Şahsuvaroğlu İle İlgili Görüşleriniz Nelerdir.

• Konbuyu başlatan falken34
  • Başlangıç tarihi
F

falken34

merhaba arkadaşlar..
hep araçlarımızın artılarını ve eksilerini paylaşıyoruz..
biraz da distribütör olan şahsuvaroğlu ile ilgili fikirlerinizi paylaşalım istedim..

sizce distürbütör şahsuvaroğlunun artıları/eksileri nelerdir?
servisle ilgili beğendiğiniz/beğenmediğiniz konular nelerdir?
bayilerde yada servislerde şikayetçi olduğunuz yada "yok artık" dediğiniz bir konu var mı?
satışta veya serviste ilgisini alakasını beğendiğiniz çalışanlar varmı?

SsTeam

Yönetici
Cevap: ŞAHSUVAROĞLU ile ilgili görüşleriniz..size göre artıları eksiler nelerdir?

1. Benim serviste en sık yaşadığım sorun yapılan işlem sonunda özellikle verilmeyen servis formu bu konuda tüketici yasasına göre yapılan işlem sonunda üreticinin forum vermesi kanuni zorunluluk yoksa suç işlemiş olur.

V

vedaterdönmez

Cevap: Şahsuvaroğlu ile ilgili görüşleriniz..size göre artıları eksiler nelerdir?

Benim ilk isteğim reklamlara daha çok ağırlık verilsin , araçların tanıtımı özellikle Çin malı mi ?bu önyargisindan insanların kurtulması için şart.Ben bana yakın olduğundan dolayı servis için yenibosna ymy ye gidiyorum.Müdür Selçuk Bey ,servis müdürü Alp Bey ve nezdinde tüm çalışan arkadaşlarımızın sonsuz ilgi ve alakasindan son derece memnunum.Aracimi aldigim günden bu güne kadar servisle alakali bir sorun yaşamadım teşekkürlerimi sunuyorum .Araçlarımızın donanım ve aksesuar eksikleri var ivedi olarak bu sorunların giderilmesi için forumdaki adminimiz ve arkadaşlarımızla istişare içindeyiz en kisa zamanda Şahsuvaroğlu ndan yetkili mercilerle görüşüp bu sorunların da giderilecegine eminim.

SsTeam

Yönetici
Cevap: Şahsuvaroğlu ile ilgili görüşleriniz..size göre artıları eksiler nelerdir?

Kenanım , güzel bir konu başlığı olmuş. Bir türlü konu başlığı açamadığım için! bazı detayları da paylaşamıyorum.

Ben uzun uzadıya yazmaya alışık olmama rağmen artık uzun uzun yazmayacağım. Sadece şunu belirtebilirim ki kimsede 100% müşteri memnuniyeti ne demek , teknik vs. gibi konularda profesyonel anlamda bilgi sahibi değiller. merkez ne derse o. BEN BİLMEM MERKEZ BİLİR.. Bundan dolayıda

