bir dergi yorumunda iç malzeme kalitesinin kötü olduğunu okumuştum. ancak kullanılan malzeme actyonsporttaki ile aynı, ve kıyaslama yaptığınızda, diğer pikaplardan daha kötü olmadığını- hatta bazılarından dah iyi olduğunu düşünüyorum.. ama santafee ile kıyaslarsanız ne olur bilmem..santafeeyi hiç incelemedim...
öncelikle vites seçeneğine karar vermeniz lazım. manuel olanlar an boş olanları-- ama benim gibi manul seviyorsanız ve araziyi düşünüyorsanız manuel düşünebilirsiniz. otomatik vites alırsanız en fulünü alın en azından sunroof ve donanımları ile lüks imjını tam hissedersiniz. tabi tüm araçlarda otomotik vitesin manuele göre sorun çıkarma ihtimalinin daha yüksek olduğunu unutmayın... ikinci olarak km çok önemli- aracı yıllardan çok yollar yıpratır..aracın yıllık ortalama 15-20000 km kullanıldığını düşünerek km- model kıyaslama-tercih yapın.. bu nedenle 80 000 üstü araçlara bakmayın derim...(tabi maddi açıdan sıkıntı yoksa) muhtemel karşılaşabileceğiniz arızalar- vakum modulatörü(arızalıysa arıza lambasını yakar), kayış yeni değişmişse otomatik gergi(arızalıysa motor soğukken ilk çalıştığında kayış sesini duyarsınız), ve 80000 km civarlarında ki araçlarda triger le ilgili bir vida vardı o(motor biraz çıtırtılı çalışır).. motorla ilgili olarak eğer kirli yakıt kullanmadıysa 80000 altı araçlarda bir sıkıntı çıkmaz... zaten dumanından sesinden belli olur, illaki ustayada gösterirsiniz...aracın altını inceleyin derim eğer araziye çok çıktıysa depodan ve aracın alçak yerlerinden anlarsınız. altta karter vb önemli parçalarda deformasyon olmasın...mümkünse değişen boya olmasın,, özellikle değişen varsa aracın ana şasede sıkıntı olmadığından emin olmanız lazım... mümkünse mutlaka deneme sürüşü yapın- aracı 150 lere kadar çıkarın , vites geçişlerinde bir sıkıntı olup olmadığına bakın, aracın donanımlarını test edin- klima sunroof- abs- vb. önemli gibi görünmesede bu tür donanımların maliyetleri genelde pek küçük olmaz... varsa ssangyong kullanıcısı bir tanıdığınızla inceleyin, onun iki aracı kıyaslama şansı olur, çekişte- yol tutuşta bir sıkıntı olup olmadığını daha iyi anlar..
benim yorum-tavsiye lerim bunlar.. sözü dah uzman arkadaşlara bırakıyorum