Rexton W Lastik Sorunları

Herkese merhabalar.
Aracımın üzerindeki Cooper Discoverer AT3 lastiklerinin özellikle yağışlı havalarda kayma yaptığını farkettim son bir iki hafta içerisinde. Lastikler 25bin KM de, 2 yaz 1 kış geçirdiler. Tahminim, özelliklerini erken yitirmiş olmaları yönünde, nitekim geçtiğimiz aylarda böyle bir problem yoktu.

Dolayısı ile yeni bir set lastik arayışına girdim. Orjinal ebat bildiğiniz üzere 255/60/18. Jant küçültme veya %3 üzerinde bir ebat değişikliği yapmak istemiyorum. Yine AT lastikle devam edeceğim, lakin zaman zaman fotoğraf çekimi için arazi kullanımım oluyor.
Dolayısı ile siz dostlardan AT lastik önerilerinizi bekliyorum.
Selamlar..

F

falken34

Cevap: Rexton lastik soru(n)ları

hahahahhaha :D :D :D :D :D

hocam sitedeki en büyük konulardan biri at lastik seçimi...:D
hatta vedat abi bu yüzden kafayı yemek üzere :D

rextonmert

Moderator

Kenan hocam bende kafayı yicem yakında heralde at mi alsam mt mi alsam 275/75/16 mı 265/75/16 mı 285/75/16 vs.vs...sıkıntı büyük;)

F

falken34

Kenan hocam bende kafayı yicem yakında heralde at mi alsam mt mi alsam 275/75/16 mı 265/75/16 mı 285/75/16 vs.vs...sıkıntı büyük;)

hocam getleri ve spacerleri bağla..sonra lastikçiye git..direksiyon turuna engel olmayan en büyük çap at lastiği bağla gitsin...
bu gün erkinin arabanın amortisörleri değiştik..geçen hafta 70mm yükseltme ve 32mm spacer yapmıştık.bu gün de amortisorler değişti.
arabanın artikülesyonu acayip arttı...

rextonmert

Moderator

Teşekkürler kenan hocam verdiğiniz bilgiler için.Ayrıca bu saatte hala atölyede çalışıyorsunuz allah kolaylık versin.

Selamlar tekrardan.
bu arada ipad ile yazarken sayfa her harfte ufak ufak asagi kayiyor. Enteresan durum. Ikinci satira dogru ne yazdigimi goremiyorum mesela..
neyse... Dun konuya egilip birkac test yaptim bos yolda. Sonra lastik basinclarini kontrol etmek geldi aklima. En son 34 de biraktigim basinlar 27 mertebelerine inmis. Artirip tesleri tekrarladigimda hicbir problemle karsilasmadim..
dolayisi ile at3 tavsiye etmeye devam..
saglicakla..

V

vedaterdönmez

Sağolasın barış abi

V

vedaterdönmez

Bugün inceledim biraz Cooper da baya desen çeşidi var bi bakmak lazım st ve stt serileride güzele benziyor ama onlarda fiyat artıyor

rextonmert

Moderator

Bende pazartesi fiyat alıcam vedat abi lastikler için sizede haber veririm

V

vedaterdönmez

Tamsm mert ben de yarın erkinin arabaya bakıp sana bilgi veririm

rextonmert

Moderator

Sagolasın abi kenan bu arada bana geti 70mm yapıcak ankarada en yüksek ben olucam;)

V

vedaterdönmez

Mert bey bugün erkinin arabaya baktım fakat o da 18 " lastik ve jant kullaniyor

V

vedaterdönmez

Arkadaşlar Rexton w ler için son noktayı koyuyorum ebat olarak 265/60/18 bizim araçlarımıza uyuyor orjinal ebat tan biraz daha büyük lastik takmak isteyenler için şimdi bu ebat ta alabileceğimiz lastik alternatiflerini sunucam

rextonmert

Moderator

Vedat abi çok teşekkür ederim ilginizden dolayı kenan bey yükseltme kiti amortisör ve sparcerları salı kargoya verıcek allahtan bi keder olmazsa çarşamba elime ulaşır gelir gelmez hemen takıcam sonrada lastik insallah 16 janta 275-75 olur.

V

vedaterdönmez

Yokohama geolander AT - S

V

vedaterdönmez

Cooper Discoverer AT-3

V

vedaterdönmez

Bf Goodrich Rugged Terrain AT