Rexton W Yükselme'den Sonra 140 Km Hızda Yolda Geziyor

SsTeam

Yönetici
Arkadaşlar genel olarak rexton'larını yükselten arkadaşlarda 140 km hızdan sonra araç yolda geziyor araştırmlarım sonucu bunun ilk sebepi aracın yerden 40 cm yükselmesi ve altına daha fazla rüzgar almasından kaynaklanıyor.

Fakat üyelerimizle yaptığımız görüşmelerde bu sorunun çözümü için 2 yol var 1.si daha kaliteli amartisör 2.si yükseltmeyi getsiz direkt yay ile yapmak.

bir sorunumuzda rexton larda lastik ebadı büyüdüğü zaman ön tekerlerde ne yapar iseniz yapın yarım ve tam sağ sol direksiyon manevralarında teker sürtüyor bunun ile ilgili bir çözüm yoluna ulaşmadık daha.

Bu konular ile ilgili tecrübe ve fikir önerilerinizi bekliyorum.

SsTeam

Yönetici
Cevap: Rexton Yükselme'den sonra 140 km hızda yolda geziyor

kenan bence çığır açacak bir işlem geliştrebilir. otomatik yükseltme range r. lardaki gibi. araziye girerken yükselt asfaltta alçalt..

O

orçun81

Ismail ne yaparsak yapalım araç araziye yaklaştıkça malesef asfalttan uzaklaşıyor. Bu kaçınılmaz son ve pekte bir çaresi yok. Zaten zurnanin zirt dediği yer. Camia da ve forumlar da yıllardır
Bu tartışılıyor.
Önce birey şuna karar vermeli. Offroad mu onroad mu?
Offroad ise daha düşük hız,asfaltta daha defansif ve yumuşak kullanmamiz gerekiyor. Yok arkadaş ben sert ve agresif kullanacam diyorsan hem kendini, aileni ve trafikteki diğer bireyleri tehlikeye sokmuş olursun.
Stabilite ve artukulasyon değiştiği için aracı yerden ne kadar yukselttiysen spacer ile belli oranda tekerlek izini genişletmen gerekiyor.
Şöyle bir durumda var biz getle yukselttigimizde yaylari sertlestiriyoruz aslinda (caddeci arkadaslar bilir) aracı daha sert suspansiyona geciriyoruz bu yol tutuşu arttirir. Lakin yerden yukselme de merkez kaçı bozar. Orjinal de koysak yapma da koysak araç yolda gezecek yapılacak fazla birşey yok.
Gene söylüyorum ilk once en önemlisi OFFROAD mu ONROAD mu buna çok iyi karar vermek önemli

Herkese saygilar; iyi geceler

rextonmert

Moderator

Benim aracımda yukseldıkten sonra herhangi bi sıkıntı olmadı lastikleri değiştirdim 265/70/16 hankook mt lastiği taktım dönüşlerde ön tekerler davlumbaza sürtme yaptı bunuda kastel ayarından 1cm öne alındı ve davlumbazın ön tarafını içe alındı sorun ortadan kalkmış oldu.

rextonmert

Moderator

140km suratın üstünede çıktım gezdırme yapmadı zaten 130km suratın ustune cıkınca tavan sisleri rüzgar sesi yapıyor o yüzden yüksek sürate gerek yok benim görüşüm.

F

falken34

orçun abi haklı..yay da yaptırsak amortsörleri de degişssek gezme yapar.
yerden yükseldikçe aracın ağırlık merkezi yukarı kalkar..
bu sadece bizim araçlar için değil,tü araçlar için geçerli..
bu nedenle rextonda güvenli olarak 60mm yükseltme tavsiye ediyorum..

SsTeam

Yönetici

Orçun abi genel olarak söylediklerini katılıyorum fakat mert+ erkinali + oğuzhan + ediz abi de yükseltti genel olarak 180 basıyorum diyorlar bende haklı olarak şaşıyorum vedat abi ve benim aracın yukseltme'sindemi bir sıkıntı var diye ayrıca benim aracın teker çapı 285-65-18.

SsTeam

Yönetici

Bu video daki aracı çoğumuz seyretmiştir bana yere gayet sağlam basıyor izlenimi verdi ve benim aracımdan daha konforlu gibi.
https://www.youtube.com/watch?v=HC1c1EWr5KQ

eğer gerçekten bir pikap tan bu denli süsüş konforu alınıyorsa pro.... taktırmak en mantıklısı. ama dikkatimi çekti lastik çapı KÜÇÜK... acep büyüdükçe bu konfor , aracın genel salınımı değişirmi?

F

falken34

iş sadece yükseltmek değil arkadaşlar..
dikkat eetiyseniz videodaki aracın aks mesafesi uzun..ve lastik iz genişliği baya değiştirilmiş..
ayrıca lastik çapları cok büyütülmemiş..sadece yaylardan yükseltme yapılmış.
kupadan yükseltme uygulanmayarak ağırlık merkezi aşağıda bırakılmış..
actyon arka sabit aks oldugu için yükseltmede daha verimli olur..

temel fizikte şöyle bişi var..
yerden yükseldikçe yol tutuş azalır...:D

mesela üzerindeki lastikleri sökün.orjinlal alfalt lastiklerini bağlayın.
tekrar 140km hıza cıkın..aradaki farkı siz de göreceksiniz.
lastikteki 6cm fark bile yol tutuşa fark edilir katkı sağlar.

F

falken34

140km suratın üstünede çıktım gezdırme yapmadı zaten 130km suratın ustune cıkınca tavan sisleri rüzgar sesi yapıyor o yüzden yüksek sürate gerek yok benim görüşüm.

mert hocam mtler asfaltta nasıl.cok lastik sesi yapıyor mu?

V

vedaterdönmez

Iyide lastikle oynamadıkca arabanın tabanını yerden fazla yukseltemezsin

rextonmert

Moderator

Kenan hocam 150 km suratın üstüne çıktım her hangi bir ses uğultu gürültü olmadı lastikleri takmadan once herkez yolda ses yapar dediler fakat hiç ses yok ben duymadım

SsTeam

Yönetici

Bendede lastik ile ilgili 285/65/18 Bf Goodricih hiç bir rahatsiz edici ses farkı olmadı

SsTeam

Yönetici

Bizim araçların ses yalıtımı iyi sanırım o yüzden ses duymuyoruz