Mercedes Motoru Yalanmı

SsTeam

Yönetici
Aracim 2008 kyron 4x4.alirken astrdim biraz şikayetci neredeyse yok gibi.alirken mercedes motoru ve sanzumani dendi forumlardan oyle okudum ancak bakim icin ustama gotrdugumde ben boyle mercedes motoru gormedim dedi. Sonra rektifiyeci ile gorustuk,mercedes motoru degil alt blogu bilmem neye ust blogu bilmem neye benzetmisler ssangyongun kendi motoru bu sanirim dedi.ben boyle motor gormedim dedi.
Motorun uzerindeki armalarda mercedes ibareside yoktu.simdi neye inanacagimi sasirdim.biri bana aciklayabilirmi??

korandosports

Moderator
Cevap: mercedes motoru yalanmi??

Sanırım mussoda merco motoru vardı araç 5 ileriyse otomatikse merco şanzumanıdır ama sanırım mercedes bloğu kullanılıyor

SsTeam

Yönetici

Merhaba,
Bana da Korando Sport almadan önce , satıcı Mersedes motor ve şanzıman dan bahsetmişti.
Ancak sangyong ve sangyong araç üretim şirketini satın alan Hindistan grubunun (Tata yı da üreten) web sayfasında
sadece Motor ve şanzıman tasatım ve üretimi için Mersedes ile işbirliği yapıldığı bilgisini okumuştum.
Özetle ,araçta Mersedes tarafından üretilmiş bir motor ve şanzıman yok. Bunun yerine Kore de üretilmiş ortak tasarım bir motor şanzıman var.
Bu güne kadar da herhangi bir sorun çıkmadı.

F

f-a-t-i-h

Zaten know how denen teknoloji transfer sistemi kullanılmakta..

SsTeam

Yönetici

Benim 2010 Model Kyronum var,SSanyong un mercedes ile anlaşması var ve Otomatik şanzuman direk mercedes,motor mercedes patentli bu konuda sanayideki ustalar yerine servise giderseniz size daha açıklayıcı bilgiler verirler.
Saygılar

F

f-a-t-i-h

Bu konuda DH forumda,burada,gezenbilirde yüzlerce kez yazdık Ssangyong,Mercedes teknolojisi ile araç üreten bir firma adamlar kendi resmi sitelerinde de bunu yazmışlar buna da know-how deniyor.

Kısacık bir araştırma ile istenen bilgiye ulaşılabilir.

Aracın üreticisini baz almak gerektiğini düşünüyorum..

cavdare

Moderator

üretici takıntısına girerseniz bir çok markada çin malı kullandığınızı görürsünüz...ssangyongun bazı motorlarında mercedes bazılarında ise kendi tasarımı olduğunu duymuştum...dolayısıyla bazılarında mercedes amblemi görülebilir..önemli olan motorun performansı. sonuçta mercedesin bilgi birikiminden faydalanılmış ve üretilmiş motorlar..ve performansıda gayet iyi..

SsTeam

Yönetici

Daha önceki 2.7'lik motorlar Mercedes idi fakat şimdiki 2 litrelikler değil diye biliyorum. Youtube'deki Rexton testinde bu motorun İtalyan tasarımı olduğu sadece şanzımanın Mercedes olduğu söyleniyordu.

1. şanzıman sadece şanzıman yapan bir Avusturalya kökenli bir firmaya ait. bu firma birçok avrupa firmasına (mercedes,bmw,ford.....) şanzıman yapıyor.Özellikle otomatik.

2. Otomobil dünyasında büyük firmalar birbirleri aralarında yaptıkları anlaşmalarla kendi markaları altında başka üretim motor,şanzıman,fren vb... sistemleri kullanıyor. Mesela Nissanların çogunda renonun dizel motoru var.Bazı üst model renolarda volvo motoru var.

3. Ssangyong'ta motor ve bazı aksamlarında Mercedes mühendislerinin yardımıyla üretmiş.Yani teknoloji,mühendislik mercedes ama üretim farklı bir yer.

dtandogan

Moderator
Cevap: Mercedes Motoru Yalanmı !!!

daha önceden 1997 model 2,9td musso yu almadan önce bursada mercedes parçacısına götürdüm motora baktı abi bu tamamen mercedes ne istersen var dedi ona güvenerek almıştım. zaten daha önceden de w124 300td mercedes arabam vardı motorun turbo filtre kısmı hariç birebir aynı gibi duruyordu eskiler birebir merceedes motorken 2,0 olan motorlar mercedes motor değil ancak mecedes le yapılan anlaşma gereği ortak geliştirlilen bir motor

