Rexton W Performans Kaybı

Arkadaslar merhaba.
aracimi 2013 basinda aldim, su an 23 binde. 20bin bakimini gectigimiz aylarda yaptim. Arac uzerindeki 265-60-18 at3 lastik alindigindan beri kullaniliyor.
Lakin motor artik eskisi kadar istekli gibi gelmiyor bana, bir performans dusuklugu hissediyorum. Ozellikle dusuk devirlerde, devri yukseltene kadar cansizlasti gibi. Sanki araci fazlaca yukleyip oyle gidiyormusuz gibi davraniyor. Ayrica dusuk devirde motor sesinde yukselme hissediyorum.
muhtemel sebepler:
motor yoruldu (23binde bu motor yolulmaz diye dusunuyorum, araci zorlama 120 km hizi asma aliskanligim yok.)
aktarma organlari (tamamen salliyorum, detay bilgi veya ne olmus olacagina dair fikrim yok)
uzerindek cooper at3 lastikleri omrunun sonuna yaklasti, ozelliklerini kaybetti
Diger aracimdaki performans psikolojik bir kriter haline donustu

Dusunceleriniz nedir, neleri kontrol ettirmeli veya servisin "bir sorun yok" demesine mi guvenmeli?
selamlarimla..

SsTeam

Yönetici
Cevap: Rexton performans kaybi

Karbon temizliği yaptırdınız mı? Buna ek, Ssangyong servislerinde var mı bilmiyorum ama bakımdan önce kirli motor yağına bir katkı atılarak araç belli süre çalıştırıldıktan sonra yağı değiştiriliyor motorun içini temizliyor, tabi sizin isteğinize bağlı olarak?

Karbon temizliği yaptırdınız mı? Buna ek, Ssangyong servislerinde var mı bilmiyorum ama bakımdan önce kirli motor yağına bir katkı atılarak araç belli süre çalıştırıldıktan sonra yağı değiştiriliyor motorun içini temizliyor, tabi sizin isteğinize bağlı olarak?
Selam,
Henüz 25 bini görmemiş bir araçta böyle bir uygulama ihtiyacı doğar mı ki?

SsTeam

Yönetici

2006-2012 yılları arası Kia Sportage kullandım. Onun bakım periyodu 7500 KM idi. İkinci bakım olan 15000 KM'de araçta anlattığınız sorunlar çıkmıştı o zaman bana yakıttan oluyor-kurum birikiyor demişlerdi. Aracı sattığım 2012 senesine kadar her bakımda bunları yaptırdım ek olarak.

cavdare

Moderator

bence depoyu bitirdikten sonra farklı bir opet istasyonundan yakıt alıp deneyin(eco force olmasın) ben yakıttan yakıta performansın değiştiğini hissediyorum., birde cihaza bağlayıp aracın torlu ngücü vs görüntülenebiliyor. en azından psikolojikmi yoksa gerçekten performans kaybımı var görmüş olursunuz..hemde elinizde bir belge olmuş olur, gelecekte olabilecek sıkıntılar için..

F

falken34

hocam dizel yakıt filtresini değiştirin..hava filtresini değiştirin..eğer hala hantal gibi geliyorsa sizinki psikolojik...

aynı sorunu bende yaşadım..2 ay önce .biraderin megane 110 ve diğer araçı kullandıktan sonra rexton sanki gitmiyor gibi geliyordu..
hatta şanzıman çok fazla kaçırıyor boşa devir çeviriyor gibi gelmeye başlamıştı..
servide bakıma gittiğimde test aracına bindim..aynıydı..demek ki ben başka araçları kullandıkça psikolojik olarak gitmiyo gibi gelmeye başladı..
sonra ünivden bir hocamla konuştuk..2100kg 155hp araç..motor euro5 çekmemesi normal dedi..
euro2 155hp ile euro5 155 hp arasında dağlar fark eder dedi..
bu araca en az 180hp olmalı diye tavsiyede bulundu..
euro5 standardında gaza yüklendiğinizde araçtaki sensörler zararlı gaz çoğaldığını ölçüp aracı fakir karışımla çalıştırıyor..
yani doğayı az kirletmek için araç asıl performans üreteceği zaman kendi kendini frenliyor...

bende sensörlerin birkaç tanesini iptal ettirdim...şimdi köpek gibi gidiyor...:D
değişime inanamazsınız...

SsTeam

Yönetici

Kenan vedat abi de yazılım attırdı ama onunkine ayrıca bir dodanimda takilmis 750 tl yaptırmış sende sadece yazılım attirdin 500 tl yaptirdin aradaki fark nedir acaba.

