sogutma fanı ve gelen aşırı üfleme sesi

sogutma fanından gelen aşırıüflemesesi özellikle rampa çıkarken dahada belli oluyor servise göre fan göbeginin degişmesi gerekir diyor benim gözlemlerime görede fanda herhangi boşluk ayrıca motor soguk iken fan boşta dönüyor motor ısınınca içindeki yagdan dolayı sıkışıp fan devreye girib motor suyunu sogutuyor bu konuyla ilgilibaşına olaygelen varsa paylaşırsa sevinirim fan göbeginin fiyatını bilen varmı

toranaga

Moderator
Cevap: sogutma fanı ve gelenaşırı üfleme sesi

Metin bey ben aldığımda da aracımın soğutma fanından uğultu şeklinde aşırı üfleme sesi geliyordu. Değişim parça= 459,00 TL işçilik= 30,00 TL olmak üzere bana 489,00 TL'ye mal oldu. Ancak fan kanatlarında bir sorun yok ise ; fan yatağında, rulmanında problem varsa göbeğin tamiri de mümkündür.

Turan beybilgiler içinteşekkür ederim benim anlamadıgım fan göbeginde boşluk yok bilya sesine benzer bir seste yok niçin degişmesi gerekiyor dedi servis arasıra kotrol ediyorum boşluk oluştumu diye hiç bir fark yok gaza bastıgımda sanki araç [2000cc] degilde [5000cc]motor gibi fan sesi çıkarıyor hoşumada gidiyor aslında tek korkum fanın yerinden çıkıp radyatöre zarar vermesi teşekküler

toranaga

Moderator

Kanat- göbek arasında hafif kaçıklık olup, dönme esnasında dışarı hava üfleme olabilir diye düşünüyorum. Soğutma sisteminde bir aksaklık ve soğutma suyu sıcaklığının yükselmesi söz konusu değilse ve aracı bağırtmayıda seviyorsanız.......ECU Fan hatası verene kadar, takip etmek şartıyla bu şekilde kullanın derim...

toranaga

Moderator

Benim fan göbeğini tamir ederek gönderiyorlardı. Ama ben değişmesini talep ettim. Aracı yeni almanın verdiği eksikliklerini giderme servis ziyareti idi malum.... pinpiriklendimmm.

S

sealsdu9

Onceki actyon sportsymda ayni sorun vardi fan nerdeyse hep calisiyordu cok da guzel oluyordu gaza basinca ses artiyirdu, fan termigi degisti 500 lira falandi. Duzeldi.

Fan çalışması nasıl birşey abilerim şimdi benim araçta da mesela çalışınca bi 5 sn sonra falan açılıyor sonra düzeliyor öyle aşırı bi ses falan olmuyor ama fan tam çalışmaya başlayınca harekete geçersem dediğiniz olay oluyor araba sanki 5000cc gibi ses çıkarıyor ilerleyince biraz geçiyor o da.