Cevap: Şahsuvaroğlu ile ilgili görüşleriniz..size göre artıları eksiler nelerdir?
Kenanım , güzel bir konu başlığı olmuş. Bir türlü konu başlığı açamadığım için! bazı detayları da paylaşamıyorum.
Ben uzun uzadıya yazmaya alışık olmama rağmen artık uzun uzun yazmayacağım. Sadece şunu belirtebilirim ki kimsede 100% müşteri memnuniyeti ne demek , teknik vs. gibi konularda profesyonel anlamda bilgi sahibi değiller. merkez ne derse o. BEN BİLMEM MERKEZ BİLİR.. Bundan dolayıda
1-servis formu vermezler , konuda da kimse hiç birşey yapamaz delil üretecek veya bunu ispatlayacak , şikayet edecek araç kullanıcıları yok (burada sadece firmanın değil kullanıcılarında sorumluluğu var)
2-Yeterli eğitim yok , araçları doğru ve detaylı tanımıyorlar , dolayısı ile çıkan sorun veya çıkabilecek sorunlara karşı önlem almıyorlar
3-Sorunları tespit edemedikleri için , tamamen ticari kaygılar nedeni ile müşteriler mağdur ediliyor ve hatta aracın muhtemel bilinen ayıpları (kanımca merkezin verdiği "şuralara dikkat edin" uyarıları) müşteriler ile paylaşılmıyor. Önemli olanlardan bir tanesini örnek olarak paylaşayım: araç turbocharge lı olduğu için aracın ısıtmadan ve ya soğutmadan stop edilmesi durumunda doğabilecek arıza uyarısı basit bir sticker ile kapıya yapıştırılarak bildirilmiş. sanırım bir de türkçe kullanma kitapcığında küçük bir ayrıntı ile bildirilmiş. Bu tamamen firmayı korumak adına yapılan "haaa dikkat bu noktaya , dikkat etmezseniz turbo maliyeti sizden UNUTMA! gibi bir algı..
4-Sorun çıktığında bu sorunun fabrika verilerindeki hatadan olduğu kabul edilmeyerek direkt savunmaya geçiliyor. Aslında marka ve ürünleri piyasa yaptıracak olan markanın kendisi değil bu markayı kullananlardır. Dolayısı ile müşteri memnuniyeti ve bilgilendirme platformu dahilinde verileri paylaşmaları gerekir. Hata varsa üretim olarak bu noktada Müşteriye değil , MERKEZE bastırmak lazım. Hem düzeltilmesi hemde müşterinin mağduriyetinin giderilmesi için.
5-Kurumsal bir yapı görüntüsünden çok , patronlu firma görüntüsü var , bundan dolayımıdır bilemiyorum ama kesinlikle mevcut tutum ve davranış uygulamalarından vazgeçmeliler. Çalışanların bilgi ,tecrübeleri ve kalifiyeliklerini tekrar tekrar sorgulamalılar. Daha önce beraber çalıştık , arkadaşım , akrabam vs. gibi yakınlıklardan dolayı çalışan istihdam edilmemelidir. Bu tarz davranışlar otomatikman müşterinin zararına işleyen bir durum olacaktır. her zaman şirket içinde BAĞIMSIZ bir denetleyici mekanizma , birimi olmalıdır. Hatta bu bağımsız denetim dışarıdan yapılırsa daha muntazam ve kontrol edilebilir olur.
Kısaca bu noktalarda benim diyeceklerim. PROFESYONELCE DAVRANIŞ,TAM BİLGİ VE TEKNİK DONANIM, SICAK , KUCAKLAYICI , ANAÇ TAVIRLAR: MARKAYI , SATIŞINI VE İÇİNDE BULUNAN İNSANLARI (SATICISI , SERVİSCİSİ, MÜŞTERİSİ HERKESİ İLE) YUKARI DOĞRU TAŞIYACAKTIR. Sadece birkaç kişinin özverisi,sıcak tavırları ile tüm sorunlar çözülmeyecektir veya markayı yukarı taşımayacaktır. Bu genel tabana yayılacak felsefe olmalı.