Rica ederim, ne demek yanlış anlamak..
Birebir Cooper ile BFG karşılaştırması yapma şansım olmadı, bu iki lastiği farklı araçlarda kullanma fırsatım oldu sadece. Uzun süreli ve pahalı sayılabilecek bir yatırım olması sebebi ile kesinlikle hassasiyetinizi paylaşıyorum ben.
İzlenimlerimi özetleyeyim. BFG kullandığım araçlar biraz daha düşük modelli Suzuki vitaralardı (98 ve 2004 model). Yapışkan çamur olmayan arazide ve özellikle karda performansları çok başarılıydı.
Cooperı ise 2010 5 kapı vitara ve rexton üzerinde kullandım. Asfalt gürültüsünü bir AT lastik için düşük seviyeli olarak nitelendiriyorum. Tabi Rexton ile 98 vitaranın yol gürültüsünü içeriye almama başarımları farklı olduğundan BFG nin yol gürültü durumunu birebir karşılaştıramıyorum. Lakin BFG nin bu konuda problemli olacağına da hiç ihtimal vermiyorum.
Cooper, karda -ki sizin için bu parametre çok daha önemli olacaktır sanıyorum- BFG kadar mükemmel değildi, fakat bu da yine kullandığım taban genişliği ile ilgili olabilir. Yani vitaranın 215 tabanlı BFG si kara gömülürken ve üstün bir tutuş sağlarken Cooper'ın 235 tabanı belki yeterince gömülmediği için biraz daha dikkat gerektiriyordu. (Burada sizin tercihinizin 265 civarı bir taban olacağını varsayıyorum)
Çok uzattım kusura bakmayın, son olarak evet, bu bir çeşit fizik kuralı, asfalt konforuna yaklaşırsanız arazi performansından fedakarlık edersiniz (veya tam tersi)
Selamlar..