1-servis formu vermezler , konuda da kimse hiç birşey yapamaz delil üretecek veya bunu ispatlayacak , şikayet edecek araç kullanıcıları yok (burada sadece firmanın değil kullanıcılarında sorumluluğu var)
2-Yeterli eğitim yok , araçları doğru ve detaylı tanımıyorlar , dolayısı ile çıkan sorun veya çıkabilecek sorunlara karşı önlem almıyorlar
3-Sorunları tespit edemedikleri için , tamamen ticari kaygılar nedeni ile müşteriler mağdur ediliyor ve hatta aracın muhtemel bilinen ayıpları (kanımca merkezin verdiği "şuralara dikkat edin" uyarıları) müşteriler ile paylaşılmıyor. Önemli olanlardan bir tanesini örnek olarak paylaşayım: araç turbocharge lı olduğu için aracın ısıtmadan ve ya soğutmadan stop edilmesi durumunda doğabilecek arıza uyarısı basit bir sticker ile kapıya yapıştırılarak bildirilmiş. sanırım bir de türkçe kullanma kitapcığında küçük bir ayrıntı ile bildirilmiş. Bu tamamen firmayı korumak adına yapılan "haaa dikkat bu noktaya , dikkat etmezseniz turbo maliyeti sizden UNUTMA! gibi bir algı..
4-Sorun çıktığında bu sorunun fabrika verilerindeki hatadan olduğu kabul edilmeyerek direkt savunmaya geçiliyor. Aslında marka ve ürünleri piyasa yaptıracak olan markanın kendisi değil bu markayı kullananlardır. Dolayısı ile müşteri memnuniyeti ve bilgilendirme platformu dahilinde verileri paylaşmaları gerekir. Hata varsa üretim olarak bu noktada Müşteriye değil , MERKEZE bastırmak lazım. Hem düzeltilmesi hemde müşterinin mağduriyetinin giderilmesi için.
5-Kurumsal bir yapı görüntüsünden çok , patronlu firma görüntüsü var , bundan dolayımıdır bilemiyorum ama kesinlikle mevcut tutum ve davranış uygulamalarından vazgeçmeliler. Çalışanların bilgi ,tecrübeleri ve kalifiyeliklerini tekrar tekrar sorgulamalılar. Daha önce beraber çalıştık , arkadaşım , akrabam vs. gibi yakınlıklardan dolayı çalışan istihdam edilmemelidir. Bu tarz davranışlar otomatikman müşterinin zararına işleyen bir durum olacaktır. her zaman şirket içinde BAĞIMSIZ bir denetleyici mekanizma , birimi olmalıdır. Hatta bu bağımsız denetim dışarıdan yapılırsa daha muntazam ve kontrol edilebilir olur.

Kısaca bu noktalarda benim diyeceklerim. PROFESYONELCE DAVRANIŞ,TAM BİLGİ VE TEKNİK DONANIM, SICAK , KUCAKLAYICI , ANAÇ TAVIRLAR: MARKAYI , SATIŞINI VE İÇİNDE BULUNAN İNSANLARI (SATICISI , SERVİSCİSİ, MÜŞTERİSİ HERKESİ İLE) YUKARI DOĞRU TAŞIYACAKTIR. Sadece birkaç kişinin özverisi,sıcak tavırları ile tüm sorunlar çözülmeyecektir veya markayı yukarı taşımayacaktır. Bu genel tabana yayılacak felsefe olmalı.

legionee

Moderator

Koray abi' den sonra benim söyleyecek sözüm yok. Altına imzamı atıyorum.

cavdare

Moderator

erzurum servisten memnunum bununla birlikte
reklam konusunda hemfikirim..araçlar ne kadar tutulursa ikinci el piyasası dolayısıyla araçlarımızın değeri okadar yükselir.
genel olarak parça fiyatlarıyla ilgili biraz yardımcı olsalar birde erken arızalarda ekstra kolaylıklar sağlasalar çok iyi olacak...(enjektör kaynatma, otomatik gergi ,,vgt vb..garanti 100 bin km ve 3 yıl olmalı(hangisi GEÇ dolarsa),,100 bin km altındaki arızalarda bence yardımcı olmaları gerekiyor madem slogan müşteri memnuniyeti.. açıkçası bir araçta 100 000 km öncesi sık karşılaşılan arızalar varsa ben bunu kronik olarak görürüm ve firmanın sorumluluğunda olduğunu düşünürüm...(bu arada otomatik gergi ile ilgili sorunumda ücretsiz değişim yapmışlardı..) bir ara serviste büyük bir indirim kampanyası vardı, arada bir tekrarlasalarda araçlarımızın eksiğini gediğini gidersek süper olur...(sol ön poryamda ufak bir boşluk var yenisi 600 tl civarı, birde bu aralar bazen p1234 hatası veriyor...)

