Rexton'mu Yoksa Kyron'mu Alsam.

bariskonor

Moderator
Arkadaşlar. İki aracın birbirine kırdırmak değil amacım. Ancak 60 - 70000TL civarı parası olan bir kişi için kullanıcılar neyi önerir onu merak ediyorum. Ya da 2 yıl daha bekleyip 2.0 olan Rexton W mu almak daha akıllıcadır karar vermek zor. Siz neyi önerirsiniz?

bariskonor

Moderator
Cevap: Rexton mu Kyron mu?

Hangi bakımdan? İkisinin de videolarını seyrediyorum ikisi de offroadçu. Rexton daha heybetli ama iç dizaynı bence Kyronun daha hoş. Hele geri görüş kamerasıyla vs. Rextonu öne geçiren nedir?

ahmetersin

Moderator

Barış bey merak etmeyin buradaki abilerimin araba savunma gibi bir derdi yok zaten kaldıki 4x4 korandosportsu dört gözle bekleyen rexton kullanıcı abimizde var :) kyron kullanıcısı olarak şahsi fikrim rexton :) bunun tek sebebide 2.7 olması :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

rextonmert

Moderator

Geri görüş kamerası multimedya bunlar sorun değil sonradan yapılabilecek şeyler

ahmetersin

Moderator

Abi yıllardır mercedes bile orjinal diye sattığı araçlara kadıköyde yaptırıyor durumu sen düşün ve dert etme multimedyayı :)

mehmet82

Moderator

2.7 rexton almayı isterim ben ilerde çok güzel araba ama size karar vermenize yardımcı olma açısından almayı düşündüğünüz modelin yıllık vergisini,yakıtını iyi araştırın mutlaka sizi bir yere çekecektir.:smile-new:

F

falken34

kyron mu rexton mu?
fiyat aynıysa tabiki rexton..
rexton olmazsa ufak kardeşi kyron olur..
rextonu da gözünüzde büyütmeyin.
2010 2,7 rexton ile 2012 2.0 rexton w aynı vergiyi ödüyor..
ve 2 bu araçlar aynı yaklıt tüketimine sahip...
bence 2,7 bir adım daha önde...
neden derseniz 2,7 cok güçlü ve daha atak bir motora sahip.

Karşılaştırma da öncelik görsellik ve iç dizayn olmamalı.... 2700 motor 163 bg. 2000 motor 141 bg. Rexton göze hoş geliyor ancak asıl fark arazide;

Korede youtube yüklenen bir videoda kyronların elllerini sallayarak çıktıkları tepeye rexton tepenin başlangıcında altı desteklendiği halde pati çekerek kalıyor...... kyron geri geri gelip bu rextonu halata bağlayıp sürükleye sürükleye tepeye çekip çıkarıyor.....

Ben rexton 2 lerle kıyasladığımda 120 km. süratte bile kyron 4 çekerde devam ediyor..... akıllı dört çekerler 70 km sürat sonrasında normal 2 çekere düşer ve 4 çeker ihtiyaç olursa 70 km e ye kadar devreye girer ve 600 kg basıncı geçerse 4 çeker iptal olur .... diye aracı tanıyan tamircileri söylüyor .....

Yani Arazi için AKILSIZ 4 ÇEKER TERCİHİM DİR...... Arazi için işi bilenler KYRON diyorlar.....:tan:

uzun yol asfalt kullanımın da konfor için, kullananlar Rexton diyorlar....

diferansiyel Kilitleri ve birde derinlik ayarlı direksiyonu olsa idi......:laz-2:

www.youtube.com/watch?v=dlPaOxm6zVc :mshareketliifade332

http://www.youtube.com/watch?v=wcYFlzChzk4:calm:

korando nun 3.40 saniyesindeki tekerin ELLE durdurulması görüntüsü...AKILLI DÖRT ÇEKER GERÇEĞİ ni göteriyor...:nazarlik:

ahmetersin

Moderator

Çok farklı ama bir okadarda farklı bir yaklaşım şahsen ben o açıdan hiç düşünmemiştim

bariskonor

Moderator

İlginç cevaplar geliyor. Dediğim gibi amacım Rextoncular veya Kyroncular yaratmak değil. Çok akıllı işi de olmaz zaten o. Ancak bir bölümümüz arazi için bir bölümümüz ise gösteriş için alıyoruz. Ben alırsam az arazi ama daha çok gösteriş için alacağım. Yalanım yok. Hangisi paramızın tam karşılığı onu kavramaya çalışıyorum. Ya da hangisi daha maceraperest hangisi daha şehir soylu bu araçların?

Arazi performanslarını bilmem ama 2.7 nin vergisi ağır olmaz diyorsanız beklemeden rexton alın.

bariskonor

Moderator

2,7nin vergisi tabii ağır ama vergi indirimi ile biraz daha uygun hale geliyor. Yani 2009 Rexton 2.7 ile 2012 Rexton 2,0 neredeyse aynı. Hatta 2.7 daha uygun. 2.7 ile 2.0 arasında da şehir içi 2 litre fark var. Ortalamada biraz daha düşüyor.

Kyron ile Rexton sınıf olarak farklıdır.

ssangyong 'un 2.el satış yerleri var. hem rexton hemde kyron'u aynı anda inceleyebilirsiniz.

ilk önce kyron'a binin sonra rexton'u deneyin.farkları zaten göreceksiniz.

ayrıca 55 - 60 bin lira verip rexton aldıktan sonra, aylık 100 - 200 liralık vergisinin hesabını yapmak bana pek mantıklı gelmedi.

bariskonor

Moderator

Kyron hangi sınıf Rexton hangi sınıf araç sizin bilgilerinizden yararlanmak isterim.
lüks araçların bile daha az yakıt masrafı vermek için LPG taktırdığı bir ülkede yaşıyoruz.
Son olarak, 2. el araba alırken "Alın bir de bunu kullanın" diye herkese bol keseden araba denetmiyorlar.