SsangYong Actyon Sports Deri Koltuk mu Kumaş Koltuk mu?

İkinci el Actyon Sports aradığım günlerde kafamı kurcalayan diğer bir soru. Kullanılan deri orjinal mi suni mi? Deri işçiliği ve kalitesi nasıl? Çabuk deforme oluyor mu? Siz kumaş koltuk mu tercih ederdiniz deri mi?

Teşekkürler

camouflage

Moderator
Cevap: Deei Koltuk mu Kumaş Koltuk mu?

Deri koltuklar aynı zamanda ısıtmalı. Tercihimi deriden dolayısı ile sıcak tutandan yana kullandım :)

mehmet82

Moderator

Deri işciliği ve kalitesi çok güzel ve dayanıklı.
Ben her ikisinide kullandım kumaş olanın içi bariz daha geniş gibi geliyor bana deri koltukluda ısıtmanın yanı sıra elektrikli harekete de sahip deri terletir evet ama aracın havasına da etkisi var.

Deri koltuk daha kolay temizlenir toz kir tutmaz. Yazın terletme olayı oto aksesuarcılardan bulabileceğiniz uygun bir kılıf ile çözülebilir. Aracınızın içi deri koltuk ile daha şık görünür.

baturalpoghan

Moderator

Mercedes E200 ve vitomda hep deriydi koltuklar, tecrubeyle sabit kılıf falan iflah etmez :) :) Ama şıklığı konusunda tabi ki itirazım yok, ben de çok severim deri koltuğu, lakin yarı deri yarı kumaş olsa daha iyi

2007-2009 arası kullandığım Kia Sportage'ımda ve son iki yıldır kullandığım X-Trail'de deri koltukluydu. Bu hasırlı ahşaplı kılıflardan bahsediyorum; düz kılıf tabii işe yaramaz. 2009 sonundan 2013'e kadar kullandığım Qashqai'mde yarı deri yarı kumaş spor döşeme vardı. O inanılmaz bir rahatlıktı.

baturalpoghan

Moderator

Hasır diyorsan hiç denemedim abi bilmiyorum dediğin doğrudur, ama yarı deri yarı kumaşı tek geçerim

Hasırlı tahta boncuklu kılıfları diyorum; onlar bir nebze rahatlatıyor deri koltuk işini. Kışın gerek olmuyor koltuk ısıtma varken; ama yazın o tip kılıf olmadan zor oluyor.

Alper

Moderator

Şık olmasını istiyorsan DERİ, Yazın ise KUMAŞ daha iyi.

ugurdeniz

Moderator

deri koltuk
artıları : daha kolay silinir temizlenir. görünümü hoştur. toz tutmaz.
eksileri : kışık soğuk yazın sıcaktır.

kumaş koltuk
artıları :derilere göre yaz-kış ortam ısı değeri çok problem değildir.
eksisi : toz tutar.kiri atmaz.lekeleri çıkarmak uğraştırır. süt yada meyve suyu gibi sıvı bi leke emdiyse koku yapar.

netice : % 50 - 50 ortada

YvzNazli

Moderator

Deri premiumdur kalitedir, derinin şekli yeter.
Kumaş standarttır normal koltuktur yani öyle hiçbir özelliği yoktur :chuncky: aynı bizim makine
Tozlanır, yağmur damlası bile leke yapar.
Ama benim favorim alcantara - deri kombinasyonu. :sneakiness: