ömerli barajında bataklıkla imtahanım...:)

• Konbuyu başlatan falken34
  • Başlangıç tarihi
F

falken34

merhaba arkadaşlar...cumartesi emirliden ömerli barajına girip bir gezi yapalım dedik..
baraj suyu çekilmiş bizde suyu çekilen yerde gezerken çamura batmış bir hyundai tuscon gördük..vinçleyip çıkardık arkadaşı...
sonrasında geziye devam ederken farkında olmadan bataklık olan dere yatağına girmişiz..
ne olduysa bundan sonra oldu zaten...dereden geçmeye çalışırken ön taraf komple çamura gömüldü..
akşam 6dan gece 00,30'a kadar aracı çıkarmaya çalıştık...
aracı soktugum yer üstü kuru altı yaş kum ve çamurmuş.

O

orçun81

Kenan geçmiş olsun kardeşim. Offroad'un güzellikleri bunlar. Arkandan kurşun sıksalar bu kadar adranalini vücut üretmez.

B

BARJEN

öncelikle geçmiş olsun iyiki dahada kötüsü olmamış .fakat cesaret isteyen bir olay bu gerçekten tebrikler .

V

vedaterdönmez

Kenan geçmiş olsun , bence hemen servise git ve Aracı bilgisayara bi bağlat sonradan daha büyük bir sorun yaşama

F

falken34

sağolun arkadaşlar..walla araçta birşey yok..sapasağlam hala.arasıra yaramazlık yapıyoruz ama artık tek araba bilmediğim yerde daha dikktali olucam...:)
dikkatimi bir konu çekti..
sonradan taktıgım hella sis farları içine çamurlu su almış ama orjinal sis lambaları taş gibi..hellaya veerdiğim paraya acıdım walla..

hırçın o gece adrenalin tavan yaptı..ama açlık fenaydı :D..kan şekerim düştü sigara bitti...milletten otlandım.. :D

vedat abi balatalarım bitti zaten servise gittiğimde baktırıcam aracın herşeyine.. :D

SsTeam

Yönetici
Kenan merak ettigim birsey var bu kadar traktor jbs vs kurtarma araci cagirdin kaca mal oldu sana.

SsTeam

Yönetici
kenan merhaba , geçmiş olsun. tam adventure ruhunu yansıtıyorsun, helal olsun diyeceğim ama lütfen moralini bozacak , yaşamını riske atacak hareketlerden sakın. sonuçta altındaki insan yapımı ve telafisi olmayacak problemlere sebep olabilir. birde ben yıllardır tek tecrübe ettiğim konu YALNIZ arazi veya motosikletle uzun yola çıkmamak. aman dikkat...

F

falken34

sağolun arkadaşlar.. elimden geldiğince hırpalamadan aracın hakkını vermeye çalışıyorum ama bazen ayarı kaçıyor..:D

300tl jcbye verdim..100tl traktöre verdim...80tl iç dış alt üst yıkamaya verdim..480tl maloldu bana..
allahtan araçta bişi yok...araca olsa kaça çıkardı bilemiyorum..

araziye elimden geldiğince yanlız cıkmıyorum ama o gün ne hikmetse tek çıktım..bu da bir ders zaten..:D

yine ucuz atlatmışsın Allah korusun araca bişey olsa daha pahalıya mâl olabilirdi. Demekki sağlam arabaymış :)

Sıkıntı burda başlıyor. uygun difflock bulabilecek misin? çok fazla anlamam ama ben şöyle siteleri dolaştım bu tür malzeme sıkıntısı hadsafhada ssangyonglar için. Şnorkel bile yok memlekette :)

cavdare

Moderator
:öncelikle geçmiş olsun...
bence diff lock luk bir durum değil...ssangyong ağır bir araç dolayısıyla altı birkez yere oturdumu sonra çıkarmak için tank ararsın :) .
bu gibi durumlarda aracın altını kaldırıp tekerin altını doldurmaktan başka çare görmüyorum...yoksa iki tonu çamurun içinden sürükleyerek çıkarmak pek kolay değil.youtube da bir videoda vardı ruslar uzun bacaklı bir kriko ile aracın köşesinden kaldırıp tekerin altına destekler koyuyorlardı(arac sang dı)

SsTeam

Yönetici
Büyük geçmiş olsun. Yanlış anlaşılmasın ama; Falken' e de böylesi yakışır derim;) şahsen ben olsam cesaret edemezdim (4x4 olsa dahi)

F

falken34

sağolun arkadaşlar...:)

difflock şu açıdan iyii olur..bir yere burnunu soktugumda ön lastikler batınca ilerlemekten vazgeçiyorum..geri çıkmak isteyince arka lastiklerin ikisinde hareket olmuyor..
çapraza gelen lastiklerin biri boşa düşüyor..diff lock olursa arka lastiklerle olsa çıkabilirim diye düşünüyorum...

zaten aracın altı oturdugunda unimog bile olsa çıkamaz...:)

F

falken34

Unimog nedir yahu. :)
unimog mercedesin ürettiği askeri ve sivil arazi aracı ismail abi..arazi aracını sonudur....

motorsiklette hayabusa neyse 4x4te unimog odur...:D

,

https://www.youtube.com/watch?v=t-gX0Cm33zo :D