Modifiye öncesi "Ön Görselleştirme" (Previz)

Arkadaşlarım

Eğer aracınızda yaptırmayı istediğiniz ancak sonuç itibariyle nasıl görüneceğini tam tahayyül edemediğiniz değişiklikler varsa bana ulaşabilirsiniz.

Örnek değişiklikler:

Aracınızın farklı bir renkte nasıl göründüğünü merak ediyor olabilirsiniz. Ya da daha büyük ve pattern'i farklı bir jant ve lastikle. Veyahutta daha farklı tampon, siperlik ve tavan bagajı ile. Konu ile ilgili gerekli konuşmalar aramızda yapılır.

Bu işlem için bana;
a) Özel mesaj atın. Tasarım bittiğinde öncesini ve sonrasını -dilerseniz- burada paylaşabilirsiniz.
b) İsteğinizi bu konunun devamına yazın.

İşleyiş:

- Aracınızın -mümkün mertebe- temiz bir görüntüsünü ve istediğiniz değişiklikle ilgili bulduğunuz diğer görseli yukarıdaki yordamlardan biriyle bana ulaştırın.
- Eklemek istediğiniz ek açıklamaları girin, gönderin.

Kısıtlama ve termin:

- Eğer istediğiniz değişiklik aracınızın üzerinde halihazırda var olan bir unsur ile ilgili değilse (örn: gövde / jant rengi) lütfen seçtiğiniz modifikasyon unsurlarının aracınızın ilgili kısmıyla aynı veya yakın açıda olmasına dikkat edin.

- Bu tür işleri profesyonel olarak yapmıyorum. 3D destekli de çalışmayacağım. Tamamı el yapımı olacağı için bazı istekler kısa süreceği gibi bazıları zaman alabilir. Ayrıca bu çalışmaları işlerimden arta kalan zamanlarda yapacağım.
Dolayısı ile burada zamanla ilgili kat'i bir takvimden bahsedemeyeceğimiz için olası gecikmeleri anlayışla karşılamanızı rica ediyorum.

Not: Bu çalışmalar için herhangi bir ücret söz konusu değildir.

Sevgiler

V

vedaterdönmez

Yapmış olduğun bu güzel uygulama ile ilgili daha önceki çalışmalarından örnek var ise burada görmek isteriz , başarılarının devamını dilerim

Günaydın

Daha önce böyle bir çalışma yapmadım, elimde bir portfolyo yok. Ancak şu an kendi aracımla ilgili çalışmalarım sürüyor. Bittiğinde paylaşırım tabiki.

SsTeam

Yönetici
Merhaba ümit güzel bir paylaşım ve jest olmuş bu inceliginden dolayi teşekkür ederim başarılar dilerim

rextonmert

Moderator
Merhaba ümit böyle bir çalışma yapacağın için öncelikle teşekkür ederim ben ve tüm ssangyongcluptr adına.Faydalı olacağını düşünüp başarıların devamını diliyor, en kısa zamanda fotolarını ve paylaşımlarını bekliyoruz.

Rica ederim arkadaşlar, elimizden geleni tabiki yapacağız. Bu da bizim kulübümüzün bir farklılığı olsun.

F

falken34

walla biten bi resim varsa görelim hocam...bende merak ettim şimdi :D

SsTeam

Yönetici
Arkadaşlarım

Eğer aracınızda yaptırmayı istediğiniz ancak sonuç itibariyle nasıl görüneceğini tam tahayyül edemediğiniz değişiklikler varsa bana ulaşabilirsiniz.

Örnek değişiklikler:

Aracınızın farklı bir renkte nasıl göründüğünü merak ediyor olabilirsiniz. Ya da daha büyük ve pattern'i farklı bir jant ve lastikle. Veyahutta daha farklı tampon, siperlik ve tavan bagajı ile. Konu ile ilgili gerekli konuşmalar aramızda yapılır.

Bu işlem için bana;
a) Özel mesaj atın. Tasarım bittiğinde öncesini ve sonrasını -dilerseniz- burada paylaşabilirsiniz.
b) İsteğinizi bu konunun devamına yazın.