O

orgasmatron

merso ya da değil ne fark eder ? ben 2005 korando üzerindeki om 602 mercedes motoru atıp çıkma 141 hp lik ssangyong motoru mu koysam diyorum yemişim mercedes motorunu biri 260 tork biri 330 hp biri çakar almaz biri common dizel ,kaldı ki ssangyongun mercedesle anlaşması şu anda yok öncedendi o teknik destek anlaşması , araba yapmasını öğrenince böyle bir şey yok gündemde mercedes de elinde kalan malı iteliyordu euro normalarından sonra euro 5 motor bir sene sonra yok hangi raf malını kime satacaksın bu yüzden artık motorların hepsi iyi , ssangyongun mercedes motor yapısına benzeyen kendi motorunu üreten bir firma ve motorlar iyi , şanzıman btr avusturalya malı manuel cart curt vitesle oynamazsanız bi sıkıntı olmaz , hor kullanılmış ise 120.000 den sonra türbün sıkıntı ama tamir olmayacak şey değil

SsTeam

Yönetici

arkadaşlar bu konuda ciddi bir araştırma yapmıştım ki yukarıdaki bilgilerde zaten bu noktada eksik yok fazlasını birazda ben ekleyeyim. araçlarda kullanılan motorlar ssangyong-daewoo teknolojisi. bu nedenle şanzıman uyumları otomatikte 5 max.6 ki bu da uyumsuz , manuellerde 6 vites. mahindra aldıktan sonra 4*4 araçlarda geliştirmeler ve şanzıman sisteminde atılımda bulunacaklarını duydum. buna göre tüm dünya daha sık aralıklarla geçiş yapacak şanzıman, co2 emisyonunu düşürecek şekilde de motor dizayn etmeye başladılar. bu noktada yüksek vites dolayısı ile buna uyumlu şanzıman , yakıt tasarufu sağlayacak, emisyon oranlarını düşürecek ama bir o kadarda performansı yüksek olabilecek motorlar geliştiriyorlar. avrupa-japponya bu konuda yani motor geliştirme noktasında çok farklı gelişimler gösteriyorlar. örneğin co2 emisyon oranlarını düşürmek, vergi avantajı ve bir çok ülkenin 1,5 motorların üstüne extra vergi getirmesi nedeni ile (TR de 2015 yılı itibari ile ön görülüyor) bmw tarihinde ilk kez önden çekişli 1.500cc lik motorları geliştirdi ve bu sene 2 serisinde lansmana çıkardı. performans iyi co2 emisyon 102 , 2015 te dizali de lansmana çıkaracaklar , mevcut şanzıman üstüne bu motorla hareket edecekler. 1.4 tsi da çok iyi verim yakalayam wv grup 1.2 istediği verimi alamadı ,yakıt ve emisyon ornaları 1.4 e göre daha yüksek ve performans daha düşük. mercedes nissan-renault ortak yapımı motorları kullanmaya başladı. kısaca değişim rüzgarı vergi, yakıt ve yeni vergilendirmede co2 oranlarını baz alacak ülkelerde ki pazar payları için değişik alternatifler oluşturuyorlar , yıllardır ellerinde olan motorları sanki yeni teknoloji gibiymişcesine tekrar lanse ediyorlar honda-toyota hybrid teknolojisi. elektirik teknolojisinden ise petrol krallarının oluşturduğu localar nedeni ile çoğu ülkede destek alamıyyor. örneğin tesla usa yapımı muteşem bir araç , fulunu usa de 85 bin usd ye alabiliyorsunuz ilave ekipmanlar vs. tabiri caiz ise FULL+FULL yapacak olursanız (400beygirlik olan model) 125.000 usd. hepsi bu yllık bakımı düşük yakıt masrafı yok normal bir araç ile kıyaslarsanızda yıllık yapılan km oranına göre 6-13 yıl arasında yakıtlı bir araca göre de amortismanını sağlayabiliyorsunuz. ama TR deki satış fiyatı 145.000 euro. vs.vs...
kısaca herkes birbirinin teknolojisini kullanıyor , burada en göze çarpan ve çizgisini bozmayan (kendi kanaatim) kendi motorunu üretip rekabet eden tek marka BMW (D VE D PREMIUM segmentinde de bence rakipsiz). Keşke ŞU BOR madenini çıkartıp da işleyebilecek teknolojimiz olsa, hem motosiklet hemde otomobillerde kullanılabiliecek bir yakıt türü ve kilokalorisi de yüksekmiş. chrsyler bu konuda gerekli protatipleri yapmasına karşın usa devleti tarafından projeleri durdurlmuştu hatırladığım kadarı ile.

