Rexton aracıma 140 km hızdan sonra araçtan ıslık sesi gibi bi ses geliyor

SsTeam

Yönetici
Bu gün Çorlu'dan Atatürk Hava alanına gittim. Uçağa yetişme telaşı sebebi ile biraz hızlı gitmek zorunda kaldım. Saatte 140 km hızı geçince, özellikle de 170-180 km/ saat hızlarda, direksiyon alt kısmında, gösterge panelinin altından çok ince bir titreşim (rüzgarda kaynaklanan ıslık sesi benzeri bir ses) duydum. Ardında her iki ön kapıdan belirgin rüzgar uğultusu geldi. Bu konu ile ilgili bilgi, şikayet ve çözüm önerisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim.

F

falken34

Cevap: 140 km/ saat hızda sonra araçtan ıslık sesi gibi bi ses geliyor

kısa bir bilgi verirseniz seviniriz..ad soyad araç markası modeli gibii..

SsTeam

Yönetici

Ben, Kemal Yıldız 2013 Rexton W. 4x4 Platinium

SsTeam

Yönetici

Bu kınuda hiç şikayeti olan arkadaş olmadı mı?

SsTeam

Yönetici

Öncelikle şunu sormak istiyorum teyp orjinalmidir? Birde Teyp sürüş esnasında açık olupta herhangi birşey çalmıyor ise duyduğunuz ses aslında gösterge panelinin altından değil hoporlerden geliyor olabilir. Tabiki başka bir açıklık yok ise. Ama söylediğimi deneyin teyibi tamamen kapatıp tekrar 140 ile sürüş yapın muhtemelen duymayacaksınız. Sunroof ve camları kapatmayıda unutmayın. Bunların dışında başka bir sıkıntı var ise serviste test sürüşü yapın derim. Çünkü çoğu araç sahibi bu sesi bu araçta henüz hiç duymamıştır. Yani genel bir problem olmadığını söylemek istiyorum.

SsTeam

Yönetici

Aracın teyibi Çorlu YMY tarafından takıldı, JVC ünite mevcut. Seyahatim esnasında bende sizin gibi düşünerek JVC üniteyi tamamen kapattım fakat ses devam etti. Bunu üzerine sunroof ve camları da kontrol ettim ses hala devam ediyordu. Daha önce birkaç kez Yunanistan'a gittiğimde bu hızlara ulaşmıştım hiç böyle problem olmamıştı. Fakat yunanistan seyahatlerimde de kapılardan belirgin rüzgar ve hava akımı hissetmiştim.

cavdare

Moderator

Bir ihtimaldende ben bahsedeyim. Aracın kapılarını arada ağaç dalı, ot veya benzeri birşey varken kapattıysanız kapılarda eğilme olmuş olabilir. Benim Sol kapının üstü ağaç dalı nedeniyle böyle olmuştu. Gözle farkedilmiyor ama hızlı gidince rüzgar ses yapıyor.

SsTeam

Yönetici

Bu şikayetle servise gitmedim. Çünkü çözüm olabileceğine inanmıyorum. Araç gece ve gündüz kapalı garajda. Şu ana kadar kapı arasında herhangi madde görmedim. Kapılardan gelen uğultu sesi aracı ilk aldığımdan bu yana var. Fakat bu ses yüksek hızlarda geliyor. Titreşim sesi ise daha yeni ortaya çıktı. Aracım şu an 8500-9000 km de.

SsTeam

Yönetici

En kısa zamanda servise gideceğim. Çözüme dair umudum yok.

rextonmert

Moderator

Öncelikle geçmiş olsun aynı sorun benım aracımdada olmuştu fakat benım 140 km değil 190 kmden sonra geliyordu bendeki sorun taki ön cama taş gelip değiştirene kadardı camı söktüklerinde alt tarafta neredeyse hiç silikon yoktu camı yapıştırmıyordu aracım 2008 model rexton 2 hatta camı değiştiren arkadaş bile hayret etti bu camdan nasıl oluyorda araç içine su almıyor diye size tavsiyem bi ön camınıza baktırınız daha sonra kapı fitillerine,son olarakta dediğiniz süratte giderken dikiz aynalarınızı kapatıp öyle bir deneyin bazen aynalardanda ses geliyor olabilir.