Rexton'a T/A Lastik

legionee

Moderator
falken 34 hocamın önerisiyle konuyu açıyorum. Kasım ayında aldığım için Rexton'u kış lastiği ile kullandım ama Nokian'ları çıkardık artık ve Kumho Solus KH 15'lerden memnun değilim. Islak zeminde kayıyor, sert hamurlu, bir de aracı sınırlıyor. Yani uzun lafın kısası; T/A lastik alınacak ama hangisi?

legionee

Moderator
BFGoodrich All-Terrain T/A KO 265/65R18 122/119R
Ekli dosyayı görüntüle 978

- - - Updated - - -

Bence ideali BFGOODRİCH
Bence de bence de ama falken 34 derki fiyatı abartı. Bazı sitelerde 800TL. Ben en ucuz 6OOTL'ye sahibinden 'de buldum. Benim de aklımda baştan beri o var, hatta forumda birkaç kez de belirttim. Amacım bu konuyla birlikte maliyeti düşürüp performans kaybını ihmal edilebilir hale getirecek bir marka-model sonucuna hep beraber varmak. Çünkü her Ssangyong sahibi A/T lastik alacaktır :cool: Araç bir yerden sonra asfalt dışına itiyor insanı :D
Hadi bi el atın da uygun fiyata düzgün Iastik ayarlamasını yapalım, yoksa BF Goodrich'e 2.500 TL sayacağız.

Selam.
BFG şüphesiz ki çok iyi bir seçim. Fakat ben çok cesaret edemedim bu ebata. Sürtme yapmasından veya yoldaki salınımının artmasından endişe duydum.
bunun yerine Cooper AT3 kullanıyorum, Rextonda 1, önceki suzukimde 2.5 olmak üzere toplam 3.5 senedir..
AT lastiğin en büyük dezavantajı olan asfalt gürültüsü minimalde diyebilirim. Kar performansı başarılı, arazide bir MT kadar olmasa da başarılı. Lastik seçiminizde bir alternatif olabilir.

legionee

Moderator
Selam.
BFG şüphesiz ki çok iyi bir seçim. Fakat ben çok cesaret edemedim bu ebata. Sürtme yapmasından veya yoldaki salınımının artmasından endişe duydum.
bunun yerine Cooper AT3 kullanıyorum, Rextonda 1, önceki suzukimde 2.5 olmak üzere toplam 3.5 senedir..
AT lastiğin en büyük dezavantajı olan asfalt gürültüsü minimalde diyebilirim. Kar performansı başarılı, arazide bir MT kadar olmasa da başarılı. Lastik seçiminizde bir alternatif olabilir.

Sürtme meselesini faIken 34 davlumbazı ısıtıp eğerek çözmüş, zaten sadece direksiyon tam turda iken yaylanmalarda oluyormuş. Cooper da zaten 2. seçeneğimdi. Bu arada asfalt gürültüsünün dikkate alınacak kadar fark ettigini bilmiyordum, teşekkür ederim. Yol sesi konusunda hassasım :confused:

Sürtme meselesini faIken 34 davlumbazı ısıtıp eğerek çözmüş, zaten sadece direksiyon tam turda iken yaylanmalarda oluyormuş. Cooper da zaten 2. seçeneğimdi. Bu arada asfalt gürültüsünün dikkate alınacak kadar fark ettigini bilmiyordum, teşekkür ederim. Yol sesi konusunda hassasım :confused:
Rica ederim. Kullanıp kendi kulağınızla ölçmek isterseniz buyrun diyecektim ki Kars'ta olduğunuzu gördüm.

legionee

Moderator
Bugün akşam Trabzon'a geldim. Sağolun, düşünmeniz yeter. Salınım derken yolda sağa sola gezmeyi mi kastediyordunuz? Bi de BFG ile arasında 50TL fark var. Takımda 200 TL için BFG'den vazgeçmek gerekir mi yoksa aradaki fark 200TL etmez mi?

Salınım ile kastettiğim, mesela 60-70 gibi bir hızda direksiyonu hafifçe sağ-sol yaptığınızda aracın yaylanma hareketinin sürmesi diyebilirim. 265/65/18 yanağı biraz daha fazla olacağı için bu salınım ne olur bilemedim.
Yoksa 200 lira için ben BFG den vazgeçmezdim.
Sağlıcakla.

legionee

Moderator
Salınım ile kastettiğim, mesela 60-70 gibi bir hızda direksiyonu hafifçe sağ-sol yaptığınızda aracın yaylanma hareketinin sürmesi diyebilirim. 265/65/18 yanağı biraz daha fazla olacağı için bu salınım ne olur bilemedim.
Yoksa 200 lira için ben BFG den vazgeçmezdim.
Sağlıcakla.
Yanlış anlamayın sakın, ben fiyat araştırması yaptığım için 200TL'yi örnek vererek ne yapmam gerektiğini öğrenmek istedim. Demek istediğim Cooper ile BFG arasındaki konfor ve fonksiyon farkı ne denli kayda değerdir, ben bunu gerçekten bilmiyorum çünkü Rexton benim ilk 4x4'üm ve dolayısıyla bunlarda ilk A/T'lerim olacak. A/T lastik kavramlarını (salınım gibi) ve bu dünyadaki isimleri (BFG, Cooper, Toyo, İnsa...) öğrenmeye çalışıyorum. Sorularım sadece bilgi edinme amaçlıdır, içlerinde hiç ima yok :eek:
Bu arada salınım lastik ebat farkından anladığım kadarıyla ama yol sesi Cooper'da BFG'den daha azsa BFG bundan taviz vererek arazi performansını mı yüksek tutmuş sizce?

