Diğer aracınızı internetten mümkün olduğu kadar takip ediyordum, yaptığınız bir çok el emeğinden haberdarım ki gerçekten başarılıydı bence, elinize sağlık. İstanbul'da çok kar yağmıyor sıkıntı çıkmıyor haklısınız da asfaltta gezmekten alış veriş merkezlerinde dolanmaktan, düz ayak piknik yerlerinden öyle sıkıldım ki, birde ben Trabzonluyum memlekete gidip de yaylaya rahat rahat çıkamamak felaket sinir bozucu bir durum. Çobanlık yaptığım yerlere gene yürüyerek çıkıyorum eeeee ben çıkıyorum da ev halkıMerhaba araziye girmeyecekseniz hic 4 çekere gerek yok istanbulda senede on gün bile kar olmuyor ki 4 çekere ihtıyac duyasınız , boşuna vergi masrafı ,
benim gibi doga severseniz dag bayır orman seviyorsaniz 4 ceker şart , 2 cekerde ormanların icinde yangın yollarında gezebilirsiniz ama asla bir 4 ceker gibi 40 derece dik rampalara cikmaz yarım metre kardan çamurdan dereden geçmez batar kalır ...
ben 4 ceker actyonumu sattım cok emek vermiştim vinç yükseltme Demir tampon tavan sepeti chip tunıng sis farları arazi icin AT lastik su izalasyonu ilave 100 amper aku vsvs off roadcular bilir cok emek harcadım uğraştım hemen hemen herseyını kendı atölyemde kendi teknık ekibimle yaptım ..
aralık ayı sonunda yükseltme hariç tüm off road ekipmanlarını söküp sattım , 2012 korando Sports aldım
motor ve on Gorunuş Hariç actyonla korando birebir aynı makine cogu ülkede yeni actyon sporsts olarak satılıyor zaten ...
arazi icin ya yeniden actyon alıp araziye hazırlayacağım yada garantısı bitince mevcut korando aracımı 4 ceker yapmayı planlıyorum ..
4x4 araçların vergi gibi bir dezavantajı var fakat, araç bedelinin %5'i verginin altında kalınca bir alt sınıftan vergilendiriliyor. Bu durumda 4x2 ile 4x4 arasında 50-100TL gibi bir fark ediyor. Bu indirim için şu an 2008 model 4x4 otomatik araçlar uygun ancak manuel olursa araç bedeli düştüğü için daha yüksek modeller de indirim alabiliyor. Kısaca 2009 model 4x4 manuel vitesli araç ile 2009 4x2 aracın vergisi vergi indirimi sayesinde aynı. Satış bedelleri de yaklaşık aynı. O zaman 4x4 almak kesinlikle daha mantıklı. Yüksek model 2011-2012 düşünüyorsanız işler değişir tabii. Araç bedeli yükseldiğinden vergi indirimine girmez, bu durumda 4x2 almak daha mantıklı.
Herkese iyi akşamlar;siteyi yeni gördüm hayırlı uğurlu olsun.
Umarım herkes için faydalı bir forum olur,
benim nacizhane bir beklentim de var!!!
Bu forumundan ana distribütör firmanında haberi olmasını istiyorum. Hatta merkeze gidilip biz ssangyongclub'üz denilip ufak bir toplantı yapıp varsa istek ve görüşlerimizi dile getirebiliriz.
Sizce???
yeni gelişmekte olan bir marka ve model olduğu için onlarda daha tuketicinin isteklerini tam olarak bilmiyorlar ama bu forum ortak sorunların çözümleri için bir miğlat olacak.
Merhaba araziye girmeyecekseniz hic 4 çekere gerek yok istanbulda senede on gün bile kar olmuyor ki 4 çekere ihtıyac duyasınız , boşuna vergi masrafı ,
benim gibi doga severseniz dag bayır orman seviyorsaniz 4 ceker şart , 2 cekerde ormanların icinde yangın yollarında gezebilirsiniz ama asla bir 4 ceker gibi 40 derece dik rampalara cikmaz yarım metre kardan çamurdan dereden geçmez batar kalır ...
ben 4 ceker actyonumu sattım cok emek vermiştim vinç yükseltme Demir tampon tavan sepeti chip tunıng sis farları arazi icin AT lastik su izalasyonu ilave 100 amper aku vsvs off roadcular bilir cok emek harcadım uğraştım hemen hemen herseyını kendı atölyemde kendi teknık ekibimle yaptım ..
aralık ayı sonunda yükseltme hariç tüm off road ekipmanlarını söküp sattım , 2012 korando Sports aldım
motor ve on Gorunuş Hariç actyonla korando birebir aynı makine cogu ülkede yeni actyon sporsts olarak satılıyor zaten ...
arazi icin ya yeniden actyon alıp araziye hazırlayacağım yada garantısı bitince mevcut korando aracımı 4 ceker yapmayı planlıyorum ..