ŞİKAYET şikayetvar-ssangyong-problemler-çözümler-

SsTeam

Yönetici
ŞİKAYETVAR daki şikayetler çözümler ve çözülemeyen problemler. Bu arkadaşlarada clup olarak el uzatmamız gerekiyor diye düşünüyorum. Kendilerini bilgilendireceğim sitemize katılmaları için. Bizlerde buradan şikayetleri,çözümleri veya çözümsüz kalmış konuları takip edebilir,bu konularda distrübitör ile istişarede bulunup marka için , clup için pozitif katılım sağlayabiliriz.

tüm SSANGYONG markasına ait sitede yaymlanan şikayetler-konular..

https://www.sikayetvar.com/firma/detay/ssangyong

SsTeam

Yönetici
Katılıyorum en mutlu müşteri sorunu ivedikle çözülen musteridir ssangyong markasının Türkiye de daha başarılı olması için öncelikle %100 mutlu musteri politikası izlenimleri ki insanlar gerçekten diğer otomobil firmalarından farklı bir firma desinler.

F

falken34

koray abi çok güzel bir yere parmak bastı...
siteden cok fazla bilgi sahibi olabilirler..

baturalpoghan

Moderator
Ülkemizde bunu bakabilmek bence mümkün değil çünkü dürüst değiliz müslüman geçinip yalan dolan hırsızlık aksizlik üçkağıtçıligin kol gezdiği bu ülkede şahsuvaroğlu ne yapsın adam kırıyor abi kırıldı diyor kırdım diyebileceğimiz kaç kişi var az hicbirsey begenmeyiz kendimiz yapınca ne olacak canım ondan bişi olmaz deriz arabada problem yaşarız yada masraf çıkar elimizden ciksinda ne olursa olsun modundayiz daha çok yazarim da kısa kestim biz düzgün olmadan kimsenin iyi iş yapmasını beklemeyelim ben insanların neredeyse tamamının düzgün insan olmadığını düşünüyorum ben dahil nefis önce geliyor Ağalar kimse kimseye çamur atmasin. ..

Abi çok doğru söylemişsin, aracı arazide yapabileceklerinin ötesine götürüp bu durduk yere böyle oldu diyen insanlar da tanıdım... mesela geçen ön tamponu babaya çarptım, götürdüm Yenibosna YMY'ye tutmaçları kırılmış yaptılar sağ olsunlar bedelsiz, gittiğimde dediğim de babaya oturttum şuna bir el atın. Adam müdür o zamanki Kenan usta teşekkür etti doğru söylediğim için, bazıları gelip ufacık bir sürtmeden dolayı tampon tutmaçlarının kırıldığını söyleyip servisi suçlayan bile olmuş...

SsTeam

Yönetici
konun sitemizde açılım sağlaması , katılımcının , şikayet sahibinin daha fazla fikire sahip olmasını , edindiği bilgi ile kendisi ve sorunu ile ilgili konun doğruluk payının kontrolünü , aynı zamanda problemine dair gerçekliğin bizim tarafımızdan ve siteyi gözetim altında tutan firma yetkilileri tarafından da takip edilebilinir kılacaktır.
insanlar doğru olmayabilir , unutmamalı ki firmanın da organik yapısında insanlar var.. kimin doğru kimin yalan/yanlış söylediğini ancak hukuksal olarak isnatın , ispatı mümkün olduğu sürece karar verilebilinir... genelleme sahibinin tasarrufundadır , her kes genel olmak zorunda değil. Ben ve tanıdığım nice insanlar dürüstlük abidesidir. Yalana , dolana kendi menfaatleri için bile el uzatmazlar. Allah tenazül edenlerin NEFİS lerini iflah ve ıslah etsin.

Sorunları olan arkadaşların şirket yetkililerinden cevap alamadıkları için farklı yönlere yönelmeleri , seslerini duyurmaya çalışmaları gayet normal ve insani bir davranış. Ben ilgili sitedeki şikayeti olan bir kaç insan ile görüşme imkanı buldum , bunlardan biride benim. Sitede FİRMA TARAFINDAN CEVAPLANMIŞ olarak bildirilen geri dönüş TAMAMEN yalan. Ya dönüş yok (Banada dönüş olmadan dönüş yapıldı denilmişti ilk araba ile ilgili sorunda) yada dönüş yapmışlar ama netice yok. Kişinin dürüstlüğü kendini , firmanın dürüstlüğü ise geneli bağlar.

