Merhaba Arkadaşlar

Merhaba arkadaşlar,
Aralık başı geçirdiğim trafik kazası sonucunda arabamın perte çıkmasından dolayı , yeni araba arayışı içine girdi.Aracım vw Transporter T4 kasaydı Arabanın ilk sahibiydim ve arabamı çok seviyordum.(aracı tamamen özel kullanım amacıyla keyif aracı olarak kullanıyordum) Bana kalsa gene Transporter alacaktım ama etrafım , yeter artık başka bir araç kullan baskıları artınca yüksek ve güvenli bir araba arayışı içine girdim..

Kardeşim 2 senedir Korando sports kullanıyor ve araçtan çok memnun, onun tavsiyesi ile Ssangyong u araştırmaya başladım. Kyron Bana sağlam ekonomik, sıcak ve güvenilir geldi. Bu arada Formunuzu keşfettim Çok sıcak ,seviyeli yardımsever bir topluluğu bulunca Ssangyon a daha da ısındım.

Sigorta dan paramı almak için zannediyorum 10-15 gün daha süre var. Bu arada Kyron ları araştırıyorum. Sonuçta inşallah aranıza katılacağım. Bütün arkadaşlara Sağlıklı kazasız sürüşler dilerim.

Saygı ve sevgilerimle,
Nail Keser

SsTeam

Yönetici
Merhaba Nail Bey,

Öncelikle aramıza hoş geldiniz ve geçmiş olsun araç ile ilgili vedaterdonmez üyemiz oda sizin gibi trasporter sevdalısı idi şimdi rexton w satın aldı ve aracından çok mutlu konu ile ilgili üyelerimiz size yardımcı olacaktır.

bariskonor

Moderator
Çok geçmiş olsun. Allah kimseye bir daha kaza yüzü göstermesin. Ben de SSyanyong almak isteyenlerdenim ve ben de araştırma yapmaktayım. Forumdaki şu 1 haftalık süreç sonunda kim ne derse desin bir Kyron veya Rexton almaya karar verdim. Tekrar hoşgeldiniz. Aldığınızda araçla ilgili fikirlerinizi de paylaşırsanız ben kendi adıma çok sevinirim. Zira benim almama daha var.

ugurdeniz

Moderator
hoşgeldin dost.
12 yıllık tecrübelerime göre ssang yong al derim. eğer ticari kâr / al-sat filan derdinde değilsen al bunu paşa paşa bin. sınıfının kalitede ilk 3 markasından biri bence. ayrıca fiyatı en düşük olanı.
kaza için büyük geçmişler olsun.umarım bir daha karşılaşmazsın.bir de sorum var : yara bere nasıl atlattın kazayı bir sıkıntı yok umarım .

Hepinize teşekkür ederim arkadaşlar,
Sevdiğim aracı uzun süre kullanma taraftarıyım. T4 transporterim 2003 model idi ve ilk sahibiydim.
Kaza aşırı yağış olduğu bir günde Ambarlı limanının içinde oldu, aslında süratim sadece 40-50 km olduğu halde, dikine döşenmiş yolu sepere etmek için dizilmiş beton (yaklaşık 75cm yükseklikteki) bariyerleri görmeden bir anlık dikkatsizlikle tam kafadan hiç frensiz vurdum. Önce ne olduğunu dahi anlamadım.Bomba patladı zannettim arcın içinde korkunç bir basınç ve darbe oldu. Eger arkada emiyet kemersiz biri olsaydı kesin ön camdan çıkardı. Benim emniyet kemerim takılı olduğu halde. Şaşkınlığım geçince kaza yaptığımı ve nefes almakta güçlük çektiğimi anladım. İlk önce göğsümü direksiyona çarptım zannettim. Aşağıya inip, eğilip aşağıya bakmaya çalıştığımda göğsümde çok kötü bir ağrı hissedince kötü bir şeyler olduğunu anladım. Limanda hazır bekleyen ambulansla hastaneye götürdüler. Emar çekilince sternum kemiğimin kırık ve kaburgamda çatlak olduğunu anlaşıldı. Ve bunun emniyet kemerinin sebep olduğunu söylediler. Aynı zamanda İman tahtası diye de bilinen bu kemik kalbi koruyan ve vücutta kırılması en zor kemiklerden birisiymiş bu kadar düşük bir sürat ile nasıl kırıldığına onlarda şaşırdılar. İç organlarda daha doğrusu kalpde de hasar oluşma riskinden dolayı 1 gece yoğun bakımda 1 gecede normal odada tutup 1 ay rapor verip taburcu ettiler. Yarın 1 ay olduğu halde hala ağrı ve sıkıntılar devem ediyor.
Emniyet kemeri takılmamış olsaydı kesin kafam cama çarpardı.

Allah kimsenin başına kaza vermesin arkadaşlar. İnanın hayatın bir pamuk ipliğine bağlı olduğunu insan başına gelince anlıyor. Eğer kemik kalbime batsaymış orada kalabilirmişim.

Araca 33 bin Tl hasar çıkardılar ve pert olmasına karar verdiler. Durum bundan ibaret.
Herkese kazasız seyirler dilerim

bariskonor

Moderator
NCAPte de sanırım 56 veya 64km hızla deneme yapıyorlar. Yani arabaları denemek için yeterli bir hız.
Bazen ne olursa olsun kaç para olursa olsun içinde oturduğumuzun bir demir yığını olduğunu unutmamak, Bu mercedes Bu BMW deyip fazla güvenmemek lazım.
Çok geçmiş olsun.