Rexton W Lastik Seçimi 265/65/18

SsTeam

Yönetici
Malumunuz kış geldi. Ayrıca yapılan organizasyonlara henüz katılım sağlayamamış olsam da bu can bu tende kalırsa mutlaka dahil olacağım aranıza... Dolayısı ile lastik ihtiyacı giderek artıyor..

Daha evvel Bf AT kullandım. Fakat hatırı sayılır gürültü bugun kararsızlık oluşturuyor.. Tabiki bu tarz lastikler gürültülü çalışacaktır fakat daha sessiz alternatifler var ise deneyimlerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum.

Şuan iki lastik var kafamda Bf daha kaliteli bildiğim kadarı ile ama Cooper sessizlikte daha iddialı bir alternatif görünüyor... Sizin fikriniz?

BF GOODRICH 265/65R18 122R ALL-TERRAIN T/A KO

Ekli dosyayı görüntüle 1621

BFGoodrich[SUP]®[/SUP] lastikleri arasında en çok tanınan, arazide kullanım amaçlı, fakat çok yönlü karakteri ile yolda da son derece rahat sürüş olanağı sağlayan lastiktir. Bir kullanım alanından diğerine kolaylıkla geçiş sağlayan ve her iki alanda da aynı derecede keyif veren, sağlam ve dayanıklı lastiğin Trigard (3 koruma kuşaklı) karkası da uzun kullanım ömrü temin etmektedir.

Her türlü zeminde yüksek çekiş ve maksimum tutunma sağlamak amacıyla çok sayıda lamelli sırt yapısı ve özel olarak hazırlanan tasarımı ile en zor yol ve arazi şartlarında güvenli bir kullanım sağlar. Eşsiz dayanıklılığı her çeşit yolda kendini açıkça göstermektedir.

COOPER 265/65R18 114 T DISCOVERER A/T3

Ekli dosyayı görüntüle 1622

• T-Hız Endeksi

• Optimize Frekans DizisiÖdüllü zig zag sırt dizaynı ile ebatlar arasında omuz bloklarının adedi değişerek büyük ebatlarda da gürültü frekansı düşürülür ve daha sessiz bir sürüş konforu sağlanır.

• Tüm Hava Koşullarına Uygun DesenBir uçtan bir uca uzanan oluklar, geniş, yanal çekiş kanalları ve kılcal kanal yoğunluğu tüm hava koşullarında kusursuz performans sağlar.Silica bazlı hamur karışımı otoban sürüşlerinde yüksek tutunma sağlamaktadır..

• Jant Kenar KorumaJant kenarının üzerine kadar uzanan kauçuk jant koruyucu kaldırım kenarına sürtme sonucu oluşabilecek jant hasarlarını önler.

F

falken34

Cevap: 265/65/18 Lastik Seçimi???

hocam jantlarını değiştir..dun toplantıda bu konuyu da konuştuk..18" goodrich lastik cok pahalı tanesi 750tl..
piyasada yeni bir trend çıkmış..amaroklara bf goodrich takıp asfalttan dışarı çıkmıyorlar..sadece görüntü var yani :D
onların yüzünden bf goodrich fiyatları fırladı..ben geçen yıl 265 65 18 bf goodrich lastiklerin tanesini 390tl aldım..
750tl çok para ..bence asla o parayı hak etmeyen bir lastik..tamemen şişirilme fiyat..cooper toyo,yokohama veya marshal da en az onun kadar kaliteli..
üstelik abarttıkları kadar sessiz bir lastik değil.. tamamen şişirme..eski toyo open country at lastiklerim daha sessizdi ve karda tutunması daha iyiyidi..
15" veya 16" ofsetli jant 300tl 15 etli lastik 400tl..sadece lastik parasına jant lastik komple değişiyor..