Mevcut problemim ile ilgili daha ben ilgili stiede yazı bile paylaşmadım çünkü geri dönüşü olmayacak , ama daha kurumsal firmalarda acaip derecede sitenin yatırımı çok büyük.

Bu sitedeki problem yaşayan arkadaşların aramıza katılmaları , koordine bir şekilde site-clup olarak cevre deki olup bitenlerlede ilgilendiğimizi duyuracaktır. Burada ÇAMUR ATMA VS. YOK .
İSMAİL NE GÜZEL BELİRTMİŞ YUKARIDA BENDE BUNA İLAVEDE BULUNAYIM: "HER MARKA, FİRMANIN SAHİPLERİ , YÖNETİCİLERİ VE UYGULAMALARI İLE GÜNDEMİNİ VE KENDİNİ , DOLAYISI İLE DE SATIŞLARINI TAZE TUTAR." Sroun varsa ve bu sorunu dalanıp budaklanmadan çözebilirler, bunu ciddiye alırlar ise sonuç kendileri için pozitif olur. Eğer firma ozitif yaklaşırsa müşterileride bu pozitiflikten mutlaka etkilenir.

Son olarak EĞER FİRMA DOĞRU ÇÖZÜMÜ TİCARİ KAYGI İLE ,PARA KAYBEDECEK DİYE ÇÖZÜME BİLE YAKLAŞMAZ , ELİNİ ETEĞİNİ ÇEKERSE O ZAMAN MAĞDUR OLAN KİŞİLERDE OTOMATİKMAN ÇÖZÜM BULACAKLARI YÖNLERİ DENERLER.

SsTeam

Yönetici
AYRICA KANUNİ HAKLAR İLE İLGİLİ BU KONU ALTINDAN DA TEKRAR PAYLAŞIMDA BULUNACAĞIM.
MEVCUT KANUNLAR NEZDİNDE SORUNU OLAN VE GARANTİSİ OLAN ARAÇLAR İLE İLGİLİ OLARAK:

"ARACIN AYIPLI - GİZLİ AYIPLI-KUSURLU OLDUĞUNU İSPAT ETME YÜKÜMLÜLÜĞÜ SATIN ALICIYA DEĞİL , AYIPLI-KUSURLU OLMADIĞININ İSPATI FİRMAYA AİTTİR"

Bu yeni kanunlar içerisinde düzenlenmiş olan en güzel atılım. Uluslar arası kanunlar dahilinde de bu şekildedir , 2014 teki hazirna ayında yürürlüğe güren yeni tüketici kanundaki bu değişiklik ile tüketici sorunlarını , problemlerini daha hızlı ve yaptırım gücü olarak çözebilecek.

cavdare

Moderator
en büyük sorun mağdurların hukuk sisteminden korkması
mahkemeye gitsem birde üste borçlu çıkarım diye korkuyoruz..genel anlamda bizim kanunlarımızda insan hakkı hep suçluya çalışır, mağdur ettiği kişilerin insan olduğu unutulur...tüketici haklarıyla ilgili mahkemelerde genel eğilimin tüketici lehine karar vermek olduğu söylensede şahsım adına yinede şansımı denemeye korkarım..
merak ettiğim bir şeyi sorayım, aracının garantisi bitmiş olanların kanun karşısında ne gibi hakları var-yada varmı....

SsTeam

Yönetici
barış sırf muhalif olmak için yazıyorsun!? Ya bilgin yok , yada belirttiğin zihniyettesin. Elimden geldiği kadarı ile bilgilendireyim...

Yasanın oluşturulma sebebi belli , düzenlenme sebebi ise tüketicinin hala haksızlığa uğramış olması ve bundan dolayıda mağdur olması , haklarını arayamaması.. firmaların at koşuşturması. hala yasa yolunda hareket edilse de davalar uzuyor , hızla sonuçlanmıyor. Yasa müşterinin memnuniyetine bakmaz , tüketiciyi korur. Eğer firma verdiği sözler , ithalat veya üretim noktasında devletin kanunlarla belirlediği sınırlar dışına çıkıyorsa ve bununla da kendisine para kazandıran müşterilerini zarara uğratıyorsa bu noktada zarara uğrayan müşteriyi tabiiki koruyacak.