SsTeam

Yönetici

mercedes araclarda renault 1.5 dci kullanıyor ,volvoyu cinlıler satın aldı , land rower u ssangyongunda hıssedarı olan mahındra grup satın aldı vsvs kapitalızm sonuc olarak tum dunyada cikar ve menfaat ılıskılerı uzerıne kurulu bir sıstem var , araclarımızın motorları 10 sen once mercedes tarafından teknık destek alinarak yapılmıs artık boyle birseye ihtıyacda yok zaten son derece verimli ve dayanıklı motorlar uretıyor ssangyong .

toranaga

Moderator

arkadaşlar bu konuda ciddi bir araştırma yapmıştım ki yukarıdaki bilgilerde zaten bu noktada eksik yok fazlasını birazda ben ekleyeyim. araçlarda kullanılan motorlar ssangyong-daewoo teknolojisi. bu nedenle şanzıman uyumları otomatikte 5 max.6 ki bu da uyumsuz , manuellerde 6 vites. mahindra aldıktan sonra 4*4 araçlarda geliştirmeler ve şanzıman sisteminde atılımda bulunacaklarını duydum. buna göre tüm dünya daha sık aralıklarla geçiş yapacak şanzıman, co2 emisyonunu düşürecek şekilde de motor dizayn etmeye başladılar. bu noktada yüksek vites dolayısı ile buna uyumlu şanzıman , yakıt tasarufu sağlayacak, emisyon oranlarını düşürecek ama bir o kadarda performansı yüksek olabilecek motorlar geliştiriyorlar. avrupa-japponya bu konuda yani motor geliştirme noktasında çok farklı gelişimler gösteriyorlar. örneğin co2 emisyon oranlarını düşürmek, vergi avantajı ve bir çok ülkenin 1,5 motorların üstüne extra vergi getirmesi nedeni ile (TR de 2015 yılı itibari ile ön görülüyor) bmw tarihinde ilk kez önden çekişli 1.500cc lik motorları geliştirdi ve bu sene 2 serisinde lansmana çıkardı. performans iyi co2 emisyon 102 , 2015 te dizali de lansmana çıkaracaklar , mevcut şanzıman üstüne bu motorla hareket edecekler. 1.4 tsi da çok iyi verim yakalayam wv grup 1.2 istediği verimi alamadı ,yakıt ve emisyon ornaları 1.4 e göre daha yüksek ve performans daha düşük. mercedes nissan-renault ortak yapımı motorları kullanmaya başladı. kısaca değişim rüzgarı vergi, yakıt ve yeni vergilendirmede co2 oranlarını baz alacak ülkelerde ki pazar payları için değişik alternatifler oluşturuyorlar , yıllardır ellerinde olan motorları sanki yeni teknoloji gibiymişcesine tekrar lanse ediyorlar honda-toyota hybrid teknolojisi. elektirik teknolojisinden ise petrol krallarının oluşturduğu localar nedeni ile çoğu ülkede destek alamıyyor. örneğin tesla usa yapımı muteşem bir araç , fulunu usa de 85 bin usd ye alabiliyorsunuz ilave ekipmanlar vs. tabiri caiz ise FULL+FULL yapacak olursanız (400beygirlik olan model) 125.000 usd. hepsi bu yllık bakımı düşük yakıt masrafı yok normal bir araç ile kıyaslarsanızda yıllık yapılan km oranına göre 6-13 yıl arasında yakıtlı bir araca göre de amortismanını sağlayabiliyorsunuz. ama TR deki satış fiyatı 145.000 euro. vs.vs...
kısaca herkes birbirinin teknolojisini kullanıyor , burada en göze çarpan ve çizgisini bozmayan (kendi kanaatim) kendi motorunu üretip rekabet eden tek marka BMW (D VE D PREMIUM segmentinde de bence rakipsiz). Keşke ŞU BOR madenini çıkartıp da işleyebilecek teknolojimiz olsa, hem motosiklet hemde otomobillerde kullanılabiliecek bir yakıt türü ve kilokalorisi de yüksekmiş. chrsyler bu konuda gerekli protatipleri yapmasına karşın usa devleti tarafından projeleri durdurlmuştu hatırladığım kadarı ile.

Sn.Adminim benim foruma üye olmadan önceki bir yorumunuzda Bor Madeninden bahsettiğinizi görünce ilgimi çekti malum ben Bor İşletmesinde çalışıyorum. Bor ürününün yakıt olarak kullanılması mümkün değildir. Bor yanmaz, erir ergime ısısı 1095° dir. Çok iyi bir yanmazlık ürünüdür. En büyük kullanım alanı İzocam diye tabir edilen ısı yalıtım ürünü. Araçlarda kullanımına gelince, bor pili üretilecek ve bu bor pili hidrojeni depolayacak böylece araç hidrojenle çalışacak. Dolayısı ile borla çalışan araba bor tepkimesi vb. yok. Borun yapısında hidrojenle birleşerek depolayacak kimyasallar mevcut. Buradan hepinize selam ve sevgilerimi gönderirim.