Rexton W Ön Vinç Braketi Yapımı ve Montajı

• Konbuyu başlatan falken34
  • Başlangıç tarihi
F

falken34

evet arkadaşlar uzun zamandır bahsettiğim araç aksesuarları yapımına başladık allahın izniyle..:D
yedpanın karşısında bir tanıdıktan 5400kg çelik halatlı vinç aldım.1200tl..
ilk iş olarak vinç tamponundan başladım.
tamponu söktürdük ( çok zor sökülüyor 20 tane civata var) :)
bilgisayarda tasarımını yaptım.
cnc lazerde 8mm hrp saclarını kestirdim.
gereken kaynaklıarını yaptım.cuk oturdu..:)
araç üzerine yerleşimini yaptım.
ve galvaniz kaplanması için kaplamacıya bıraktım.
yarın sabahtan alıp montajını yapacağım.:)

V

vedaterdönmez

Cevap: rexton w ön vinç braketi yapımı ve montajı

Hayırlı olsun inşaallah Allah kolaylık versin

O

orçun81

Kardeşim hayırlı olsun bende p.tesi arabayı bıraktım nasipse c.tesi alacam. Boru tampon ve vinç takiliyor. 12000lb, 120'lik sentetik halatli. Üste 48w 90cm led bar uygulanacak. Arka tampon delinip mapalar için flanş konulacak vs....

- - - Updated - - -

Vincin elk. Tertibatini içeri mi aliyorsun?

SsTeam

Yönetici

hayırlı olsun kenan bitince nasıl bir yüz çıkıcak ortaya merak ediyorum.

V

vedaterdönmez

Kardeşim hayırlı olsun bende p.tesi arabayı bıraktım nasipse c.tesi alacam. Boru tampon ve vinç takiliyor. 12000lb, 120'lik sentetik halatli. Üste 48w 90cm led bar uygulanacak. Arka tampon delinip mapalar için flanş konulacak vs....

- - - Updated - - -

Vincin elk. Tertibatini içeri mi aliyorsun?
Seninki de hayırlı olsun fotoğrafları paylaşırsanız görürüz inşallah

- - - Updated - - -

hayırlı olsun kenan bitince nasıl bir yüz çıkıcak ortaya merak ediyorum.

Ismail inşallah güzel bişey çıkar

F

falken34

sağolun arkadaşlar.hayırlısı ile başladık yapmaya..:)
hocam elektrik kutusunu içeri alıcam.akünün yanına.şimdi mapa bağlantısı yapıcam vincin yanına.
sanada kolay gelsin.celik tampona bull bar yaptırıyosan muayenede sıkıntı çıkardıklarını unutma..sökülebilir birşey olsun.
keşke vinci sentetik halatlı almasaydın...dağda bayırda taşa 2*3 kere sürtünce kopuyor.nette araştırırsan herkes halat kopmasından şikayetçi..:confused:

SsTeam

Yönetici

Kolay gelsın hayırlı olsun kardesım .

SsTeam

Yönetici

Hayırlı olsun. Sonucu çok merak ediyorum doğrusu. Kolay gelsin

O

orçun81

sağolun arkadaşlar.hayırlısı ile başladık yapmaya..:)
hocam elektrik kutusunu içeri alıcam.akünün yanına.şimdi mapa bağlantısı yapıcam vincin yanına.
sanada kolay gelsin.celik tampona bull bar yaptırıyosan muayenede sıkıntı çıkardıklarını unutma..sökülebilir birşey olsun.
keşke vinci sentetik halatlı almasaydın...dağda bayırda taşa 2*3 kere sürtünce kopuyor.nette araştırırsan herkes halat kopmasından şikayetçi..:confused:

