Offsetli Jantlar Hakkında

• Konbuyu başlatan orgasmatron
  • Başlangıç tarihi
O

orgasmatron

Merhaba ,

Bana anlatan olmadığı için en külfetli ama en iyi öğrenme metodu olan deneme yanılma yöntemiyle offset jantlar üzerindeki deneyimini sizlerle paylaşma istedim.

Araçlarımız standart 16 inch jant ve 5 bijon , korando kj ve mussolar 15 inch ve 6 bijon. offroad jantı ve lastik seçiminde;

31 inch 32 inch lastik takmak sorun yaratmıyor 33 inch sslere takmayın diyorum sığmaz, ben 32x 11.5 lastik ve - 45 offset jant taktım , bundan sonra araç sertleşti kasistleri iyi hisseder oldum ve arada sırada lastik davlumbaza da sürttü, bugün -30 offsete düştüm ve rahata erdim araç hızlandı ,vuruntu kayboldu, kısacası sslere - 45 offsetli jant takmayın

1) arabanın yol tutuşu kötüleşiyor
2) çukur delik hissetiriyor
3) aracın çekişini azaltıyor
4) yakıt

lastikleri değiştirmeden - 30 offset janta lastikleri taktım aracın yol tutuşu arttı , çukur vuruntu kalktı, çekiş ve yakıt iyileşti.

- offsetli jant , araçtan dışa doğru çıkan janttır. offset ne kadar artarsa jant kasadan o kadar dışarı çıkar .

-45 offsetli araç
Ekli dosyayı görüntüle 2382

-30 offsetli araç

Ekli dosyayı görüntüle 2383

bilgi olarak aktarmak gerekirse -45 offset jant - 30 offsetten yaklaşık 2.5cm daha geniş

fakat geniş janta takılan lastik yanlardan şişgin duruyor - 30 offsette takılan aynı boy lastik daha derli toplu ve yüksek duruyor bu da ilginç ama gerçek

V

vedaterdönmez

Cevap: Offsetli jantlar

Bende bugün ofsetli jantlari çıkartıp orjinalleri taktım arabada rahatlama oldu surtme yok gayet iyi görünüyor şu an

Bunlar ofsetli jantlar

O

orgasmatron

Vedat bey orjinal jantlarda + offset dümdüz tasa topraga girdiginiz an bildiginiz gibi cizik manyagi olurlar asfalt icin super

V

vedaterdönmez

Araziye fırsat bulursak hafta sonları çıkıyoruz asfaltta dah çok vakit geciriyoruz bi deneyeyim dedim ama araçta acaip derecede rahatlama oldu bence

O

orgasmatron

Olur tabi taburenin ucuna oturunca mi rahat edilir ortasina oturulunca mi ? Arabanin agirlik merkezi ortaya toplanmaya basliyor + offsette ama arazide daha genis oldugu icin dengeli gidiyor tas toprak janta deymiyor nimet kulfet dengesi ama siz siz olun tasa fabrika jantla girmeyin

V

vedaterdönmez

Çok çok çizilir [emoji2] [emoji2] ucunda ölüm yok

O

orgasmatron

cizilmez pacavraya doner biliyorum delikanliyken actyon sportun jantlarini gorunce huzunlenmisligim vardir ))

V

vedaterdönmez

[emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] delikanlı çağı diyince bende 50-60 yasindasiniz sandım [emoji2] [emoji2] [emoji2]

V

vedaterdönmez

Ben sizin yasinizdaykeeeeennnn ahhh ahh güzel yaşlar o yaşlar 😀😀😀

O

orgasmatron

En güzel yas 22- 28 arası sonrasi hep ayni evlilikten sonra komple mantara bağlanış 5 aylık evliyim sanki 55 sene geçti

V

vedaterdönmez

Nedim gören gözler güzel görüyor kardeşim sağolasın, Mehmet kardeşim daha yolun basindaymissin şimdiden bunları söylersen bizim yasimiz a geldiğinde halini düşünemiyorum [emoji23] [emoji23]