F

falken34

artıları:
-şahsuvaroğlu üst düzey yöneticiler hariç tabandaki çalışanlar çok ilgili ve alakalı..teşekkür ediyorum..
-yedek parça stokları olması güven verici.
-servislerdeki bekleme salonları güzel..

eksileri:
-personeller eğitimsiz ..teknik bir konuyu izah edebilecek kapasitede çalışanları yok..(birkaç isitsna hariç)
-servisteki ustalar eğitimsiz(istisnalar hariç)..araç hakkında detaylı bilgiye sahip değiller..araçtakı sorunu bulmak için illa makinaya bağlamak gerekmez..usta adam görüdüğünde anlamalı..
-yedek parça fiyatları pahalı.ciddi revize edilmeli..daha dün actyon sportsun ön sol porya bilyasına 650tl+kdv fiyat verdiler.ümraniye oto sanayiden sıfır aynı marka(koyo) 280tl aldım..
-şahsuvaroğlunda marka ve reklam olarak bir güvensizlik var..şahsuvaroğlu pek itibar edilen bir isim değil..güven kazanması gerek..
-aracın reklamına ağırlık verilmeli..15 senedir piyasada olan marka için hala çin malı mı? diyenler var..hatta öyle reklamlar verilmeli ki,sağlamlık ve sorunsuzluk ön plana çıkmalı(toyota-honda gibi)
-müşteri memnuniyeti koca bir yalan..müşterilerinin küçük sorunlarına çare bulamıyorlar..bu da markaya olan azcık güveni sarsıyor..
-kullanıcı yorumları dikkate alınmalı..neticede kullanıcı tavsiyesi olmadan kimse araç satamaz..memnun olmayan kullanıcı tavsiye etmez..

şimdilik bu kadar aklıma geldikçe eklerim..

cavdare

Moderator

''-yedek parça fiyatları pahalı.ciddi revize edilmeli..daha dün actyon sportsun ön sol porya bilyasına 650tl+kdv fiyat verdiler.ümraniye oto sanayiden sıfır aynı marka(koyo) 280tl aldım..''
actyon sport 4*4 ön poryayı dışarıdan koyo marka diyemi alıyoruz...kimde bulunur..birde bilyasını demişsin ama bana komple değişiyor demişlerdi...konuyu biraz açarsan makbule geçer...

son birşey daha sorayım..http://www.ssangyongclubtr.com/konu...izde-hissedeceksiniz.html#post5759...yazdığım yorumlarımı kaydetmiyor niye.....

SsTeam

Yönetici

Merhaba ben yorum yazdım sorun yok tekrar deneyin lütfen

SsTeam

Yönetici

bu konu kasım daki aktiviteden sonra hiç yorum bile almamış. mükemmel bir gelişmemi oldu? paylaşırsanız haberdar olalım..

mehmet82

Moderator

Merhabalar;
Herkes güler yüzlü serviste, ilgili müşteri memluniyeti odaklı.
Bütün sorunları bilgisayara bağlayıp çıkan sonuca göre işlem yapıyorlar lakin her sorunu gösterecek bir sistem yok bilgisayar ne derse o sorun yok diyorsa yok sen araba düz yolda zıplıyor çekiş zayıf desende
sorun yok bilgisayar öyle dedi.... Ben yedek paça işinde uğraşıyorum ssanyong parçaları yok mağlesef ama o 280tl. poryadan bile tahminim %120 kar edilmiş siz servisteki kar marjını düşünün.

O

orgasmatron

Bu konuya da aynı cevabı veriyorum Still ERZİNCANIERS !

Kore de kaç kuruş bu parçaların fiyatları yakından takip ediyorum korando kj nin ayna mahruti 92 dolar arkadaşlar şimdi tabi ben burada hiç sorma uğraşına dahi girmiyorum gerek yok zart zurt konuşup canımı sıkacaklar salla gitsin ...

SsTeam

Yönetici

satın aldığımız araç için keyif süreekken neden cefa çekelim? neden bir dah bir daha kazıklanalım ki.. Maliyetleri anlayabilirim , az miktar çok maliyet , miktar artıkça düşecektir ama kimsede karından belli oranda feragat etmiyor. sonuç yük her daim nihai tüketicinin omzunda.. bide de hata var haklarımızı biliyoruz ama "amaan bir balata için ne uğraşacağım" diyerek uğraşmıyoruz. birde bu klup organizasyonu ile güç kazanan biz tüketiciler gücü kullanamıyoruz.

