DUYURU Offroad gezilerinde zorunlu gerekli malzeme listesi

ugurdeniz

Moderator
merhaba,
bagajlarımızda kesinlikle bulundurmamız gereken şeyler sizce neler olmalı ?
araziyle zaman zaman yollarımız kesişebiliyor diye mini bir kürek bulunmalı diyor ve taşıyorum yanımda mesela.
ayrıca kalın bir de ipim var 10 metre kadar.
sizleri merak ederim .

SsTeam

Yönetici
Cevap: Bagajinizda olmazsa olmazlariniz ?

Bu konuda eksik aparatları falken34 yazıcak dün Kocaeli'de yaşadığımız talihsiz olayda yaz lastikli 4 çeker aracın kara batmasiyla onu çekmeye gelen 4 araçta battı 2 aracında on çekerler iptal oldu aks siyirdi bundan sonraki organisazyonda full donanımlı olmayan araçlar geziye katılmayacaktır.

1- Balta
2- Strap
3- Mapa
4- Makara
5- Wd40
6- İş eldiveni
7- Sağlamından el feneri
8- Kafa lambası
9- 12V ile çalışan seyyar lamba
10-Avadanlık
11-Yeterince su
12-Strap minimum 2 adet, kısa ve uzun.
13-Vinç için makara, extra mapa
14-Kış ise yedek mont yaz ise yedek kıyafet, çorap
15-Tam donanımlı İlk Yardım Çantası
16-Çakmak-Kibrit
17-Yangın Söndürücü ( Hortumlu )
18-Çizme
19-Takım çantası
20-Parça kablo-parça boru-inşaat teli-Duck teyp ( gri amerikan bant )
21-Pusula-kağıt-kalem
22-Çeşitli boylarda kablo bağı ( Plastik kelepçe )
23-Çeşitli ölçülerde boru kelepçesi
24-Bijon anahtarı-kriko
25-Kürek
27-Çekme halatı-takoz-üçgen reflektör- varsa uyarı ışığı
28-Kamp sandalyesi-katlanır masa-çadır-uyku tulumu
29-Hava pompası
30-Aktarma kablosu
31-Bıçak
32-Battaniye
33-İşaret Fişeği
34-GPS
35-Çöp poşeti
36-Çeşitli tiplerde sigorta ve ampuller

mehmet82

Moderator

Saplanan aracın sahibi olarak arkadaşların durumlarına üzülmekle beraber, suçluluk hissetmekteyim.
benim bildiğim kadarıyla direksiyon tam kırıkken araca nazik davranmak ta fayda var, Oğuzhan dün
kutup ayısı da görseydi tam olacaktı, talihsizlikler bırakmadı peşini, yardımcı olabileceğim bişey olursa başım üstüne.

V

vedaterdönmez

Bu durumda suçluluk duyacak bişey yok hepimizin başına gelebilecek bir şey, bunlardan ders alıp bilinçli araç kullanmak ve ekip ile koordine hareket etmenin yolunu öğrenmek lazım. Zamanla tecrübe edinip ogrenicez hep beraber

cavdare

Moderator

arıza yapanlara geçmiş olsun...
benim arka koltuğun altı burhan abinin çantası gibi :)
bende nacak var- küçük kazma küreğim vardı ama köyde bıraktım, halatımm var, carskalım var onuda köyde bıraktım--biraz hafifletebilirsem arabaya koyacağım, ufakta olsa bir takım çantam var(anahtarlar, pense -lastik tamir kiti vb.) uzun kollu bijon anahtarı,atf hidrolik yağı- (kısa hortum(direksyon için)akü takfiye kablo, hava pompası,

F

falken34

onu bunu bilmem ama bende baya alet edavat var..
herkesin bagajında 2adet zincir kilidi,5-6mt çekme halatı,ufak kürek,çizme,telsiz,yağmurluk felan olmalı
araziye çıkıyorken normal halat iş yapmaz..
saban diye tabir edilen forkliftclerin kullandıgı halattan almak gerek.

SsTeam

Yönetici

yaw... çok üzüldüm. geçmiş olsun. aksların kolay sıyırmış olduğunu düşündünüzmü? ben ortamı yaşamadım ama çok vahim bir durumdan pathfinder ile kamyon çektin yarım kasalı sanırım 7-8 ton vardı içindeki yükle beraber. aracım tabiri caiz ise "GIK" demedi. Ama Rexton ile bir denemem olmadı , olamadı.
valla kenan buna da bir çözüm bulur yeni aks ve dişlisi imalatı yapar yada yaptırır. aslında "difflock " olsa bu sorun olmazdı sanırım..

