Rexton W Offroad Çalışmaları

• Konbuyu başlatan falken34
  • Başlangıç tarihi
F

falken34

evet arkadaşlar yağmur yağmasıyla rexton w'nin çamur performansını denemek için land cruiserle battiğim birkaç yere gittim...
ilk 2 parkurda güzel performans sergiledi..fakat en son ve zorlu olan göl parkurunda battık.. :D
suyun dışardan görünen kısmı 35cm olunca "girerim ve çıkarım"diye düşündüm...:D
fakat suyun altında 30cm çamur çökeltisi oldugunu girdikten sonra farkettim...aracın altı çamura oturunca yapacak fazla birşey kalmadı..:D

SsTeam

Yönetici
Cevap: rexton w offroad çalışmaları :)

sevgili falken bir dahaki off road çalımanızı forumdan duyuralım hem yüz yüze tanışmış oluruz hemde bilgi paylaşımı yapabiliriz.

O

orçun81

Suyun içinde kaç dk bekledin?
Hava filtreni söküp baktın mi?

F

falken34

Suyun içinde kaç dk bekledin?
Hava filtreni söküp baktın mi?
suda 10dk kaldık sanırım..hava filtresine baktım.su emmmemiş..dizel partikül filtresi yada ön sol tampunda yer alan ateşleme beyni su aldı diye düşünüdüm...
artık hangisi arıza ışığı yaktı bilemiyorum..
bir arkadaşım plastidip diye bir sprey önerdi..su izolasyonu sağlıyormuş...elektronik kısımları plastidip ile kaplayacağım.
bu şekilde kafam rahat olur..

hava filtresi emiş ağzı için de su emmemesi içn değişik fikirlerim var..:)

F

falken34

sevgili falken bir dahaki off road çalımanızı forumdan duyuralım hem yüz yüze tanışmış oluruz hemde bilgi paylaşımı yapabiliriz.
bir dahakine bir gezi planlıyorum zaten bir araya gelip güzel bir parkurda ilerleriz...:D

V

vedaterdönmez

Dört gözle bekliyoruz :)

V

vedaterdönmez

Bugün benimde aracımı arazide deneme fırsatım oldu sonuç mükemmel

SsTeam

Yönetici

suda 10dk kaldık sanırım..hava filtresine baktım.su emmmemiş..dizel partikül filtresi yada ön sol tampunda yer alan ateşleme beyni su aldı diye düşünüdüm...
artık hangisi arıza ışığı yaktı bilemiyorum..
bir arkadaşım plastidip diye bir sprey önerdi..su izolasyonu sağlıyormuş...elektronik kısımları plastidip ile kaplayacağım.
bu şekilde kafam rahat olur..

hava filtresi emiş ağzı için de su emmemesi içn değişik fikirlerim var..:)
kardeşim kayısdagının girişi galiba battıgın yer :confused:

SsTeam

Yönetici

falken aracın radyatör altına kadar su almasının problem olmadığını zannediyordum ama üstünde sıkıntılı.. hoş ben mahkeme sonuçlanmadan araziye çıkamıyorum ama bakalım.. sonucu göreceğiz. bu arada aman dikkat araçlarınızın kapılarının ayarları doğru değilse içeri su-çamur vs. sızdırır hollanda da bir arkadaşın başına gelmiş.. 7 bin km lik aracın içi çamurlu su almış..

F

falken34

kardeşim kayısdagının girişi galiba battıgın yer :confused:
evet sabri abi..:D parkurun sonu orasıydı..altı fena oturdu oturmasa her türlü devam ederdim...

- - - Updated - - -

falken aracın radyatör altına kadar su almasının problem olmadığını zannediyordum ama üstünde sıkıntılı.. hoş ben mahkeme sonuçlanmadan araziye çıkamıyorum ama bakalım.. sonucu göreceğiz. bu arada aman dikkat araçlarınızın kapılarının ayarları doğru değilse içeri su-çamur vs. sızdırır hollanda da bir arkadaşın başına gelmiş.. 7 bin km lik aracın içi çamurlu su almış..
deneme yanılma yaptık su almadı...alsaysı servisin başına ekşirdim :D

SsTeam

Yönetici

oraya bende girdim pazar gunu hem zirveye cıktım indim bayagı bir dolastim , senı ceken aracda bır gece onceden oraya gelıp kamp atan off roadcu onuda gordum :cool:

O

orgasmatron

hocam fabrika araçlarla dalmayın suya çamura,
1) lastikler değişecek önerim 31 inc 15 jant , araç üzerinde 18 jant var , 18 janta uygun arazi lastiği çok az var,
2) arkada yaya 10 cm lik takoz,
3) ön salıncaklarda ayar

bunları yaparsanız aracınız 25 cm yükselir

toplam maliyeti salıncak ve takozlar işcilik malzeme(iki takoz) 300 tl , jant (1000tl), lastik 4 adet (2000) toplam 3500 tl ye araç arazi aracı olur

F

falken34

hocam fabrika araçlarla dalmayın suya çamura,
1) lastikler değişecek önerim 31 inc 15 jant , araç üzerinde 18 jant var , 18 janta uygun arazi lastiği çok az var,
2) arkada yaya 10 cm lik takoz,
3) ön salıncaklarda ayar

bunları yaparsanız aracınız 25 cm yükselir

toplam maliyeti salıncak ve takozlar işcilik malzeme(iki takoz) 300 tl , jant (1000tl), lastik 4 adet (2000) toplam 3500 tl ye araç arazi aracı olur

yok hocam şimdilik bu halde kullanıyorum...vinç ve sis lambaları bağladım..gayet güzel ileriliyorum...