"müşteri memnuniyeti ayrı bir olay firmaları batirmak ayrı bir olay aracının canına okuyup millete kasılıp şekilden şekle girip garantiye girsin diye canını vermeye hazır adamları hiç sevmiyorum"
bu cümlene hakikatten anlam veremedim! kasıt ve itam dolu... Ancak her ne kadar bu duygu ve düşüncede olursan ol çok basit bir şey den de olsa hakkını arayacak yetiye sahip bir eğitim düzeyine hala erişememiş bir toplumumuz. Ki Hakkını arayana bile saygı duyabilecek erişkinliğe-erdemliğe erişmiş değiliz hala. Medeni toplum haklarını savunan , savunacak hukuka ve bu j-hukuku uygulayacak yürütme organlarına sahiptir. Bu da demokratik bir ortamdır.

Firmaların türlü düzenbazlıklarla tüketiciyi aldatma noktasına gittikleri noktasında nerede ise her daim bir haber veya yakınımızdan şikayet alıyoruz. Hukuksal yolu seçmiş insanlara bile körü körüne savunma yaparak uzatmaya , çamura yatmaya çalışan firmaları tanıyoruz. Bir çok örnek verebilirim ama daha iyi anlatabilmek için tahmin ettiğim senin işin üzerinden örnekleyeyim.

Şimdi sen bir esnafsın , Denetleyemediğin ama sana büyük markalardan gelen hammaddelerin den birisi, hamburger eti ve bu çürümüş bozulmuş olsun. Kantininde çürük etle ürettiğin hamburger den dolayı rahatsızlanacak bir öğrencinin hastahane masraflarını karşılayabilecek erdemliğe sahipmisin? Varsayalım sahipsin?Vicdanen ve insani düşüncelerin bunu yaptıracak belki sana. Peki o öğrencinin yaşadığı sorunu hak edecek ne gibi bir davranışı veya sana kastı olmuş olabilir. Manevi sıkıntısı? Düşünceleri? Yaşadığı korku , endişe ,travma? Kimsenin ona bunu yaşatmaya hakkı yok , ki bu birde PARA için ise kabul edilir bir tarafı yok. İşte burada otokontrol ve problemin kaynağını tespit ederek bir daha tekerrür edilmemesi için bazı yaptırımlar uygulanıyor. Sana gelen öğrencinin şikayeti ve senin satın aldığın firmaya olan şikayetin vs.vs.

Bu ve benzeri KANUNLAR bize ;Haklarını bilmesini gerekiyorsa haklarını medeni bir şekilde hukuksal olarak takip edebilmesini , yeterli delili varsa kazanabilmesini sağlıyor. Üretici-İthalatçı vs. her firmanın SATIŞA SUNDUĞU ÜRÜNÜ iyi tanımasını , her daim denetlemesini , ve sunduğu tanıttığı vasıflarda standart hale getirmesini sağlıyor. Yukarıda da belirttim otokontrol. Yurtdışında ki tüketici kanunlarını bir kontrol et bakalım , ne kadar sert ve yaptırımları acımasız.

Neyse okumuş adamsın daha fazla faydalarından bahsetmeyeceğim , elbet farkındasındır.

Konun burada açılmış olması , marka olarak ssangyong olması , ve senin firma yetkililerine karşı olan zaafın nedeni ile bu tarz bir dışa vurum da bulunduğunu düşünüyorum. Allah inşallah sana o kanunlara sığınma gerekliliği , kullanman için sebep vermez.

Firmalar sattıkları mallar ile ilgili olarak toplum yararından daha çok zararına , mağduriyetine sebep veriyorlarsa zaten o firmanın mesleki faaliyetine devam etmesi anayasal olarak da doğru değil.

Sonuç : Keşke bu kanunları daha iyi ve hızlı çözebilir hale getirilebilinse , mevcut durumda zaman çok uzuyor. zamanın uzaması nedeni ile de mağduriyet dahada artıyor.

