ÖNERİ Şahsuvaroğlu Keşke Şöyle Şeffaf Bir Site Yapsa.

bariskonor

Moderator
Bugün Kia'nın Sorento modellerinin 2. el fiyatlarına bakıyordum. Çok uygun fiyatlarda ve uygun km'lerde araçları var. Tabii yedek parça ve servis fiyatlarını merak ettim. Kia şunu yapmış ve insanın kafasını çeliyor. Herşey şeffaf. Tabii umarım bu şeffaflığa da uyuyorlardır. Keşke Şahsuvaroğlu ya da başka bir Ssangyong servisi de şöyle bir şey yapsa:
http://www.kia.com.tr/servis-ve-bakim/bakim-konfiguratoru/sorento-x-force

Tabii Kia ve Ssangyong'un yedek parça kalitesi,sağlamlığı nasıldır bilmiyorum.

bariskonor

Moderator
Cevap: Keşke Şöyle bir site yapsalar.

Böylece her şey çok şeffaf olur. Firmayı bilmeyenler de araba alırken ne kadar masraf çıkabileceğini bilir.

SsTeam

Yönetici

bu uygulama bu yıl kesinleşecek ara kanun maddesi olarak uygulamaya alınacak. bayilere tahmini tutar bildirimi ile ilgili 2006 da uyarı gelmiş ve ve uygulamaya başlamışlardı ancak hepsi servis formuna yazmıyordu "sözlü" bilgi verildi diye geçişiyordu bu 2011 yada 2012 de değişti kanımca uygulamaya geçiş süresi verildi ve 2014 mayıs itibari ile zorunlu oldu. fakat ne varki firmalar uymamak için kaçak nokta arayıp durdurlar ki tekrar bir düzenlme yapacaklarmış ve hızlıca yürürlüğe alacaklar. kia bu konuda en şeffaf örenk ve korkusunun olmadığını kanıtlamış. tebrik ederim. zaten ekstra alacakları rakam sadece ama sadece değişken , kullanıcı ürünleri , fren balatası , ve bunun gibi. akıllı firma yetkilileri , ki kia bunu yapmış ki fiyatları kullaktan dolgu değil rel olarak tüketicinin görüp yetkili servise aracı çekebilmeyi , yetkili servis garantisi altında işlemlerin aracınızın yaşı 10 bile olsa yapılabileceği ve bunu ucuza yapabileceklerini , hem böylelikle müşteri çekmeyi , pazarda kaybolan bu rakamlsal bütçeyi de kendi bütçelerine çekmeyi belki kar marjını %20 lere düşürecek ancak yetkili serise bakım için gelen araç dialog ilerledikçe aracında meydana gelen hasarıda , peryodik bakım haricindeki işlemleri de burada yaptıracak. Kısaca Kümülatif bir KAYNAK yaratma girişimnde bulunulmuş , muafak olacakları GARANTİ.. Darısı diğer markaların başına ,ZORUNLU OLMADAN yapsalar keşke...

bariskonor

Moderator

Böyle bir yasa olduğunu bilmiyordum ama Kia'yı takdir ettim. Mesela Sorento'nun bakım masraflarını merak ediyordum ama 90000 masrafının en büyük masraf olabileceğini düşünmüyordum. Bu iyi bir şey. Firmaya olan sempatim daha da arttı. Hem de o kadar masraflı bir araç olmadığını düşündürttü.

SsTeam

Yönetici

barış bey kardeşim , 2012 de tüm KİA yönetim kurulu , gen satış müdürü vs. ayağa kaldırdım , bazı insanlarda kibir çok yüksek oluyor ve snoop oluyorlar. Bu da şahıslarında olduğu gibi , işlerinede yansıyor. 4 adet araç alacaktık, 52.500 tl fiyat verdiler , bir bayisi 52.300 + bakım vs. indirim verdiler ve tekrar gen. md.ten onay için döndüklerinde fiyatı 53.500 e çıkarttılar. Bizde almadık! diğer markalar vs. derken ssangyong markasın bulaştım :( . neyse bu davranşla sanırım bazı değişiklikler olmuş ve bu değişikliklerde pozitif yansımış.
yeni tüketici kanunu nu paylaşmıştım ama ne yazıkki o konuyu bulamıyorum admin lede görüştüm sistemde var diyor ama bulamadım "rexton aldığıma pişman oldum" diye bir konu vardı , onun içinde tüketici kanunlarının detayını , bu konulara ilişkin olan maddeleri paylaştım. aslında üyelerimizden avukat da var ama sanırım onun dalı değil. ama ben yaşadığım sorun nedeni ile 2013 eski kanun ve 2014 yeni kanun maddleri detayları konusunda ister istemez uzmanlaştım.

bariskonor

Moderator

Hayat insanı pek çok konuda uzmanlaştırıyor ne yazık ki. Ne yazık ki diyorum çünkü bazı uzmanlaşma zorunlulukları gerçekten hayattan çalınan zaman ve enerji. Ama bakın bu, bazı şeyleri değiştirmiş mantalite olarak. Yani bir ilerleme olmuş. Bunu görmek de insanın içine su serpiyor.

V

vedaterdönmez

Konu başlığı değişti

SsTeam

Yönetici

barış bey , ssangyong da hayatımdan şu ana kadar 399 günü çaldı benden. bakalım daha ne kadar daha çalmaya devam edecek. 424 gün garantide ondan sonrası muamma! yazık sarf ettiğimiz emekler , kısaca paramızla rezil oluyoruz.

bariskonor

Moderator

Koray Bey. Tabii çok üzücü. Keşke tüm firmalar konularına hakim olsalar ve araçlarının arkasında dimdik durabilseler. Ama siteden okuyorum bazen öyle bir hareket yapıyorlar ki, helal olsun dedirtiyorlar.

SsTeam

Yönetici

ben helal etmiyorum , çalışan bazı arkadaşları tenzii ederim ancak genel olarak baktığımızda tutum,davranış,mevcut durumum itibari ile uğrattıkları mağduriyet hepsini göz önünde bulundurursak helal etmiyorum.