Ssangyong Actyon Sports 2012

SsTeam

Yönetici
Bu araclari tanimayan cin mali zannedenler test surusu yapmayanlar gercekten cok seyler kaybediyor

SsTeam

Yönetici
Sevgili admin dostum araçlar tek kelimeyle tank gibi motoru Mercedes destekli sanzıman borg warner difransiyeller dana , daha ne olsun 3 senedir Ssang la tanışıyoruz biraz sert arac kullanırım her turlu arazide yarım metre karda çamurda suyun icinde kayaların üstünde agir off road yaptım sadece bir kez on sag aksı kırabıldim oda benim hatam salincak acısı cok ters kalmıştı vsvs , vinç 5 cm yükseltme sis farları vsvs 265 ,70 , 16 bf good rıch lastık takılı oldugu halde arac cok seri bunca zaman hic bır yerde kalmadım ...,

aracın tek eksigi bana gore difransiyel kilitleri oda ancak agir off road yapanlara gerekir ..

SsTeam

Yönetici
Merhabalar bu aracı yaklaşık 3 senedir takip ediyorum, bir türlü karar verememiştim şehirde yaşıyorum bu tip bir araç benim için kullanışlı olur mu? diye sonra fark ettim ki binek arabayla köy yollarını, yayla yollarını zorluyorum birde elime eski bir fotoğraf geçti, fotoğraftan 11 yaşında ilk kullanmaya başladığım arabanın 1967 model BMC Morris olduğunu hatırladım. Şuan kullandığım aracımı satabilirsem ki satışı çok ağır ( 2001 model Peugeot 406 sportpack) Actyon Sports alacağım Allah verirse. Kusura bakmayın çok gevezelik ettim henüz bir Ssangyong'um yokken ama kusura bakmayın merakla takipteyim.

SsTeam

Yönetici
bmc morris :) benim cocukluk yıllarımda vardı hey gidi gunler hey :) arac sehir ici tuketımı 350 400 kuruş ben 3 senedir kullanıyorum , arac hakkında bilgisi olmadan fikir sahibi olan insanlara bakma son derece konforlu suratlı ve ekonomık bir makine , mutlaka detaylı ekspertız yaptırın en onemlısi aracın enjektorlerı hic tamir bakım gormusmu , motoru yagsız kalmadıktan sonra hicbir sey olmaz , az km li orjınal bir aracı gonul rahatlıgıyla alıp binebılırsınız hayırlı olsun ..

SsTeam

Yönetici
Arabalar ve motor aksamları çok yabancısı olduğum konular değil, kts 500 pp 2000, autocom, vagcom, elm 327 filan çok sık kullandığım cihazlar tabi tamamen hobi amaçlı, fakat ssangyong yabancısı olduğum bir marka. Ustad aklımı bu araçta ilk karıştıran 4*4 mu/ 4*2 mi? Tercih etsem sorusu. Neticede çok fazla arazi şansım olmayacak ama işte nefis 4*4 istiyor. Birde sizin 4*4 den 4*2'ye geçmiş olmanızda zihnimi bulandırmadı değil

SsTeam

Yönetici
Merhaba araziye girmeyecekseniz hic 4 çekere gerek yok istanbulda senede on gün bile kar olmuyor ki 4 çekere ihtıyac duyasınız , boşuna vergi masrafı ,
benim gibi doga severseniz dag bayır orman seviyorsaniz 4 ceker şart , 2 cekerde ormanların icinde yangın yollarında gezebilirsiniz ama asla bir 4 ceker gibi 40 derece dik rampalara cikmaz yarım metre kardan çamurdan dereden geçmez batar kalır ...
ben 4 ceker actyonumu sattım cok emek vermiştim vinç yükseltme Demir tampon tavan sepeti chip tunıng sis farları arazi icin AT lastik su izalasyonu ilave 100 amper aku vsvs off roadcular bilir cok emek harcadım uğraştım hemen hemen herseyını kendı atölyemde kendi teknık ekibimle yaptım ..
aralık ayı sonunda yükseltme hariç tüm off road ekipmanlarını söküp sattım , 2012 korando Sports aldım
motor ve on Gorunuş Hariç actyonla korando birebir aynı makine cogu ülkede yeni actyon sporsts olarak satılıyor zaten ...
arazi icin ya yeniden actyon alıp araziye hazırlayacağım yada garantısı bitince mevcut korando aracımı 4 ceker yapmayı planlıyorum ..