SsTeam

Yönetici
ertuğrul bey, merhaba..size katılıyorum ve ilave olarak hukuk sistemini , haklarını bilmedikleri ve-veya firmanın gücünden korktukları için yasal yollara başvurmuyorlar genellikle.İşte eski tüketici yasamızın eksikleri vardı . Kanaatim gereğince bir eksikte mağdurun hakkını bilmemesi , daha fazla mağdur olurum korkusu , vs. ilave edilecek bir çok sebep daha...
yeni kanun daha uluslararası nitelikte , artık üretici-ithalatçı , satıcının kendine daha fazla çeki düzen vermesi gerektiğini hatırlatan bir düzenlemeye sahip ,okuduğum anladığım kadarı ile. Ama hala eksik olan bir nokta var ki tüketici bunu ne kadar biliyor. Dava açmaktan korkan , çekinen kişi sayısı çok fazla. Ben bu tarz insanlara HAKLI OLMALARI BİLE HAKSIZLIKMIŞ düşüncesini yaşatmış , beyinlere yerleştirmiş zihniyeti anlayamıyorum , kınıyorum. Sonuçta İnsanız, çok güzel belirtmişssiniz , İNSANLARA BİR PARA ARACI İLE BAKMAKTAN VAZGEÇİLMELİ ,PARA KAYNAĞI OLARAK DEĞİL , YARATICI KAYNAK OLARAK GÖRMEK GEREKİYOR. Sırf ticari kaygılar nedeni ile kötü muamele görmek gerekmiyor. Ama maalesef bu yaşanılıyor ve yaşanılmaya da devam edecek. Yukarıda da belirttiğim üzere bu negatif yaşanım için yasaların elverdiği haklar dahilinde olabildiğince mağduriyetlerin giderilmesi ve müşteri nezdinde hafifletilmesi ; firmaların daha kontrollü , piyasanın kendi tekllerind e olmadığının farkına varmış olmalarını , daha kaliteli hizmet oluşturulmasını , ve bunun gibi daha birçok herkesin için doğru olabilecek pozitif gelişimleri sağlayacaktır.
Hizmet , Üretim , Eşya vs. Herşey İnsan için. Allah aldatılanın , mağdurun yanında olsun , tez zamanda mağdurların mağduriyetlerini giderebilmeleri için çıktıkları yolda muzaffer olabilmeleri için yolalrını açık etsin. Hile ve düzenbazlığa karşı uyanık tutsun , Yar ve Yardımcısı olsun. Son olarak da Sevgili Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) den Bu konudaki hadisi , paylaşmadan edemeyeceğim ;

Rasûlullâh -sallallâhu aleyhi ve sellem- buğday satan bir adama rastladı. Satıcıya: "Nasıl satıyorsun?" diye sordu.
Adam da kendince anlattı. O esnada Rasûlullâh sallallâhu aleyhi ve selleme:"Elini onun (buğdayın) içine daldır!” diye vahy (işaret) edildi.
Allâh Rasûlü -sallâllâhü aleyhi ve sellem- de elini daldırdı ve buğdayın ıslak olduğunu gördü. Bunun üzerine,“İnsanların görmesi için ıslak olanı üst tarafına koysaydın ya! Aldatan bizden değildir.”(Müslim, İman, 164) buyurdu.

SsTeam

Yönetici
1583. Ebû Hüreyre radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre Resûlullahsallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
"Bize silah çeken bizden değildir. Bize hile yapıp aldatan da bizden değildir."
Müslim, Îmân 164, Fiten 16. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Büyû 50; Tirmizî, Büyû 72; İbni Mâce, Ticârât 36

SsTeam

Yönetici
Arkadaşlar burada herkes özgür bir şekilde kendi fikrini olumlu ve olumsuz savunabilir ama bireysel çatışmalar olur ise konuyu kitler ve kişileri banlarim lütfen şahıs lar üzerinden isim belirterek yorum yapmayalim Nitekim karşı tarafa söz hakkı düşüyor Nitekim bizim sitemiz ayrılık diye birliktelik sitesi dir.

