Rexton W araç üzerinde mevcut olan alarmın devreye alınması veya çıkarılması hk.

merhabalar,
rexton w arac üzerinde mevcut olan alarm devre dışı kaldı.
Alarmı devreye alma, devre dışı bırakma veya resetlenmesi konusunda bilgi sahibi olan Arkadaşımız varmı? Teşekkürler.

SsTeam

Yönetici
Cevap: Rexton W araç üzerinde mevcut olan alarmın devreye alınması veya çıkarılması h

benim premium araçta standart olarak alarm yok siz sonradanmı taktırdınız acaba.

Cevap: Rexton W araç üzerinde mevcut olan alarmın devreye alınması veya çıkarılması h

hayır .. alarm orjınal .. arac 2013 rexton w limited ..
arac üzerinde kitleme yapıldıktan sonra kapılar ve kaputa yapılacak müdahalede devreye giren alarm mevcut..
kaputu açılınca sol üst köşede alarmın sireni görülmekte..

korandosports

Moderator

Heralde hirsiz alarmindan bahsediyorsun hani kapilar kitliyken icerden kapi acmaya calisinca oten alarm

evet.. hırsızlık alarmı .. darbe veya haraket sensörlü değil .. pasif alarm..
alarm kaputta da etkili ... kaputta sökme ve takılma yapıldı.. alarm bazen sebepsiz çalmakta..
ya sensörde bir temas sorunu var veya yazılımda .. resetlemek ve mümkünse alarmı istediğimde devre dışı bırakmak veya devreye almak istiyorum.. teşekkürler

teşekkürler
evet sözünü ettiğim alarm bu.. kullanma kılavuzuna bakmış idim.. kılavuzdaki bilgi, alarmın devre dışı bırakılma bilgisi=çalan alarmın susturulması ile ilgili..
benim bilgi isteğim ise, araçta mevcut olan hırsızlık alarmını gerek duyduğumda devre dışı bırakmam=arabayı alarmsız bırakmak.. buna ihtiyaç duymam da alarmın gereksiz yere çalması..
bu arada sorunum sökülen ve tekrar takılan kaputtanmış.. kaputun sol önünde bulunan alarm anahtarı, kaput ayarı tam yapılmayınca tam devreye girememekteymiş.. anahtarın karşı yerine birkaç milim yapışkan lastik koyunca tetikleme tam sağlandı ..
burada ihtiyaç duyduğum bilgi=hırsızlık alarmını gerek duyduğumda devre dışı bırakılması=arabayı alarmsız bırakmak, bilgisine halen erişemedim..
tahminim, uzaktan kumandayı farklı konumlarda basarak alarm pasif hale gelebilmeli.. henüz bulamadım .. ?? .. arıza durumunda alarm kablosunu sökmemeliyim..
çok teşekkürler..

oguzhan

Moderator

benim aracın kaputunda da sanki tam oturmama sorunu var geçen durduk yere öttü arç ve kilit sistemi kafasına göre çalışıyor acaba sorun bundan dolayı olaibilir mi

nedimkolat

Moderator

Araçlarımızdaki alarm sistemi kumanda ile devreye girmekte. Benim alarmım çalmasın ötmesin diyorsanız ARACI ANAHTAR İLE KİTLEYECEKSİNİZ. KUMANDAYI KULLANMADAN. Farklı bir yöntem bulamadık.

nedimkolat

Moderator
benim aracın kaputunda da sanki tam oturmama sorunu var geçen durduk yere öttü arç ve kilit sistemi kafasına göre çalışıyor acaba sorun bundan dolayı olaibilir mi
Oğuzhan; kaput açık iken kumandadan kitleme yaptığında aşarm kaput tam olarak kapanıncaya kadar devreye girmiyor. Kapılar kilitleniyor. Alarm devrede iken kaputta bir açılma olur ise alar öter.

Kitlenme sorunun kumanda dan kiliti açtın, kapıyı açmaz isen 10 - 15 saniyede otomatik kendini kitliyor.

Aracın kapıları açıldığında alar sistemi bu süreyi devre dışı bırakıyor. Sen araç çalışırken mi yoksa çalışmaz ikende araç içinde anahtar takılı ikende kitlenme yaptığını söylüyorsun. Biraz daha fikir yürüttüğümüzde sorun çözülecek

Son düzenleme:

oguzhan

Moderator

Kumandayla kilidi açtım bekledim kendini kitlemedi.-- anahtarla kilidi açtım kaputu açtım anahtarla kilidi kapattım sorun yok-- kilitledikten sonra dokununca kaputa bastırınca ötüyor--. arabayı çalıştırmadan açmaya basınca açılıyor bi daha basınca araba kendini kitliyor.-- Kilidi açıp kapıyı açıp kapatınca kendini kitliyor. araç çalışırken içerden açıp kapatmalarda sorun yok -- çalışırken kapıyı açıp kapatınca kendini kitliyor -- kapı açıkken de kendini kitlemeye çalışıyor araç çalışırken-- kontak açıkken kilit açmaya basınca içerden kendini kitliyor tekrardan -- anahtar elimdeyken koltukta otururken de kilit açmaya basınca içerden kendini kitliyor tekrar-- kumandadan arabayı açınca 4lüleri yakıyor kitlerken herhangi bir tepki yok-- şimdilik gözlemlerim bu yönde... her şey kapıyı açmakla başlıyor gibi bir şey benim hissettiğim bu tabi ama bilemiyorum :)

Alper

Moderator

Kaputu kaldır ve sensörüne elinle basarak kapıları kilitle ve aç bakalım.
Amacımız kaputu tam kapalıymış gibi algılatmak.
(Kaputa bağlı ve sensöre basan kauçuk parça bazen olması gereken yere tam basmıyor.)

oguzhan

Moderator

Kaput işini hallettik abi ayarlamasını yaptım switchi de temizledim şimdi en azından kapandığını anlayabiliyoruz ışıkları yakıyor

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi