Rexton Geri Viteste Aldığımda Tel Kopma Sesi Geliyor.

SsTeam

Yönetici
Arkadaslar aracimla tumsekten veya bozuk yoldan gecerken arabanin altından dınktrink diye sesler geliyor
Ozelikle geri vitese taktigimda bariz tel kopma sesleri geliyor araci servise goturecegim aranizda ayni ayni sorunu yasayan varmi acaba.

O

orçun81

Cevap: Rexton'un altindan geri viteste tel kopma sesleri geliyor.

El frenin sağlıklı tutuyor mu?

SsTeam

Yönetici

el freni ile ne ilgisi var anlamadım ama el freni sağlam tutuyor sorun yok

SsTeam

Yönetici

kardeşim merhaba.. servise gitmeden önce görebilme imkanım varsa göreyim , aksi bir durum çıkartmasınlar. sanırım problemi biliyorum..

SsTeam

Yönetici

koray abi artık ssangyong özel servis açmanın zamanı geldi seninle :)

Ç

çakır61

Bence en yakin servise götürüp baktirmanizi tafsiye ederim
geri viteste iken ses arkadan geliyor ise şaft veya arka difransiyelden kaynakli olabilir diye düşünüyorum

F

falken34

servide bi götür bakalım abi...neticeyi de buradan yazarsan herkes faydalanabilir..

SsTeam

Yönetici

İsmail evet yakında bunca sorun ve tecrübe ile sanırım özel bir servis açacağım.Hem teknik hem de hukuksal destek verebileceğim

legionee

Moderator

İlk kalkışta 1. ve geri viteste geliyor. Durup kalkınca tekrar geliyor. Vites kutusuyla alakalı olabilir mi, 1 vitesle falan veya kavrama sırasında iş gören elemanlarla. Daha önceden gelmiyordu ya da ben yeni farkettim.

SsTeam

Yönetici

Ben aracı aldıktan 4 ay sonra bu sesler çıkmaya başladı sonra kendiliğinden düzeldi aradan 3 ay geçti tekrar başladı ses sonra tekrar düzeldi servis yazılımsal bir sorun olabilir diyor bakıma getirdiğinizde güncel yazılım yüklerim dedi ama bakıcagiz 30 bin bakımına az kaldı

SsTeam

Yönetici

yazılım la çözülecek bir ses değil bu ya ne cahillik , bunu hangi usta söyledi? senin belirttiğin ses mekanik ses , değil mi? bende de var...
1-amartisör kontrolü
2-şanzıman dişli kontrolü
3-diferansiyel kontrolü
4-şaft kontrolu

titremede varmı? aynı vitesleri aracı yüke bindirip yani yokuş yukarıda denedin mi? 2-3 km tek sabit hızda kontrol ederek sesin devamlılığı hem ileri hem geri geri denedin mi?

kardeş ben bir boşluk yaratayım, sende bir yazılım güncellettir birde ben araca bineyim müsaadenle..
sevgiler...

legionee

Moderator

İsmail Abi sorun neymiş? Ne teşhis koydular Tuzla'da?

SsTeam

Yönetici

Sorun Yenibosna servisinde çözüldü arkadaşlar yavru şanzıman denilen parçayı tutan 1 adet somon lask olmuş lask yapanda tuzla servisi birde 1 parçayı daha değiştirdik denildi ama aklımda kalmadı ismi

legionee

Moderator

Bugün servise gittiğimde bu sesi de dile getirdim. Önce usta kendince uğraştı, sonra transfer kutunun altındaki takozu değişti. Aracı teslim alabileceğim söylendi ve araca bindim: ses aynen duruyor. Fırça, sitem vs... Usta biryere kadar gitmiş, 1 saat boş bekledim. Yenibosna servisini uzun ısrarlar sonucu aratıp İsmail Dilme'nin Rexton'una ne yapmışlar diye zorla servis kayıtlarına ulaştırttım. " Yavru şanzıman karpinleri" nedir onu anlamadılar. Şaftı yenisiyle değiştiler ama o parçayı anlamaya çalışmadılar. Vida sıktılar, söküp taktılar ama sonuç eski ses aynen devam fatlardan bir ses eklendi içerideye. Yarına randevu verildi , gün boyu rehin alınacak aracım.

SsTeam

Yönetici

Merhaba ali abi Konu ile ilgili beni bilgilendir gerekirse konu hakkında ist bolge muduru haktan beyle görüştü rurum seni sorunun çözümünde hizlanir

V

vedaterdönmez

Yazık ya kalifiye eleman sıkıntısı her sektörde kendini göstermeye başladı çok yazık

legionee

Moderator

Merhaba ali abi Konu ile ilgili beni bilgilendir gerekirse konu hakkında ist bolge muduru haktan beyle görüştü rurum seni sorunun çözümünde hizlanir

Bugün kendileri görüşecek, bilgi alacaklarmış. Ama kimden ne bilgisi bilmiyorum. Vedat Abi'nin de dediği gibi kalifiye eleman eğitimi aksamış görünüyor.

V

vedaterdönmez

Ali abi yenibosna ymy den fikri usta ile görüşün 02124528000 İsmail'in Arabada ki sorunu çözen arkadaş

legionee

Moderator

Saat 16:00'da aracı teslim aldım. Şanzımandan gelen tel kopma sesini halletmişler. Transfer kutusu yan frezeleri yağlayıp geri taktık dedi usta. Sorun artık yok. Yalnız ön konsoldan dün aksamdan beri başka bir ses geliyor, sanki bir kablo sallanıp plastik aksama çarpıyor gibi. Basit bir şey belli. Buna da şükür.:eek:

V

vedaterdönmez

Geçmiş olsun Ali abi