Rexton 2013 Test Yorumu

SsTeam

Yönetici
Ekli dosyayı görüntüle 110

Ssangyong Rexton yenilenen yüzü ile karşımızda. Zengin donanımı ve fiyatı ile dikkat çeken Rexton fiyatıyla Kia Sorenta, Vw Tiguan, Honda CR-V ile cüssesi ve iç hacimiyle Mercedes, Bmw, Audi gibi rakipleriyle mücadele ediyor. Rexton yenilenen 2.0 lt dizel motor ve 5 farklı donanım seçeneğiyle satılıyor. Mercedes ten alınan otomatik şanzıman markaya güveni arttırıyor.

Tasarım

Makyaj operasyonu ile Rexton'un dıs tasarımı akıllıca dokunuşlarla tamamen yenilenmiş hissi uyandırdı. Led gündüz farları Rextonu gerçekten fark edilebilir ve kaliteli kılıyor. Yollara yeni çıkan ve çok sık karşılaşmadığımız Rexton kendisine gerçekten 2 kere baktırıyor. 18 inçlik jantlar ise kesinlikle yakışmış. Boyutlara gelince uzunluğu 4.755 mm, genişliği 1.900 mm ve yüksekliği de 1.840 mm. Boş ağırlığı da neredeyse 2 tona yaklaşıyor.

Ekli dosyayı görüntüle 111

İç Mekan

İç mekanda ise küçük iyileştirmeler yapılmış. İç mekan hala eski moda görünüyor. Sert plastiklerde kalite hissini düşürüyor.Ancak genişliği camların boyutu içeriyi gerçekten çok ferah kılıyor. Ayrıca küçük eşya gözleri ve geniş kapı içi cepleri kullanışlılığı artırıyor. En ful versiyondaki maum göğüs kaplamdansa bir düşük versiyonda kullanılan karbon kaplama ise aracı daha güzel ve kaliteli gösteriyor. 7 kişilik oturma kapasitesi sunan Rexton gercektende 7 kişinin kısa ve orta menzildeki yerlere rahatlıkla taşıyor ve buna rağmen az da olsa bagajda kullanım alanı sunuyor.

Ekli dosyayı görüntüle 112

Ekli dosyayı görüntüle 113

Motor

Tek motor olan 2.0 lt Dizel motor 155 beygir güç ve 360 tork sağlıyor. Bana göre yeterli olan bu motor Mercedesten alınan 5 kademeli otomatik şanzımanla güzel çalişiyor ve şanzıman ister manuel ister otomatik vites geçişini sunuyor. Ayrıca şanzıman winter ( kış ) ve sport ( spor ) modlarına sahip. En önemlisi ise aracın 3 tane çekiş modunun olması. Bu modlar aracı arkadan itişili, 4x4 veya ağır 4x4 olarak ayarlıyor. Teste tırmandığım yokuşu çıkmasına ve tek tuşla o yokuşu kendi kendisine inmesine gerçekten de hayran kaldım.Ayrıca Rexton son moda euro5 dizel motor kullanıyor. Bu da bu cüssede bir arac olmasına rağmen yakıt tüketimini makul tutuyor. Tabi yakıt tüketimini kullandığınız aktarma modu da etkiliyor. Benden tavsiye gerek kalmadıkça 4x4 ü kullanmamanız. Bu arac sadece arkadan itişliykende gayet eğlenceli.

Ekli dosyayı görüntüle 114

Güvenlik

Rexton'un Euro Ncap testi bulunmuyor. Ancak Ssangyong'un güvenliğe verdiği önemi ESP, ARP, ABS, HSA ve Ön ve yan hava yastıklarından anlayabiliyoruz. Kullanırken de açıkcası yuksek sürüş pozisyonu, direksiyonun rahatlığı ve genis aynaların sayesinde kendimi güvende hissettim.

Yorum - Osman Sabri Bilgiç

Test ettiğim ve gerçekten uzun süre inceleme fırsatı bulduğum Ssangyong Rexton bana gerçekten çok güzel hissetirdi. Acıkcası sahibi olduğum güya daha lüks ve daha pahali olan araçlardan alamadığım zevki Rextondan aldım. Bununla beraber ön konsol gerçekten eski moda ve araç navigasyondan yoksun. Ancak Rexton'un artıları eksilerini kapatmasını iyi biliyor. Eğer jeep almayı düşünüyorsanız kesinlikle birde Ssangyong bayiisine uğramalısınız.

Teknik Özellikler

SİLİNDİR HACMİ (CC) : 1998

MAKSİMUM GÜÇ : 155 PS / 3400-4000

MAKSİMUM TORK : 360 Nm / 1500-2800

SİLİNDİR ADEDİ : 4

ŞANZIMAN : 6 İLERİ DÜZ / 5 İLERİ OTOMATİK

FRENLER : ÖN+ARKA DİSK

LASTİKLER : 255 / 60R18

MAKSİMUM HIZ : 175

TÜKETİM : (OTOMATİK ŞANZIMAN İÇİN ) ŞEHİR İÇİ : 9.5 ŞEHİR DIŞI : 6.6

BOŞ AĞIRLIK : 1901-2053

OTURMA KAPASİTESİ : 7