V

vedaterdönmez

Kenan'ım çok güzel diyorsun fakat bu 16" lastik ve jant taktik araba oturdu yukseltme şart oğlu şart o zaman bak asagida resimleri atıcam aynı lastiği biz aracımıza taktik sayın adminim de yanımda idi , birde Rusların aynı lastiği yukseltme ile takılmış resimlerine bak aradaki fark ortaya cikiyor

V

vedaterdönmez

Normalde böyle durması gerekiyor fakaaaattt. ......

Araç krikodan inince sonuç hüsran[emoji17]

Aynı lastik yukseltme oluncaaa , işte sonuç

Yükseltme şart

F

falken34

yükseltme konusunda haklısın vedat abi..araçlar biraz yükseltme istiyor..lastik aynı çap bile olsa istiyor..:D

15"veya 16" jant ve 31" lastik le sürtme yapmaz..yükseltme yapmadan da kullanılır..31 lastik çapı 79cm ediyor..
benim 265 65 18 goodrichler 80cm capında sürtme yapmıyor..
15" janta 33"lastik takınca çap 84cm oluyor..o zaman sürtme yapıyor..

33"lastik bağlanacaksa yükseltme şart oluyor..

O

orçun81

Herkese iyi akşamlar. Eğer 16 jant ariyorsaniz ben benimkileri satiyorum. Herhangi bir sıkıntıları ezigi buzugu yok.
Neden satiyorsun derseniz malum offroad için. Offsetli özel jant yaptiracagim çarpışanturk 'e onun için satiyorum. 15 inç 6 cm offset özel jant yaptiracagim

F

falken34

orçun abi özel jant derken nasıl yani? cnc tezgahta özel olarak mı imal ettireceksin?

O

orçun81

Özel yaptırılan siyah jantlar var. Offroad yarış arabalarının kullandığı. İlla ki görmüşsündür huma da, tar oto da filan da satılır. Bizim bijonlar 5x130 pek bulunan bir ölçü değil onun için özel yaptıracam.

Cooper discoverer At3 kullanıyorum uzun süredir. yanılmıyorsam 260/65/18 var piyasada. Otoyol konforu başarılı, yol dışında da yapışkan çamur yoksa iş görüyor.

F

falken34

spacer ölçüsü çıkardım..bundan sonra jant ve bijon aralığı sıkıntı olmayacak :D:D

O

orçun81

Ben 2 senedir 4.5 spacer kullanıyorum kenan. Manisa da saygı değer bir abim var o da eski ssangyong cu Rüstem Onel ona yaptırmıştım. Yardımı olursa telefonunu seve seve verebilrim. Çok hafif ve sağlam bir malzemeyle benimkileri piyasadan aldığım fiyatlardan daha düşük fiyata bana yapmıştı

O

orçun81

Hatta bu durumu bir konu başlığı altında da yazisabiliriz. Bu topik dagilmamais olur

SsTeam

Yönetici

Herşey çok güzel. Jantları ufaltalım iri lastik kullanalım sebep 18" lastik pahalı... Ben bu kısımı pek anlamıyorum. Pahalı diye jant alcaz lastik alcaz gelip geçicek hatta daha iri lastik isteyeceğiz buna birde yükseltme yapmak lazım vs vs... Ayrıca yakıtta 1.5 misline çıkıcak bundan hiç şüpheniz olmasın daha evvel yaşadım gördüm...

Ben açıkçası toplu hareketten yanayım. Ama herkesin bütçesi her seçime uygunmudur bilemem... Burayı iyi irdelemek lazım.

Misal iki tür fiyat çıkaralım.
*tam bir offroad takımı
*sadece lastik fiyatlarına bakalım

Ben clubtr çoğunluğuna uyucam çünkü bundan böyle hep birlikteyiz aynı yollardan geçip mangalları birlikte yakıcaz;)

cavdare

Moderator

Bende spacer ve getleri Rüstem beye yaptırmıştım. Kendisi ne birdaha buradan teşekkür ederim