bariskonor

Moderator

Burada yazılanları okuyunca markadan soğudum. Araçta başımıza bir şey geldiğinde ilk sığınacağımız yerde, hem kazık var hem de bilgi eksikliği var demek ki. Kullanıcıların çoğu şikayetçi servislerden. Öyle her parça için güvenmeyip sağdan soldan araştıracaksak kazık yememek için, o zaman servisin hiç bir fonksiyonu yok. Bul bir usta yaptır. Aynı şey. Taksit yapan ustalar da var. Bosch servisler daha uygun demek ki.

mehmet82

Moderator

Benim fiat palio aracımın radyatör su deposu delinmişti servisi aradım ihçilik dahil 420 tl. dedi.
Sanayide orjinal parçayı 17tl. aldım elektrikcimede 10 tl. verdim sorun 27 tl. halloldu bu tüm markalarda aşşağı yukarı aynı servis zihniyeti. Tabiki servislerin maliyetleri çalışan ücretleri çok daha fazladır ama bukadar karmarjı doğrumudur tartışılır.

SsTeam

Yönetici

nerede ise 16 kat daha yüksek. başka bir konu altındaydı sanırım kia ile ilgili servis maliyetlerini gösterir ana sayfada bir fiyat tablosu yayımlamışlar. Çok başarılı ve olumlu buldum. en azından kıyaslarsın 5 yaşındaki aracın için arada çokfahiş bir fark yoksa serviste yaptırırsın. ben servisteki işçlerin maaşlarının 15 kat daha yüksek olduğuna inanmıyorum!

bariskonor

Moderator

Bir usta arkadaşım (Tofaş Renault) bana yan sanayinin de çeşitleri var demişti. 250Tllik bir orijinal parçanın 80TL'ye de yan sanayisi var, 170 T'ye de var. Bazı parçaların 6 8 farklı yan sanyisi var. Dayanırlılıkları tabii farklı oluyor. demişti. Belki bu aşırı farklı fiyatların arkasında bu tür sorunlar vardır.

SsTeam

Yönetici

barış bey, eğer bir araç 10 bin km sonra fren balatası değiştirilmek isteniyorsa ve buna bahane oalrak ta otomatik vites ve kullanım kamuflajı ekleniyorsa oturup bin kez düşünülmesi lazım. bu bazı markalarda aynı uygulanıyor. dışarıdan aldığın fren balatası 20 bin gidiyorsa burda bir kere daha düşünüp ne olduğunu anlamak lazım. siteden arkadaşlar 10 bin de değiştirdiler 270 tl. sonra dışarıda değiştirdiler iyi hatırlıyorsam 70 tl ve 20 bin km yi geçtiler hala kullanıyorlar. "aspetsiz miş". maalesef para hırsı herşeyin önüne geçmiş. tabii bu örneklerim çok küçük..

cavdare

Moderator

Arkadaşımın Hyundai Accent bluesinin balatasını 5000 de değiştirdiler ve cümle aynı "otomatik vites"
fiyat abartılı o konuda hemfikir iz

SsTeam

Yönetici

fiyatın abartılı olmasının karşısında ben bir araştırma içindeyim , tüketici hakkı olarak. bu sonuçlanınca buradan duyuracağım. şimdiye kadar öğrendiğim kadarı ile her parça için bir ömür ve bu ömrü azaltan tolerans dahilinde olmayan "kullanıcı" hataları sınırları mevcut. örneğin : 15 bin km de bakım yapılacak ancak araç 10 binde fren balatası bitiyor ise ve yapılan testlerde ilgili fren balataları max. min. toleransı 9 bin km de yıbranıyor ise 8999 km de değişimine karar verilen ve bitmiş olan fren balatası araçta bulunan başka bir problemden kaynaklı , bu problemde bilinmeyen&görülmeyen problem olduğu için "ayıplı ürüne" girer. bu noktada da sadece FREN BALATASINDAN dolayı aracın değişimini veya ücret iadesi söz konusu olabilir. tabii konu bu kadar uzarmı , destekleyen maddeler neler , kanunlar , özelliklede tüketici kanunu kıstasları , üretilen ürünlerin denetimi , tolerans aralıkları vs. ile ilgili denetim varsa tse verileri gibi şeyleri araştırmak lazım. bunları vakit buldukça araştırıp paylaşımda bulunacağım.