SsTeam

Yönetici
problem yaşanılan bir durum ve bununla nasıl mücadele edildiği de herkese bir tecrübe.. bu tecrübeden zarar eden ben , diğer üyelerimizin de zarar etmemesi için paylaşım.. nerede ise her konu başlığı altında da pozitif veya negatif düşüncelerim var. pozitif ise pozitif - negatif ise negatif. bunda rahatsız olacak , konuyu farklı boyutlara sürükleyerek karalama yapacak bir durum yok. okuma - yazma , fikrini beyan etme çok zoruna gidiyorsa.. kimse kimsenin neferi veya avukatı değil.

kısaca anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az. :)

cavdare

Moderator
iki kardeş bile birbiriyle tartışıyor...tartışmak insanın doğasında var, önemli olan tartışmanın seviyesi,
kişisel hakaretlere girilmediği sürece bence tartışma olmasında hiç bir sakınca yok..
bunun içinde hepimize düşen görev tartışmaları olaylar üzerinden yapmak, kişiliklere ilişkin yorumlara girmemek.
aynı olayda biriniz servisi biriniz müşteriyi haklı görebilir...
kimin haklı olduğuna kanunn karar verir :) çokta hakimlik yapmaya gerek yok. vereceğimiz hükümler kendimizi bağlar :)

şahsi fikrim servislerin masraflı olmamak koşuluyla ellerinden gelen yardımı yaptıkları- masraflar artınca kaçamak davranışlarda bulundukları- merkezin yardımcı olma konusunda istekli olduğu-servis elemanlarının teknik bilgi açısından yetersiz olduğudur..

birde sorunlarda mahkemeden önce başvuru yapılabilecek diğer bir kurum tüketici hakem heyeti, hakem heyeti bilir kişiler ve karşı tarafında görüşlerini alarak karar veriyor..internet üzerinden başvuruyu yapıp - çıktısını bağlı olduğunuz kaymakamlıkta ilgili birime veriyorsunuz..yanlız süreç 3-4 ayı bulabiliyor...

SsTeam

Yönetici
iki kardeş bile birbiriyle tartışıyor...tartışmak insanın doğasında var, önemli olan tartışmanın seviyesi,
kişisel hakaretlere girilmediği sürece bence tartışma olmasında hiç bir sakınca yok..
bunun içinde hepimize düşen görev tartışmaları olaylar üzerinden yapmak, kişiliklere ilişkin yorumlara girmemek.
aynı olayda biriniz servisi biriniz müşteriyi haklı görebilir...
kimin haklı olduğuna kanunn karar verir :) çokta hakimlik yapmaya gerek yok. vereceğimiz hükümler kendimizi bağlar :)

şahsi fikrim servislerin masraflı olmamak koşuluyla ellerinden gelen yardımı yaptıkları- masraflar artınca kaçamak davranışlarda bulundukları- merkezin yardımcı olma konusunda istekli olduğu-servis elemanlarının teknik bilgi açısından yetersiz olduğudur..

birde sorunlarda mahkemeden önce başvuru yapılabilecek diğer bir kurum tüketici hakem heyeti, hakem heyeti bilir kişiler ve karşı tarafında görüşlerini alarak karar veriyor..internet üzerinden başvuruyu yapıp - çıktısını bağlı olduğunuz kaymakamlıkta ilgili birime veriyorsunuz..yanlız süreç 3-4 ayı bulabiliyor...

fevkalade bir yaklaşım. TARTIŞMA değilde MÜNAZARA edersek daha yapıcı ve verimli olur kanısındayım. Bununla beraber hakem heyeti (rakamla ilgili emin olmamakla beraber) 1.600 tl üzerinde taraf olamıyorlar. mahkeme ye gidilmesi gerektiğini belirtiyorlar. ilgili konu başlığımız NET , herhangi bir kullanıcının problemi olabilir , bu problemi paylaşır hep birlikte çözüm bulabiliriz. Buradaki HEP , firma (servisi-çalışanı-yöneticisi vs.vs) , bizler (bildiğimiz basit bir bilgi bile şikayet konusu sorunu giderebilir veya önceki örneklerden yola çıkarak hareket edilebilinir) den oluşmaktadır. Burada kim ne kaybeder bende HERZAMAN "HEPİMİZ" KAZANIR...
Firma denetim altında belki çok fazla paralar bile dökse elde edemeyeceği arge çalışmasını bizlerin ihtiyaçları ile derler toplar , istatistik verilere göre olgunlaştırır ve bu verileri herkes adına pozitif kullanır.

SsTeam

Yönetici
Şikayet No : 2756581
Şikayet No : 2819046

yukarıdakişikayetlere sahip arkadaşlar eğer sitemizie katılım yaptıysanız ve şikayetlerinizin konusunu daha fazla ayrıntı vererek tarafımızla paylaşırsanız seviniriz..