CR2032 pillerden yedekte bulundurmak lazım. Kumanda eskiden çok uzaktan açıp kilitleyebiliyordu. Son zamanlarda mesafe kısaldı. Ben de hemen pil stokladım arabanın içinde soğuk bir kısımda. İlla bitmesini beklemeden alıp köşeye koyun.
Anahtarla kapıyı açınca alarm çalmıyor mu ?
Kumanda ile kapatmadığımız sürece alarm sistemi devreye girmiyor.
Ben aracıma Admin in taktığı havalı kornadan bağladım, bir sabah 7 de işe giderken kapıyı açamayınca " Seyret şimdi şenliği" dedim kendi kendime. El mahkum açtım anahtarla başladı mı normal korna ötmeye o zaman fark ettim akünün altında alarm için ayrı korna olduğunu. İsteyen piyasada ALARM sireni diye satılan sirenlerden de bağlaya bilir.
Mesafe kısalmasını bende yaşadım. Şuanda artık kumanda devre dışı üç defa pil değiştirdim, alarm sisteminin yanında tutsam da çalışmıyor. Anahtarı kullanıyorum.
Onu bir araştırayım.Belki bir kombinasyon yöntemiyle yeniden tanıtmak gerekebilir. Mesela Ford marka araçlarda ard arda 7 kes yarım kontak yapıyoruz ve sonuncu yarım kontakta kontak açıkken kapı kilitleme tuşuna basılı tutup 2 sn bekledikten sonra kumanda çalışmaya başlıyor. Bunun gibi bir kombinasyon kesin vardır diye düşünüyorum. Ama öncelikle anahtarcıda kumandanın RF sinyali yayıp yaymadığına bakmakta fayda var.:02.47-tranquillity:
Onu bir araştırayım.
34 HM 1267
Benim anlamadığım bu Kore'liler böyle bir araç yapıyor şanzumanı süspansiyonu mercedes'ten hatta 2.7 lerde motoru da alıyor. Neden Anahtarı kömürlük anahtarı gibi yapıyolar onu anlayamadım. Araçta ince detay hiçbirşeyi düşünmemişler yahu![]()
Gerek yok. Pil bitmesi aracın tekrar tanımasını gerektirmiyor:eagerness::eagerness::eagerness:
Ustteki yoruma katilmakla beraber benim de anahtarin pil tamamen bitti, yedegine gectim. Sadece pil degistirince tekrar programlama vs. gerekir mi acep?