4x4 araçların vergi gibi bir dezavantajı var fakat, araç bedelinin %5'i verginin altında kalınca bir alt sınıftan vergilendiriliyor. Bu durumda 4x2 ile 4x4 arasında 50-100TL gibi bir fark ediyor. Bu indirim için şu an 2008 model 4x4 otomatik araçlar uygun ancak manuel olursa araç bedeli düştüğü için daha yüksek modeller de indirim alabiliyor. Kısaca 2009 model 4x4 manuel vitesli araç ile 2009 4x2 aracın vergisi vergi indirimi sayesinde aynı. Satış bedelleri de yaklaşık aynı. O zaman 4x4 almak kesinlikle daha mantıklı. Yüksek model 2011-2012 düşünüyorsanız işler değişir tabii. Araç bedeli yükseldiğinden vergi indirimine girmez, bu durumda 4x2 almak daha mantıklı.

SsTeam

Yönetici
Merhaba araziye girmeyecekseniz hic 4 çekere gerek yok istanbulda senede on gün bile kar olmuyor ki 4 çekere ihtıyac duyasınız , boşuna vergi masrafı ,
benim gibi doga severseniz dag bayır orman seviyorsaniz 4 ceker şart , 2 cekerde ormanların icinde yangın yollarında gezebilirsiniz ama asla bir 4 ceker gibi 40 derece dik rampalara cikmaz yarım metre kardan çamurdan dereden geçmez batar kalır ...
ben 4 ceker actyonumu sattım cok emek vermiştim vinç yükseltme Demir tampon tavan sepeti chip tunıng sis farları arazi icin AT lastik su izalasyonu ilave 100 amper aku vsvs off roadcular bilir cok emek harcadım uğraştım hemen hemen herseyını kendı atölyemde kendi teknık ekibimle yaptım ..
aralık ayı sonunda yükseltme hariç tüm off road ekipmanlarını söküp sattım , 2012 korando Sports aldım
motor ve on Gorunuş Hariç actyonla korando birebir aynı makine cogu ülkede yeni actyon sporsts olarak satılıyor zaten ...
arazi icin ya yeniden actyon alıp araziye hazırlayacağım yada garantısı bitince mevcut korando aracımı 4 ceker yapmayı planlıyorum ..
Diğer aracınızı internetten mümkün olduğu kadar takip ediyordum, yaptığınız bir çok el emeğinden haberdarım ki gerçekten başarılıydı bence, elinize sağlık. İstanbul'da çok kar yağmıyor sıkıntı çıkmıyor haklısınız da asfaltta gezmekten alış veriş merkezlerinde dolanmaktan, düz ayak piknik yerlerinden öyle sıkıldım ki, birde ben Trabzonluyum memlekete gidip de yaylaya rahat rahat çıkamamak felaket sinir bozucu bir durum. Çobanlık yaptığım yerlere gene yürüyerek çıkıyorum eeeee ben çıkıyorum da ev halkı :(
4x4 araçların vergi gibi bir dezavantajı var fakat, araç bedelinin %5'i verginin altında kalınca bir alt sınıftan vergilendiriliyor. Bu durumda 4x2 ile 4x4 arasında 50-100TL gibi bir fark ediyor. Bu indirim için şu an 2008 model 4x4 otomatik araçlar uygun ancak manuel olursa araç bedeli düştüğü için daha yüksek modeller de indirim alabiliyor. Kısaca 2009 model 4x4 manuel vitesli araç ile 2009 4x2 aracın vergisi vergi indirimi sayesinde aynı. Satış bedelleri de yaklaşık aynı. O zaman 4x4 almak kesinlikle daha mantıklı. Yüksek model 2011-2012 düşünüyorsanız işler değişir tabii. Araç bedeli yükseldiğinden vergi indirimine girmez, bu durumda 4x2 almak daha mantıklı.

Bilgilendirme için çok teşekkür ederim ekseriyetle kilometresi düşük 2008-2009 bakıyorum. Ama evvela mevcut aracımı satmam lazım.

O

orçun81

Herkese iyi akşamlar;siteyi yeni gördüm hayırlı uğurlu olsun.
Umarım herkes için faydalı bir forum olur,
benim nacizhane bir beklentim de var!!!
Bu forumundan ana distribütör firmanında haberi olmasını istiyorum. Hatta merkeze gidilip biz ssangyongclub'üz denilip ufak bir toplantı yapıp varsa istek ve görüşlerimizi dile getirebiliriz.
Sizce???

ahmetersin

Moderator
Herkese iyi akşamlar;siteyi yeni gördüm hayırlı uğurlu olsun.
Umarım herkes için faydalı bir forum olur,
benim nacizhane bir beklentim de var!!!
Bu forumundan ana distribütör firmanında haberi olmasını istiyorum. Hatta merkeze gidilip biz ssangyongclub'üz denilip ufak bir toplantı yapıp varsa istek ve görüşlerimizi dile getirebiliriz.
Sizce???

Görüşme yapmanın mutlaka faydası olur ancak şahsuvaroğlu yanaşırmı bilmiyorum. Dediğim gibi demekte fayda var

SsTeam

Yönetici
Arkadaslar ben yusuf sahsuvaroglu nun daveti uzerine tuzla merkez gidip yuz yuze görüştüm site ve araclarin eksikleri konusunda bilgi alışverişi yaptik rexton koando action sport icin aksesur lar gelmis onlari gosterdi kapiya kadar ugurladi cok nazik ve kibar bir arkadas.

O

orçun81

Yusuf Bey beni kaç sefer aradılar gittim Offroad yaptım tuzlada sakaryada hatta yaban tv izci programında bile araçla katıldım donanimsizligim yüzünden geri dönmek zorunda kaldım ahhh ahhh Izmir'den değerli bi abimden söz bile aldım az daha trt nin yol Açık programına bile gidecektim vakit bulamadım ama nafile. Adamlara pek butip yerlerde muhabbetini yapmayı sevmem ama parası neyse getirin diye kaç kere rica ettim nafile boş. İnşallah bu forumun yaptırım gücü olur. Ve bundan hepimiz faydalanmis oluruz. Bunda bana düşen bi görev ya da pay olursa seve seve elimden gelen herşeyi yapmaya hazırım
Herkese sevgiler;saygılar...

SsTeam

Yönetici
yeni gelişmekte olan bir marka ve model olduğu için onlarda daha tuketicinin isteklerini tam olarak bilmiyorlar ama bu forum ortak sorunların çözümleri için bir miğlat olacak.

O

orçun81

lastikler hazır.
Spacerler de nasipse Rüstem Abi sağolsun Salı günü elimde.

Birtek Şnorkel kaldı bu konu hakkinda tıkanıklık hat saffada

SsTeam

Yönetici

Hocam Merhabalar, sanırım gezenbilir sitesindeki siyah araç sizin di yanlış hatırlamıyorsam, sürekli takip ediyor, paylaşımlarınızı beğenerek izliyorum. Bende bu tarz birşeyler düşünüyorum fakat kafama takılan soru şu: 4x2 den bozup 4x4 yapıldığında muayene de sıkıntı yaratmayacak mı bizim araçlar? Ya da ruhsat değişikliğine felan mı başvuracağız? Bu konuda bilgiye sahipseniz benide aydınlatmanızı rica edeceğim. teşekkürler.