Rexton W Bakım Sonrası Çekişte Azalma

legionee

Moderator
Dün sabah Erzurum YMY'de bakım sırasında motordaki çapakIarı temizlime amacıyla double-up diye birşey önerdiler, yapın dedim. Demez olaydım. Çekişte azalma oldu. Vitesler de daha yüksek devirde atılıyor. Eskiden çıktığı hıza artık daha üst devirde çıkıyor. Çok canımı sıktı.

legionee

Moderator
Cevap: Bakım sonrası çekişte azalma

Bayram münasebeti ile kapatacaklarını söylemişlerdi, aramadım. Zaten aynı gün Trabzon'a geldim, açıldığında Trabzon YMY'deyim. Az önce yağına baktım, çubuktaki 2. çentiğin 1cm üzerinde. Bİ de beyaz peçetede siyah renk veriyor 350 km'lik yağ. Vakumla çekip yeterince beklemeden yeni yağ mı koydular acaba? Bir de double up katkısı; dökülen kirin akmasını beklemeden ezbere y ağ koymuş da olabilirler. Sonuç: fazla ve kirli yağ.

SsTeam

Yönetici

Umarım en kısa zamanda şikayetinize çözüm bulurlar. Gerçekten can sıkıcı olmalı. Fakat aracı teslim almadan teste çıkılmadımı? Bu durumun çözümünü yapmadan size araç tesliminde bulunmaları yahut farkedilememesi ayrıca soru işareti. Konuyu takibe aldım sonucu merak ediyorum gerçekten.

F

falken34

Ali abi bu servisler iyice cividi. Trabzondan bi daha baktır.gerekirse yağı komple dok yenisini ile değiştir. Farkı bi gozlemle bakalım.

legionee

Moderator

Arabayı Trabzon'da bırakıp Kars'a döndüm. Taşınma işi bitince ilk iş.

SsTeam

Yönetici

Davut beyin ve servis ekibinin yardımcı olmak için ellerinden geleni yapacaklarını düşünüyorum. Trabzon çalışan kadrosu gerçekten Plaza müdüründen tutun Alper beye Fatih beye Özlem hanıma kadar her biri çok kıymetli değerli insanlar... Sonuçta talihsiz bir durum mühim olan problemin çözümü takibi.

Bu arada hepsine selamlar olsun... (Kısa pantolonlu vatandaş benim:)

Ekli dosyayı görüntüle 1629

cavdare

Moderator

Yağın fazlası hem hararete hemde çekiş kaybına neden olur. Bence yağın fazlası nı boşaltın. Düzelmezse sonra başka şeyler e bakarsınız.

legionee

Moderator

Ah bi arabama kavuşsam. Trabzon'a dönünce ilk iş yağa bakmak cünkü servisteki ustanın "test sürüşü" diye gavur malı gibi aracımı hırpalamasındansa kendi başımın Çaresine bakmak daha cazip geliyor.

legionee

Moderator

Bugün servise gittim. Sonuç; " bişe yok abi ,,... Tam beklediğim gibi, ne eksik ne fazla.

cavdare

Moderator

o gün bu gün araç servistemiydi..? yağ seviyesini aşağı çektinizmi ?...

legionee

Moderator

Yooo. Servise dün götürdüm, henüz inkar safhasındalar. Bugün şanzımandan gelen tel kopma sesi için tekrar götürüp bırakacağım. Yağa baktı, bu kadardan bişey olmaz dedi. Garanti bitse de gercek bi usta görse aracı.

legionee

Moderator

Yazmayı unutmuşum. Yağı biraz aldırdım, pek farketmedi. Bilgisayara bağlayıp kontrol ettiler tekrar bi sorun yok. Belki de Kars Trabzon arası rakım farkından oldu. Belki de psikolojik.

SsTeam

Yönetici

rusya daki klup formunda okumuştum sanırım? rakım farkı oksijen yetersizliği nedeni ile çekişleri , ivmelenmesi değişen araç şikayetleri okumuştum ama emin değilim. yüksek rakımlardaki oksijen yetersiliği nedeni ile farklı bir yazılımları vardır diye düşünüyorum bunun yüklenmesini isteyebilirsin. diğer bir nokta turbocharge? Kontrol ettirebilir ve hatta bilgisayarda iken turbonun verimini kontrol ettirebilirsin. birde hava filitresi bakımda bunu değiştirdiler mi? filitrenin doğru hava emisyonunu yapıp yapmadığını kontrol etmeliler. araç kaç km de bilemiyorum şu an için ama enjektörlerden biri çalışmıyor olabilir , sirkeleme varmı araçta gaza yüklenildiğinde , bir de enjektörleri kontrol ettirsen iyi olur. çok uzak bir ihtimal ama lastik hava basınçlarınıda bir kontrol ettir istersen , hep gözden kaçar ama lastik havası taban geniş ve araç ağır olduğu için kalkışlarda güç kaybı hissiyeti verebilir..