Rica ederim, ne demek yanlış anlamak..
Birebir Cooper ile BFG karşılaştırması yapma şansım olmadı, bu iki lastiği farklı araçlarda kullanma fırsatım oldu sadece. Uzun süreli ve pahalı sayılabilecek bir yatırım olması sebebi ile kesinlikle hassasiyetinizi paylaşıyorum ben.
İzlenimlerimi özetleyeyim. BFG kullandığım araçlar biraz daha düşük modelli Suzuki vitaralardı (98 ve 2004 model). Yapışkan çamur olmayan arazide ve özellikle karda performansları çok başarılıydı.
Cooperı ise 2010 5 kapı vitara ve rexton üzerinde kullandım. Asfalt gürültüsünü bir AT lastik için düşük seviyeli olarak nitelendiriyorum. Tabi Rexton ile 98 vitaranın yol gürültüsünü içeriye almama başarımları farklı olduğundan BFG nin yol gürültü durumunu birebir karşılaştıramıyorum. Lakin BFG nin bu konuda problemli olacağına da hiç ihtimal vermiyorum.
Cooper, karda -ki sizin için bu parametre çok daha önemli olacaktır sanıyorum- BFG kadar mükemmel değildi, fakat bu da yine kullandığım taban genişliği ile ilgili olabilir. Yani vitaranın 215 tabanlı BFG si kara gömülürken ve üstün bir tutuş sağlarken Cooper'ın 235 tabanı belki yeterince gömülmediği için biraz daha dikkat gerektiriyordu. (Burada sizin tercihinizin 265 civarı bir taban olacağını varsayıyorum)
Çok uzattım kusura bakmayın, son olarak evet, bu bir çeşit fizik kuralı, asfalt konforuna yaklaşırsanız arazi performansından fedakarlık edersiniz (veya tam tersi)
Selamlar..

legionee

Moderator
Estağfurullah, zahmet edip uzun uzun açıkladığınız için çok sağolun. Benim 4 adet kış lastiğim var zaten; Kars'ta başka türlüsü imkansız. Anladığım kadarıyla Cooper ve BFG arası seviye fiyat ışığında bir amatör tarafından -ki bu ben oluyorum- farkediIemeyebilir.

F

falken34

bfg lastik olarak güzel seçim ama fiyat malum..alternatif olarak karsum arkadaşın dediği gibi cooper iyi iş görür..
daha önce landcruiserde toyo open country at kullandım..onlarda güzel lastikti ama bfg kadar randımanlı değildi..hele ki karda..karda bfg kayarak da olsa ilerlerken,toyo frene basıldgında bile direk kayıyordu..
kumda da toyo daha iyiyidi...bfg kuma daha çabucak gömülüyor...toyo daha rahat ilerliyordu..
iki lastiğinde çamur ve kaya performansları da aşşa yukarı aynı...

hocam lastikleri değişirken aklınızda olsun:lastik çapları yakıtı olumsuz etkiler...benim lastikler 40mm büyük...km saati bile normalde %8 az ölçüyor..
yakıt olarak da kayde değer bir artış oluyor..
ikinci konu ise ses...at lastikler asfalt lastiğinden fazla ses alacaktır...yol sesini daha fazla duyacaksınız..ama rahatsız edecek düzeyde değil..

legionee

Moderator
bfg lastik olarak güzel seçim ama fiyat malum..alternatif olarak karsum arkadaşın dediği gibi cooper iyi iş görür..
daha önce landcruiserde toyo open country at kullandım..onlarda güzel lastikti ama bfg kadar randımanlı değildi..hele ki karda..karda bfg kayarak da olsa ilerlerken,toyo frene basıldgında bile direk kayıyordu..
kumda da toyo daha iyiyidi...bfg kuma daha çabucak gömülüyor...toyo daha rahat ilerliyordu..
iki lastiğinde çamur ve kaya performansları da aşşa yukarı aynı...

hocam lastikleri değişirken aklınızda olsun:lastik çapları yakıtı olumsuz etkiler...benim lastikler 40mm büyük...km saati bile normalde %8 az ölçüyor..
yakıt olarak da kayde değer bir artış oluyor..
ikinci konu ise ses...at lastikler asfalt lastiğinden fazla ses alacaktır...yol sesini daha fazla duyacaksınız..ama rahatsız edecek düzeyde değil..
Hocam Toyo'ların kar performansının kötü olması benim gibi sert kış şartlarında yaşayanIar İçin sorun olmaz muhtemelen çünkü benim gibi 4 tane de kış lastiğini el mahkum almış olurlar.
Dolayısıyla kum performansının Toyo'larda BFG'den iyi olmasına sevindim. Rahatsız edecek düzeyde olmayan asfalt ses düzeyi de sorun değil. Ama kafama takılan 265mm taban 65mm yanak ise Rexton'un üzerindeki 255/60 lastiklerden 10mm taban ve 5mm yanaktan fark ediyor. Siz 40 mm dediniz:confused:
Yanlış hatırlamıyorsam 28 lt mazotla normal lastikle 400 km, A/T lastikle 384 km yol almistiniz. Bence bu çok da kötü değil, kaldı ki ev-işyerim arası 1500 mt ;)

O

orçun81

Aynı anda hem Bf at ve mt kullanicisi olarak Bf'i tek gecerim.
Silverstone kullanmayacaksam kullanilacak tek lastik bence Bf... saygilar

F

falken34

bfg tartışmasız önde ama fiyatı ağır...

lastik hesaplarken 5mm diye ölçülmüyor.bir turdaki alan farkı ile ölçülüyor.

Visual Tyre Size Calculator | Kouki Tech
bu adresten bakabilirsiniz.
basmadığım zaman akan trafikte 350-380 km gidiyor ama basarsam 300km gidiyor :D

başka markalar için de internetten kullanıcı yorumlarına bakabilirsiniz...

legionee

Moderator
bfg tartışmasız önde ama fiyatı ağır...

lastik hesaplarken 5mm diye ölçülmüyor.bir turdaki alan farkı ile ölçülüyor.

Visual Tyre Size Calculator | Kouki Tech
bu adresten bakabilirsiniz.
basmadığım zaman akan trafikte 350-380 km gidiyor ama basarsam 300km gidiyor :D

başka markalar için de internetten kullanıcı yorumlarına bakabilirsiniz...

Birşeyi eksik bildiğimi farketmiştim zaten, okuduğum lastik forumlarında hep anlamadığım bir nokta oluyordu sonunda ama lastik ebatında değişiklik düşünmediğim için üstünde durmuyordum, demek buymuş :D
falken 34 hocam sen dedikten sonra yurtdışı sitelerinde okuduğum yorumlarda Toyo'dan senin gibi övgüyle bahsediyorlardı ama bugün 265/65/R18 ebat sordum-lastikcim.com-, sonuç yok :(

F

falken34

Birşeyi eksik bildiğimi farketmiştim zaten, okuduğum lastik forumlarında hep anlamadığım bir nokta oluyordu sonunda ama lastik ebatında değişiklik düşünmediğim için üstünde durmuyordum, demek buymuş :D
falken 34 hocam sen dedikten sonra yurtdışı sitelerinde okuduğum yorumlarda Toyo'dan senin gibi övgüyle bahsediyorlardı ama bugün 265/65/R18 ebat sordum-lastikcim.com-, sonuç yok :(

hocam abdulkadir özcan aş listesinde 265 26 r18 toyo at görünüyor..bir onlarla görüşün fiyat isteyin.
birde kartal oto sanayide bir lastikçi vardı.oltay olomotiv.ben bfgleri oradan almıştım.birde ondan fiyat alın.
https://www.oltay.com.tr/ adtresi..18 lastik telefonda sorun ellerinde olabiliyor..
birde cooperden fiyat isteyin..hangisi aklınıza yatarsa onu alın..

not:istanbulda bir satıcıda lastik görünüyor.fiyat ta makul.bir görüşün isterseniz.
Toyo Performans 4x4 Lastik 265/60R18 109S Open AT 265/60R18 Lastik

legionee

Moderator
hocam abdulkadir özcan aş listesinde 265 26 r18 toyo at görünüyor..bir onlarla görüşün fiyat isteyin.
birde kartal oto sanayide bir lastikçi vardı.oltay olomotiv.ben bfgleri oradan almıştım.birde ondan fiyat alın.
https://www.oltay.com.tr/ adtresi..18 lastik telefonda sorun ellerinde olabiliyor..
birde cooperden fiyat isteyin..hangisi aklınıza yatarsa onu alın..

not:istanbulda bir satıcıda lastik görünüyor.fiyat ta makul.bir görüşün isterseniz.
Toyo Performans 4x4 Lastik 265/60R18 109S Open AT 265/60R18 Lastik

Hemen arıyorum

legionee

Moderator
Abdülkadir Özcan, Oltay Lastik ve son adresteki Artvin Ticaret; üçünde de yok. Toyo'nun bulunmaması ayrı olay, 18" lastik yok bazısında. Galiba başladığımız nokta BFG'de son bulacak.