Bende içeri alacaktim baktim yağmur ve çamura direkt mazur kalmiyor vazgeçtim. Sadece kumandasının soketini ön panjura alacam.
Araca yaptığım herşey Vidalı; küçük zaman ve iscilikle eskisine hemen dönüşebilir cinsten. Yapan arkadasta buna ayrıca önem gösterdi.
Halat işine gelirsek de biraz göreceli. Çelik halattan illalhal çok dedik bazen doğru koptuguda oldu ama bence çelikten daha iyi. Enazindan kullandığım halat 120 lik ve 1.sinif kalite kullanimla tecrubesini sabitledik.
Bugün led bar geldi fakat bir aksilikle 220 volt göndermişler mecbur geri gonderdim perşembe ancak takilacak.
Yavaş yavaş raya girdi sayilir sana da canı gönülden hayirli olmasını diliyorum.

F

falken34

evet arkadaşlar vinci bağladım ve testini yaptım..:D
işyerindeki 2500kg ford kamyoneti bağladım asfalltta 2,5mt sürükledim...gayet güzel...
şimdi sis lambası için braket tasarladım..onunda bağladıktan sonra tam resimleri ekleyeceğim...
vincin elektrik kutusunu tampunun içine bağladım.zaten uzaktan kumandalı..sorun olmaz...
plastidip siparişim de geldi...aracın altına yattıgımda elektrik aksamlarını plastidip ile izole edeceğim...

sonrada karter koruma ve yükseltme kitine geçeceğim :)

- - - Updated - - -

Bende içeri alacaktim baktim yağmur ve çamura direkt mazur kalmiyor vazgeçtim. Sadece kumandasının soketini ön panjura alacam.
Araca yaptığım herşey Vidalı; küçük zaman ve iscilikle eskisine hemen dönüşebilir cinsten. Yapan arkadasta buna ayrıca önem gösterdi.
Halat işine gelirsek de biraz göreceli. Çelik halattan illalhal çok dedik bazen doğru koptuguda oldu ama bence çelikten daha iyi. Enazindan kullandığım halat 120 lik ve 1.sinif kalite kullanimla tecrubesini sabitledik.
Bugün led bar geldi fakat bir aksilikle 220 volt göndermişler mecbur geri gonderdim perşembe ancak takilacak.
Yavaş yavaş raya girdi sayilir sana da canı gönülden hayirli olmasını diliyorum.

sağolasın.sanada hayılı olsun..:)
bi an önce bitirmek isityorum..bakalım nasıl görüneccek merak ediyorm..:)

Moderatör tarafında düzenlendi:

SsTeam

Yönetici

ön farlar çok şık durmamış gibi tabi canli gormrk lazim fikirler degisebilir.

Kolayliklar diliyorum. Bittikten sonra canli gorebilecek miyiz ustadim?

F

falken34

Cok sagoun arkadaslar.
Hocam tepeye konulan ışık gece kaputa yansiyarak görüşü kisitliyor. Toyota da bunu defalarca tecrübe ettim.
Sis lambasinin önde ve yere yakın konumda olmasi bana göre avantaj.o nedenle oraya koydum.
Daha görsel birsey olsun dersek sis lambaları on panjura gömmek görsel açıdan harika duruyor.:)

Canlı olarak da görebiliriz arkadaşlar. Ilk organizasyonda hep beraber görürüz.

SsTeam

Yönetici

Kusura bakmayın araçla alakalı cahilliğime verin orijinal sis farlarınızın altındaki kapaklar çıkarılarak o boşluklara extra sis farı uygulaması yapılamaz mı?

O

orçun81

Güzel olmuş 10 numara olmuş.
Açıkça ifade ediyorum bunca ekipmansizligin içinde biz bunlari yapiyorsak ve insanlara örnek oluyorsak sanırım güzel seyler yapiyoruz.
Sanırım Türkiye de birkaç vinç li Ssangyong kullanicisiyiz. Inşallah çoğalır ve farkedilip ekipman sikintimiz çözülür

V

vedaterdönmez

Çok güzel olmuş hayırlı olsun kazasız belasız

SsTeam

Yönetici

Gerçekten çok başarılı, çok yakışmış. Tebrik ederim güle güle kullanın.