba kendisi SSangYong-Mahindra yetkilileriye de bu samimiyette paylaşıyor mu? Bence Asya tarafı böyle bir mantaliteden dolayı müşterilerin mutsuz olduğunu öğrense, çok üzülür ve belli uyarıları yapabilirler.
Şu açıklama beni markadan soğuttu. Ben şimdi SS alsam demek ki Şahsuvaroğlu beni parasını almaya güdümlenmiş bir "mal" olarak görecek. Fikrime isteklerime önem vermeyecek ve her uyuşmazlığı mahkeme kanalıyla halledeceğim. Şimdi ben -sizi tenzii ediyorum- salak mıyım bir tomar para vereceğim ve ciddiye alınmayacağım bir markanın distribütörlüğü ağı altında olacağım? Bence Yunus Bey tüccar değil. Sadece satıcı. Yunus Bey ayarında Türkiye'de çoook satıcı var.

SsTeam

Yönetici
Yorumlarınız için teşekkür ederim Sahsuvaroglu konu hakkinda salı günü için Vedat Erdönmez abimizi arayip konu hakkında randevu vermişler buradan üyelerimizin ssangyong dan ve sahsuvaroglun'dan beklentileriniz ve taleblerinizi yazarsaniz toplantıda dile getirilicekdir.

ahmetersin

Moderator
*Araçları en azından deneme tahtası olmaktan çıkartacak düzeyde ustalara eğitim verilmeli
*Ülkemizde iyi araç sınıfa giren markalar kadar tanınmış olmamasına onlar ile aynı fiyat politikasından çıkılmalı
*En önemlisi müşterinin arkasında durulması ( servise karşılarken, bekleme salonunda beklerken veya servisten ayrılırken değil bahsini ettiğim konu )
*Her nekadar kullanıcılara direkt olarak maddi kazanç sağlamasada araçların tanıtımı ve pazarlaması için daha verimli yollar izlenmeli

Benim şahsi görüşlerim yukarıdaki gibidir.

Doğru reklam ve tanıtım, kaliteli servis ve tabiki fiyat politikası. ya tanıtımlar büyük adımlarla devam etmeli ya da fiyatlar diğer bilinen markaların altına çekilmeli. bana göre, daha önce ssangyong kullanmamış biri 100000 150000 para verip sıfır araç almayı, kumar oynamak olarak görür.

aracımı aldığım da çevremden gelen ilk tepkileri söyleyim marjinal bir karar tebrik ederim! iyi cesaret etmişsin bravo ! iran arabası almıyoruz bu tepki de neyin nesi. bu önyargı giderilmeli.

Reklam tanıtım şart. Forumda çoğu arkadaşımız çoğunlukla rexton kyron korando sports sahibi. Rodiusla ilgilenen benden başka birkaç kişi ya vardır ya yoktur bu yüzden söyleyeceklerim dikkate alınmayabilir belki :). Şaka bir yanada donanım listelerine bakıyorum giriş seviyesi dediğimiz tivolide ön arka park sensörü dokunmatik ekran hatta ısıtmalı direksiyona kadar bir çok özellik varken 150 bin küsür fiyatlı rodiusta park sensörü bile yok. Bu donanım mantıksızlığının neden olduğunu sorabilirseniz memnun olurum. Birde rodius için satışta sadece platinum paketi 4x2 ve 4x4 olarak var bu durum benim aklıma rodiusta yeni özellikler ekleneceği veya rodiusun ülkemizde son günleri olduğu düşüncesi yaratıyor sizce hangisi olabilir ve donanım artırma durumu varmı şirketin bunları merak ediyorum. Yoksa bu fiyata çok az donanım var büyük bir araç lazım olmasa dizel tivoli gelince düşünürüm ama rodius yüzünden bekle gör politikasına döndüm