İşleyiş:

- Aracınızın -mümkün mertebe- temiz bir görüntüsünü ve istediğiniz değişiklikle ilgili bulduğunuz diğer görseli yukarıdaki yordamlardan biriyle bana ulaştırın.
- Eklemek istediğiniz ek açıklamaları girin, gönderin.

Kısıtlama ve termin:

- Eğer istediğiniz değişiklik aracınızın üzerinde halihazırda var olan bir unsur ile ilgili değilse (örn: gövde / jant rengi) lütfen seçtiğiniz modifikasyon unsurlarının aracınızın ilgili kısmıyla aynı veya yakın açıda olmasına dikkat edin.

- Bu tür işleri profesyonel olarak yapmıyorum. 3D destekli de çalışmayacağım. Tamamı el yapımı olacağı için bazı istekler kısa süreceği gibi bazıları zaman alabilir. Ayrıca bu çalışmaları işlerimden arta kalan zamanlarda yapacağım.
Dolayısı ile burada zamanla ilgili kat'i bir takvimden bahsedemeyeceğimiz için olası gecikmeleri anlayışla karşılamanızı rica ediyorum.

Not: Bu çalışmalar için herhangi bir ücret söz konusu değildir.

Sevgiler
güzel bir fikir ve çalışma olacağını şimdiden söyleyebilirim. aslında solidworks program olsaaraçların ölçekli çizimlerini yerleştirerek 3d çizim oluşturabiliriz. sonrasında üzerine dilediğin kadar şekil şemal yap ama ciddi zaman isteyen çalışmalar bunlar ,acizane dizaynla hem iş hem hobby olarak ilgilendiğim için bilirim :)

güzel bir fikir ve çalışma olacağını şimdiden söyleyebilirim. aslında solidworks program olsaaraçların ölçekli çizimlerini yerleştirerek 3d çizim oluşturabiliriz. sonrasında üzerine dilediğin kadar şekil şemal yap ama ciddi zaman isteyen çalışmalar bunlar ,acizane dizaynla hem iş hem hobby olarak ilgilendiğim için bilirim :)

Evet haklısınız Koray bey. Ancak 3D'ye özellikle girmiyorum zira amaçladığım "sıcaklığı" ve "aidiyet hissini" kaybettiriyor modelleme. Solid değil de daha esnek bir yazılımla foto-gerçekçi de yapabiliriz ancak bu da dediğiniz gibi ürken kurbağaya değmiyor. Yani aldığı zaman açısından.

Bir arkadaşımızın aracını her gün evinin önünde, alıştığı göz kadrajı ve çevre yapısı içinde, başka bir renk ya da aksesuarla görmesinin yaratacağı analog-organik hissi solid türevleriyle elde edemeyiz. En azından benim naçizane görüşüm bu. Gerektiğinde o da yapılır ancak şu aşamada değil sanırım.

Sevgiler

F

falken34

SolidWorks 3dsmax mastercam gibi programlar var ama bu aracı çizmek gerçekten zaman ister.

cavdare

Moderator
ümit bey bağlantı net değil diye direk fotoğrafı koyayım dedim--
önden arkadan yandan nasıl görünür......ben internette bulduğum bir resme paintle genel görünüm yaptım ama tabi işçilik sıfır...
yüksek bir kabin uygulaması...yanlardan dışa taşmayan--arabayla aynı genişlikte olmasını düşünüyorum..
içinide çizebilirseniz ona göre içininde nasıl olmasını düşündüğümü anlatabilirim...

cavdare

Moderator
istanbullulardan öğrendim :) .. benzer araçlar kendi plakalarının üstüne senin plakanı yapıp köprüden kaçak geçiş yapıyormuş...
hem önemli yerleri açık 25 EC

SsTeam

Yönetici
arka tampon üstünde bir demir profil var , ne işe yarıyor öğrenebilir miyim? şaseye bağlı mı?

Ertuğrul arkadaşımızın istediği kabin çalışması. Uygulama zorlukları göze çarpabilir ancak sadece fikir vermesi açısıdan değerlendiriniz.