ertuğrul bey, merhaba..size katılıyorum ve ilave olarak hukuk sistemini , haklarını bilmedikleri ve-veya firmanın gücünden korktukları için yasal yollara başvurmuyorlar genellikle.İşte eski tüketici yasamızın eksikleri vardı . Kanaatim gereğince bir eksikte mağdurun hakkını bilmemesi , daha fazla mağdur olurum korkusu , vs. ilave edilecek bir çok sebep daha...
yeni kanun daha uluslararası nitelikte , artık üretici-ithalatçı , satıcının kendine daha fazla çeki düzen vermesi gerektiğini hatırlatan bir düzenlemeye sahip ,okuduğum anladığım kadarı ile. Ama hala eksik olan bir nokta var ki tüketici bunu ne kadar biliyor. Dava açmaktan korkan , çekinen kişi sayısı çok fazla. Ben bu tarz insanlara HAKLI OLMALARI BİLE HAKSIZLIKMIŞ düşüncesini yaşatmış , beyinlere yerleştirmiş zihniyeti anlayamıyorum , kınıyorum. Sonuçta İnsanız, çok güzel belirtmişssiniz , İNSANLARA BİR PARA ARACI İLE BAKMAKTAN VAZGEÇİLMELİ ,PARA KAYNAĞI OLARAK DEĞİL , YARATICI KAYNAK OLARAK GÖRMEK GEREKİYOR. Sırf ticari kaygılar nedeni ile kötü muamele görmek gerekmiyor. Ama maalesef bu yaşanılıyor ve yaşanılmaya da devam edecek. Yukarıda da belirttiğim üzere bu negatif yaşanım için yasaların elverdiği haklar dahilinde olabildiğince mağduriyetlerin giderilmesi ve müşteri nezdinde hafifletilmesi ; firmaların daha kontrollü , piyasanın kendi tekllerind e olmadığının farkına varmış olmalarını , daha kaliteli hizmet oluşturulmasını , ve bunun gibi daha birçok herkesin için doğru olabilecek pozitif gelişimleri sağlayacaktır.
Hizmet , Üretim , Eşya vs. Herşey İnsan için. Allah aldatılanın , mağdurun yanında olsun , tez zamanda mağdurların mağduriyetlerini giderebilmeleri için çıktıkları yolda muzaffer olabilmeleri için yolalrını açık etsin. Hile ve düzenbazlığa karşı uyanık tutsun , Yar ve Yardımcısı olsun. Son olarak da Sevgili Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) den Bu konudaki hadisi , paylaşmadan edemeyeceğim ;
Rasûlullâh -sallallâhu aleyhi ve sellem- buğday satan bir adama rastladı. Satıcıya: "Nasıl satıyorsun?" diye sordu.
Adam da kendince anlattı. O esnada Rasûlullâh sallallâhu aleyhi ve selleme:"Elini onun (buğdayın) içine daldır!” diye vahy (işaret) edildi.
Allâh Rasûlü -sallâllâhü aleyhi ve sellem- de elini daldırdı ve buğdayın ıslak olduğunu gördü. Bunun üzerine,“İnsanların görmesi için ıslak olanı üst tarafına koysaydın ya! Aldatan bizden değildir.”(Müslim, İman, 164) buyurdu.