SsTeam

Yönetici

yedek yakıt , hafif de olsa yiyecek , su , ısınmayı sağlayacak yakıt ve yakıcı alet, yanınızda bir dost ki bu herşeyden önemli..
Ya kenanım senin köpecik ne oldu bulundumu? çok üzüldüm ona yaw..

ugurdeniz

Moderator

konuya katılım oldukça hangimizin neleri taşıdığını öğrenip daha da bilinçleniyorum.
ben netten, patlak yada inik lastiği onarıp birde şişiren bir sprey var ondan aldıydım 2 tane.
bagaja koydugum şeylerden biri de bu . arazide olsun , karda-kışta olsun her zaman bijon-kriko ikilisi işe yaramayacak olabilir.yada lastiği o soğukta sök-tak kim uğraşacakki. çok faydalı bir ürün.
ben tanesini 7.5 tlye aldım.
ne oldugunu merak edenler için :

SsTeam

Yönetici

aks sıyırsa yeriydi abiler dik rampada sagnak yagmurda,yayla çimenn üzeri de kardı. yani traktörlük yerde ugrastık (= o actiyonun aşagıya kaymaması mucize benim araba çapraza düştü yoksa kolay kolay bişey olmazdı çok şükür akis bidası gevşemiş sıktık oturdu yerine (= ama aracın bütün lambal
arını yaktım (=

cavdare

Moderator

off road a giderken belkide ben normal kullanımda kullanıyorum bu edevatı

cavdare

Moderator

videolarda görünüyo bir yerde su birikintisi bulmuş içine atlıyordunuz...suya o kadar sert girince biryerleri kırmak normal...

SsTeam

Yönetici
1- Balta
2- Strap
3- Mapa
4- Makara
5- Wd40
6- İş eldiveni
7- Sağlamından el feneri
8- Kafa lambası
9- 12V ile çalışan seyyar lamba
10-Avadanlık
11-Yeterince su
12-Strap minimum 2 adet, kısa ve uzun.
13-Vinç için makara, extra mapa
14-Kış ise yedek mont yaz ise yedek kıyafet, çorap
15-Tam donanımlı İlk Yardım Çantası
16-Çakmak-Kibrit
17-Yangın Söndürücü ( Hortumlu )
18-Çizme
19-Takım çantası
20-Parça kablo-parça boru-inşaat teli-Duck teyp ( gri amerikan bant )
21-Pusula-kağıt-kalem
22-Çeşitli boylarda kablo bağı ( Plastik kelepçe )
23-Çeşitli ölçülerde boru kelepçesi
24-Bijon anahtarı-kriko
25-Kürek
27-Çekme halatı-takoz-üçgen reflektör- varsa uyarı ışığı
28-Kamp sandalyesi-katlanır masa-çadır-uyku tulumu
29-Hava pompası
30-Aktarma kablosu
31-Bıçak
32-Battaniye
33-İşaret Fişeği
34-GPS
35-Çöp poşeti
36-Çeşitli tiplerde sigorta ve ampuller

F

falken34

Koray abi rextonlarin 2500kg çekme kapasitesi var.denemsini yaptık gayet güzel.
4x4 low şanzıman olan her araç en az kendi ağırlığı kadar çekme kapasitesine sahiptir.
Ayrıca difflock olan araçlarrin ariza sansi daha fazladir.zorlamalarda daha çok aks keser.

Oguzun araba aks kesmemis. Civatasi gevsemis. Bi sıkıntı yokmuş :D

V

vedaterdönmez

Utku nun arabayi iki kere çektim o araçta hafif bir araç değil bi problem çıkmadı

cavdare

Moderator
lastik şişirme aparatını Mecbur kalmadıkça kullanmanızı tavsiye etmem. Lastik içinde kalıntı bırakıyor diye biliyorum. Lastik tamir kiti ve pompa ikilisi daha iyi olur.

ugurdeniz

Moderator
ertugrul hocam , bu lastik patlak ve şişirme spreyi zaten ömürlük değil ; bizi lastikçiye kadar götürebilmek için pratik bi çözüm. ucuz da. zahmetsiz de.
lastik mi patlamış , ugrasacak takâtimiz yok mu , şişir git.bizi o noktadan kurtarıyor. hani soğuğu var , karı var, çamuru var belası var diye şey ettirmiştim : )