Rexton Ön Koruma Demiri 2013 Sonrası

legionee

Moderator
Cevap: Ssangyong Rexton Ön Koruma 2013 Sonrası

Ne zamandır bakarım. Sonunda biri üretti, çok şükür.

V

vedaterdönmez

Ali abi bunların Trafikte yasak olduğunu ve kaza anında % 100 suçlu olduğunu biliyorsunuz değil mi ?

cavdare

Moderator

peki suçlu olduğun zaman zararı zorunlu sigorta karşılamıyormu.?..böyle olmasada bir koruma yapmayı düşünüyorum, karşılaşacağımız sorunları şimdiden bilelim, muayenede sorun çıkarıyorlarmı, arka korumaya niye birşey demiyorlar..

V

vedaterdönmez

Abicim önde arkada yasak

cavdare

Moderator

soru:
off road araçlarının muayenesi nasıl oluyor, trafikle ilgili ne gibi kısıtlamaları var...
varsayalım ön korumam var ve bir araca çarptım ..ne olacak,,,
yada arka korumam var ve birisi takip mesafesini ihlal ettiği için bana arkadan çarptı ne olacak...

legionee

Moderator

Ertuğrul Abi ön-arka yasak. Arazi aracı arazide demir tamponla bile serbest ama asfaltta yani trafikte krom korumayla bile yasak. Yürürlükte olan yasaya bilerek muhalefet ettiğin için de kaza anında senin yaptığını kaza değil hata olarak adlandırıyorlar. Ama yine de bir hukukçuya danışmak sağlığa yararlıdır. :rolleyes:
Vedat Abi bu city bar diye alttan takıyorlar ya, İsmail Abi'nin arka koruma gibi, onu önde karterin altına da uzattım mı tamamdır. Tampon alttan gelecek darbelerden korunsun yeter. Böylesi kaza anında karşı taraf için tehlike oluşturur mu ki?

V

vedaterdönmez

Ali abi sorarken bile endiselisin bilmem anlatabildim mi ?

SsTeam

Yönetici

Benim fikrim bu kadar güzel bir araca böyle çirkin bir aksesuar takmak ne derece doğrudur.

SsTeam

Yönetici

Muayeneden geçmeyen ve trafikte yasak olan, aynı zamanda yukarda belirttiğim gibi çok basit duran bir aksesuar.

SsTeam

Yönetici

Aynı zamanda araç içinde tehlikeli bir uygulama.Aracın altından iki noktadan şaseye kaynak yapılıyor.Üstten hiçbir bağlantı yok ve zamanla gerek dokunma, gerekse paslanma neticesinde kopma durumu söz konusu oluyor.
Düşünsenize 160 km hızla giderken bu parça kopuyor ve aracın altına giriyor.
Kaç takla atar bilemiyorum.

SsTeam

Yönetici

bildiğim kadarı ile bu tarz değişiklikler tadilat ,ruhsata işletmek ve tekrar muayene gerektiriyor. o zaman bu tür problemler olmaz , kasko-sigorta gibi...

legionee

Moderator

O neymiş öyle yaaa! Direkt vazgeçtim. Varsın tampon patlasin düşsün arazide, canimdan-canlarimdan kiymetli değil.