Selam,
Bu aslında tamamen butce ile ilgili bir konu,
Rexton'un avantajlari;
1-Fiyatina göre konforlu, büyük, rahat ve güvenli
2-Eski tip merdiven sasesine sahip (bence olmasi gerekende bu)
3-Gercek 4 ceker kabiliyeti
4-Prestijli
5-Uzun yolda harika
Rexton'un dezavantajlari;
1-Sehir icin fazla büyük
2-Cevik bir arac değil, hatta hantal (burada bazilari hayir arabam cevik diyorlarsa, karsilastirmayi guclu bir sedanla veya hatchback ile yaptigimi soylemeliyim)
3-Vergisi yüksek
4-Kaskosu yüksek
5-2.el'i zayif
Actyon sports' un avantajlari;
1-Fiyati araca gore cok uygun
2-Rexton'da bile olmayan bazi konforlar var
3-4wd kabiliyeti rexton kadar iyi olmasa da (en basitinden hdc olmamasi) idare eder.
4-Sase ayni sekilde iyi
5-Rexton kadar kirilmiyor (sehir ici ufak kazalardan bahsediyorum) ya da kirilsada umursamiyorsun...
6-Arka kasa işine yarayacak biri icin cok avantajli (cimento at, boya at, kirlenince bas hortumla suyu yika... gibi)
7-Vergisi yine yuksek ama rexton kadar degil
8-Kasko yuksek degil cunku zaten yapmiyorum
9-2.el'i zayif ama zaten 2.el aldik
Actyon sports'un dezavantajlari;
1-Arka hafif oldugu icin surekli patinajda, cekis kontrol sistemi zaten yok.
2-Guvenlik yok denebilir (esp, tcs, vb. yok)
3-Yol tutusta rexton'un yanindan gecemez.
4-Hantallik ve sehir icin buyuklugu ayni
5-Kalite ve iscilik rextonla ayni ligde değil.
6-Prestij yok.
Oncelikle şunu belirteyim yukarıda yazdiklarim sübjektif goruslerimdir, dolayisiyla yanlis veya doğruluğunu tartismak manasizdir. Şimdi gelelim sonuca. Bu bilgiler isiginda önümde 2 secenek vardi, ya rextonla devam edecektim ya da rexton'u satip bunu alacak ve bir araba daha alacaktim. Cok düşünmem sonucu 2.sine karar verdim, zira rexton'a off road modifiyesi yapmaya kiyamazdim ve doya doya off road yapamayacagim bir araci sadece sehirde kullanmak biraz mantiksiz geldi. Onun yerine off road modifiyesi yaparken acimayacagim, arazide misal kenarini tasa vurdugumda bir rexton kadar uzulmeyecegim bir arac tercih ettim. Şehir içinde de arac lazim olduğunda ufak bir sedan veya Hatchback ziyadesiyle işimi görecektir diye düşündüm.
Basta da belirttigim gibi bütçe meselesi, eger imkanlar imkanli olsa rexton satilacak arac degildir
Mustafa Alkan
Bu aslında tamamen butce ile ilgili bir konu,
Rexton'un avantajlari;
1-Fiyatina göre konforlu, büyük, rahat ve güvenli
2-Eski tip merdiven sasesine sahip (bence olmasi gerekende bu)
3-Gercek 4 ceker kabiliyeti
4-Prestijli
5-Uzun yolda harika
Rexton'un dezavantajlari;
1-Sehir icin fazla büyük
2-Cevik bir arac değil, hatta hantal (burada bazilari hayir arabam cevik diyorlarsa, karsilastirmayi guclu bir sedanla veya hatchback ile yaptigimi soylemeliyim)
3-Vergisi yüksek
4-Kaskosu yüksek
5-2.el'i zayif
Actyon sports' un avantajlari;
1-Fiyati araca gore cok uygun
2-Rexton'da bile olmayan bazi konforlar var
3-4wd kabiliyeti rexton kadar iyi olmasa da (en basitinden hdc olmamasi) idare eder.
4-Sase ayni sekilde iyi
5-Rexton kadar kirilmiyor (sehir ici ufak kazalardan bahsediyorum) ya da kirilsada umursamiyorsun...
6-Arka kasa işine yarayacak biri icin cok avantajli (cimento at, boya at, kirlenince bas hortumla suyu yika... gibi)
7-Vergisi yine yuksek ama rexton kadar degil
8-Kasko yuksek degil cunku zaten yapmiyorum
9-2.el'i zayif ama zaten 2.el aldik
Actyon sports'un dezavantajlari;
1-Arka hafif oldugu icin surekli patinajda, cekis kontrol sistemi zaten yok.
2-Guvenlik yok denebilir (esp, tcs, vb. yok)
3-Yol tutusta rexton'un yanindan gecemez.
4-Hantallik ve sehir icin buyuklugu ayni
5-Kalite ve iscilik rextonla ayni ligde değil.
6-Prestij yok.
Oncelikle şunu belirteyim yukarıda yazdiklarim sübjektif goruslerimdir, dolayisiyla yanlis veya doğruluğunu tartismak manasizdir. Şimdi gelelim sonuca. Bu bilgiler isiginda önümde 2 secenek vardi, ya rextonla devam edecektim ya da rexton'u satip bunu alacak ve bir araba daha alacaktim. Cok düşünmem sonucu 2.sine karar verdim, zira rexton'a off road modifiyesi yapmaya kiyamazdim ve doya doya off road yapamayacagim bir araci sadece sehirde kullanmak biraz mantiksiz geldi. Onun yerine off road modifiyesi yaparken acimayacagim, arazide misal kenarini tasa vurdugumda bir rexton kadar uzulmeyecegim bir arac tercih ettim. Şehir içinde de arac lazim olduğunda ufak bir sedan veya Hatchback ziyadesiyle işimi görecektir diye düşündüm.
Basta da belirttigim gibi bütçe meselesi, eger imkanlar imkanli olsa rexton satilacak arac degildir
Mustafa Alkan