Rexton W Lastiklere Nitrojen Basmak

SsTeam

Yönetici
Ekli dosyayı görüntüle 2026

Hazır lastik balans ve Rot ayarı derken nitrojen hava mida bastirdim tam oldu ;)

Lastiğinizin rutubetten dolayı zarar görmesini engelleyerek ömrünü uzatmak için nitrojen (kuru hava) uygulaması tercih edebilirsiniz. Nitrojen uygulaması; lastiğin genişlemesini en aza indirerek, sıcak hava koşullarında, özellikle yaz aylarında, lastik basıncının aşırı yükselmesini engeller.Lastiği şişirmek için kullanılan hava %78 Azot (Nitrojen), %21 Oksijen, %0.9 Argon ve %0.1 diğer gazlardan oluşmaktadır. Karışımda bulunan oksijen lastikteki ısınma ve bozulmanın asıl nedenidir.
Lastik bünyesindeki ;

• Hava sızmasını engelleyen liner (en içteki özel kauçuk katman)
  • Antioksidan (oksijenin etkisini engellemeye çalışan katman)
  • Yıpranmayı geciktirici kimyasallar aracınızı bozulmadan koruyacak şekilde tasarlanmıştır.
Nitrojenin içinde ne nem nede oksijen bulunmadığından lastiğinizde içten olan yanma ve tahribat olmayacaktır.
Aracınızın Lastiklerine nitrojen gazı doldurmanın bazı avantajları aşağıda sıralanmıştır;

• Şişirme esnasında lastiğin içine yağ ve nem doldurulmayacaktır. Nitrojen lastik içinde nem oluşturmayacaktır. Bu sebeple gerek lastikte gerekse jantta korozyon meydana gelmeyecektir. Lastik içinde kullanılan çelik kuşak ve topuk çember tellerinin, jant ve supapların kullanılması daha uzun süreli olacaktır.
  • Yapılan laboratuvar çalışmalarında oksijenin butil kauçuk karışımları üzerindeki olumsuzlukları kıyaslandığında 4 kat daha fazla olduğu kanıtlanmıştır.
  • Nitrojen normal hava gibi ısınmamaktadır.
  • Nitrojen normal hava gibi patlama yapmaz, çünkü normal hava gibi genleşmez.
  • İçerisinde oksijen olmadığı için yanmaz.
  • Çevre konusunda çok duyarlıdır, hiçbir olumsuz etkisi yoktur.

SsTeam

Yönetici
Cevap: Nitrojen hava sistemi

Yol tutusu Muhteşem oldu Rot ayarindanmi yoksa balans nitrojen denmi bilmiyorum ama araba nin 120 den sonra gezmesi direksiyon titremesi düzeldi yağ gibi kayıyor; )

SsTeam

Yönetici

Rot ayarı ve balans ayarı 3 gün önce yapıldı ama belliki iyi yapamamislar o yüzden internetten araştırdım rot balans ayarinda bu servis çok başarılı son teknoloji makinalar ve tecrübeli ustalar var sağ ve sol tekerlerin bijonlari sorunlu idi ayar tutmuyordu çünkü oguzhan kardeşim saolsun kendi aracına göre almıştı bijonlari bizim araçlara uzun gelmişti kenanda kesmisti fakat diş uzunluk mesafesi farklı olduğu için frene bastığında sorun çıkardığını fark etti sizlerdeki önlerin bijonlari da degistirmenizi öneririm

SsTeam

Yönetici

Gezmesi rot ayarı bozulduğu için yapıyor İsmail abi.

Mert abi gezmesinin rot ve balans ayarından olduğunu biliyorumda nitrojenin farkını hissedemedim o anlamda çünkü araçta zaten sorun vardı onlar düzeldi dolayısıyla nitrojen gazının etkisini anlıyamadım ancak aracında başka sorun olmayan bir arkadaş yaptırırsa faydası olup olmadığını daha iyi anlar.

V

vedaterdönmez

Cevap: Lastiklere Nitrojen Basmak

Hayırlı olsun sevindim duzeldigine

cavdare

Moderator
Cevap: Lastiklere Nitrojen Basmak

bildiğim kadarıyla anlayacağınız tek şey araçların durduğu yerde lastiklerin havasının azalmaması- onun dışında birşey anlayamayız..

YvzNazli

Moderator
Nitrojen lastiğin fazla ısınmanı önlüyor bu yüksek süratlerde çok işe yarıyor (eski araç dan tecrübe). Lastik fazla ısınmadığı için aşınma daha az oluyor. Eski araçta 60 ve bunda 75 yanak olduğu için konfor olarak bişey anlayamayız çünkü zaten 60 yanak üstü lastikler de zaten lastiğin kendisi süspansiyon görevi yapıyor ancak konfor olarak da işe yarıyor arkadaşda era var 5cm alçaltık 55 yanak çok fazla sekiyordu Nitrojenden sonra artık sekmiyor. Bizim araçlarda konforu etkilemez ancak lastik aşınmasını engeller arazide işe yarar mı muamma. Saygılar 😊

GT-I9301Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alper

Moderator
Mayıs ayında ben de 4 lastiğe tamamen nitrojen bastırdım. Yaz aylarında lastiğin ısınıp yola yapışma eğilimini azalttığı için faydası yakıta oluyor. Oksijen olmadığı için de lastiğin ömrünü hızlı olarak yemiyor.