F

falken34

abi ben chipbox taktırmadım..
aracın orjinal yazılımını kopyalattırıp belli satırları değiştirdik..
sonra değiştirdiğimiz yazılımı araca yükledik..ne olur ne olmaz diye orjinal yazılımı da sakladık..:D
yazılım değiştirmede şöyle bişi var..ne kadar istersen önünü açabiliyorsun..aracın 220hp kadar yolu var..
tork 500nm kadar çıkabiliyor...

ama en sağlıklı ve sorunsuz olanı bu şekilde..çok oynamadan sadece sensörleri devre dışı bırakarak 30hp güç elde ettik..tork da 400nm çıktı..

30hp ufak geliyor ama performansda ciddi bir artış oldu..araç gaza basarken hemen tepki veriyor..

SsTeam

Yönetici

Peki hocam bu yazilimi nerde yaptirdiniz her aracada uygulama sansimiz var mi bende cok zamandir dusunuyorum bu yazilim olayini

legionee

Moderator

Bu sensörleri kapatmakla zengin karışım kullanım yüzdesini ve dolayısıyla yakıt tüketimini de artırmış mı oluyoruz acaba?

F

falken34

ataşehirde bi yazılımcı arkadaş var..ona yaptırdık murat hoca..turbodizel her araca yapılıyor..hatta sabri abi kendi actyon sportsuna yapmıştı 180hp olmuştu araç :D

ali abi zengin karışım olarak olmuyor.gaza çok bastığında motoru beslemek için fazla yakıt veriyor yani normalden hızlı kullanırsan yakıt artar bu doğru..
ama yazılımla normal kullandığın gibi kullanırsan yakıt düşüyor...deneyip ispatlayanlar var..
düşmese bile sıkıntı olacağını sanmıyorum..aynı yakıta daha fazla performans sunuyor..:D

bi test edeyim..1-2 depo bitireyim sonuçları vedat abide bende yazarız..:D

SsTeam

Yönetici

Abim ulasabilecegimiz bir numara adres bir bilgi var mi varsa paylasirmisin benimle benimde cok ihtiyacim var boyle bir yazilima da [emoji2]

cavdare

Moderator

beyler ayıptır böyle şeyler internetten konuşulmaz...ben vandayım yaptıramıyorum ama canım çekiyor ne olacak şimdi...yaptıran var yaptıramayan var demi...
şakası bir tarafa bu yazılım olayını kendimiz yapamazmıyız..yazılımla ilgili değişiklikleri yine ordaki firmaya yaptırıp araca burda kendimiz yükleme gibi bir imkan varmı...
gerçi bu konu daha öncede konuşıldu henüz karara bağlayamadık, yazılım sonrası normal kullanım için yakıt tüketimi nasıl değişiyor..uygulama sonuçlarınızı sabırsızlıkla bekliyoruz...

F

falken34

beyler ayıptır böyle şeyler internetten konuşulmaz...ben vandayım yaptıramıyorum ama canım çekiyor ne olacak şimdi...yaptıran var yaptıramayan var demi...
şakası bir tarafa bu yazılım olayını kendimiz yapamazmıyız..yazılımla ilgili değişiklikleri yine ordaki firmaya yaptırıp araca burda kendimiz yükleme gibi bir imkan varmı...
gerçi bu konu daha öncede konuşıldu henüz karara bağlayamadık, yazılım sonrası normal kullanım için yakıt tüketimi nasıl değişiyor..uygulama sonuçlarınızı sabırsızlıkla bekliyoruz...

ertugrul abi başka şehirlerde de bayisi varmış..bi telefonla konuş.yardımcı olur..

Selam,

2.7 Xdi ilk aldığımda ilk 2 depoda karma kullanım 700 ve 680 km gidebildim, dr.ecu yazılım yapıldı yazılım sonrası karma kullanımda max 790km min 750km karma yakıt tüketimim, not: kat iptali ve orta susturucu iptali yapıldı aracıma,her depo 70LT mazot aldım,

SsTeam

Yönetici

Race Chip ve gaz tepkime pedalı takdirdim 1400 tl pro versiyon model 190 beygir çıkardı aracı eskiden gaza bastığımda uzamiyordu şimdi roketliyor resmen arkada oturan koltuğa yapısıyor

Selam. Biz yine de iyimserlikten odun vermeden sabah tuzla servise bir ugrayip tespit yaptiralim dedik. Hanim da farketti, sesteki ve performanstaki degisikligi, umarim bir sonuc alirim, paylasirim. Lastiklerden (a/t) de olabilir diye dusunuyorum, 25bin km 20 ay oldu, ozelligini yitirdiyse fazla yapisiyor olabilir yere sanki.
Amacim ek performans degil, ilk gunku haline donsun yeter arac..

Selamlar. Haftasonu maltepe servise ugradim konuyla ilgili olarak. Bogaz kelebegini de iceren bazi yazilimsal ayarlar yaptilar, detay yok. Arac artik biraz daha ust devirde vites degistiriyor, ozellikle 1800 2000 araligindaki turbo boslugu hissiyati ortadan kalkmis. Ayrica performans olarak bir iyilesme hissettim. Esim de kullaniyor araci, o da ayni fikirde, iyilesme oldugunu soyledi.