mağara gezisi....

cavdare

Moderator
slm alk. arkadaşlar...
insanlar yeni yerler görmeyi sever.. yeni yer kavramı kişi için olabileceği gibi herkez için yeni yer de olabilir...dünya dışına çıkmadan, herkez için yeni olan yer olarak sadece ya ormanların- çöllerin- dağların ücra köşelerinde, ya su altında yada yer altında (mağaralar) kaldı... yeni yerler gezmeyi çok severim, hele birde o yeri ilk kez ben görüyorsam o çok daha büyük bir haz verir.
ben erzurum' un ispir ilçesi- madenköprü elmalı köyündenim(artık mahalle olduk) köyümüzde bir çok mağara var (ufak tefek) bunlarda üç tanesi büyük sayılabilir ve gezmeye değer, bu üç mağaradan biri resmi kayıtlardada var ancak diğer ikisi kayıtlarada geçmiş değil, malesef turistik açıdan yeterince ilgi çekici olmadığı düşünüldüğünden olsa gerek koruma altına alınmıyor, ve malesef bilinçsiz kişiler tarafından tahrip ediliyor... bu dönem arasında da bu mağaralardan birini gezdik, beklediğimizden daha büyük olduğu, zaman planlaması ve el feneri konusunda hazırlıksız olduğumuz için tamamını gezemedik, gezebildiğimiz yerler,nden birkaç foroğrafı sizinlede paylaşmak istedim...
Ekli dosyayı görüntüle 2521
Ekli dosyayı görüntüle 2522
Ekli dosyayı görüntüle 2523
Ekli dosyayı görüntüle 2524
Ekli dosyayı görüntüle 2525
Ekli dosyayı görüntüle 2526
Ekli dosyayı görüntüle 2527
Ekli dosyayı görüntüle 2528
Ekli dosyayı görüntüle 2529
Ekli dosyayı görüntüle 2529
Ekli dosyayı görüntüle 2530
Ekli dosyayı görüntüle 2531

.
.
.
sizinle bir tanede kedi fotoğrafı paylaşayım--mavi olan gözü gece çekimi olduğu için kırmızı çıkmış..(gözlerinin renkleri farklı ama van kedisi değil, yerli malı ispir kedisi :) )
Ekli dosyayı görüntüle 2532

cavdare

Moderator
kediyi kırmızı gözle mağarada görsek bida mağaranın kapısından bile geçmeyiz herhalde :mshareketliifade118