Kyron'mu Santafe'mi Alsam.

cavdare

Moderator
Cevap: Kyron mu santa fe mi?

sedat bey eğer şehirde binecekseniz santafee olabilir ama araziye çıkacaksanız kesinlikle kyron.
4*2 -4*4h -4*4l seçeneği ile arazi için daha uygun....

cavdare

Moderator

tabi bu konuda benden daha tecrübeli arkadaşların fikirleri daha değerli.. benimkisi kişisel araştırma ve tercihe göre yorum... en iyi yorum kullanıcısının yapacağı yorumdur...

Arazi ve şehirde tek geçerim yakıtda ve bakım maliyetinde santafee daha uyugun

Arazide ve şehir içinde tek geçerim bakım masrafları yakıt ekonomisi santafeeden çok daha iyi saglamlık açısındanda santafeeden iyi zaten kyron arazivideolarını izleyince aradaki farkı göreceksiniz

sedat bey eğer şehirde binecekseniz santafee olabilir ama araziye çıkacaksanız kesinlikle kyron.
4*2 -4*4h -4*4l seçeneği ile arazi için daha uygun....

Yani şöyle, alcak arabadan bunaldim cunku istanbul yollari berbat ona buna yol verecem diye marsbiyeli tamponu surtuyorum ben surtmesem biri gelip park halindeyken kapisini sert acip kaportaya nokta gocuk yapiyor insanin morali bozuluyor heleki istanbuldaki kaldirima yanasinca cogu yerde kapiyi acamiyorum! 2012 c4 kullaniyorum.
Araziyede kastamonuluyum koyde evimiz var senede 1-2 kere en az gidiyorum vede piknige gittigimizde iste anca o yuzdende 4x4 bakiniyorum keyifle bineyim diye ins.

SsTeam

Yönetici

Sedat Bey benimde rexton'dan önceki aracım citroen c4 picasso idi Rexton W binince anladım ki eşekten inip ejderha'ya binmişim :joyous: bundan sonra binek arabaya binermisin diye sorarsanız büyük konuşmuş ol mim ama Allah nasip etmezse yüksek arabadan binek araca binmem İstanbul trafiğinde artık araçtan dolayı saygı görüyorum trafik kitlen-dimi hemen 40 cm yüksekliğindeki kaldırım dan zıplayıp karşı şeride geçiyorum anlaşılmaz yaşanır bir duygu :34:

Arazide ve şehir içinde tek geçerim bakım masrafları yakıt ekonomisi santafeeden çok daha iyi saglamlık açısındanda santafeeden iyi zaten kyron arazivideolarını izleyince aradaki farkı göreceksiniz

Bir onceki mesajinizda santa fe dediniz bu mesajdada kyron hangisi :)

Sedat Bey benimde rexton'dan önceki aracım citroen c4 picasso idi Rexton W binince anladım ki eşekten inip ejderha'ya binmişim :joyous: bundan sonra binek arabaya binermisin diye sorarsanız büyük konuşmuş ol mim ama Allah nasip etmezse yüksek arabadan binek araca binmem İstanbul trafiğinde artık araçtan dolayı saygı görüyorum trafik kitlen-dimi hemen 40 cm yüksekliğindeki kaldırım dan zıplayıp karşı şeride geçiyorum anlaşılmaz yaşanır bir duygu :34:

Iste bende sizden yanayim :)) yakit nasil cok gelmedimi picassodan sonra?

Sizdeki rexton 2.7 mi?

Bu kyronu neden getirmiyorlar anlamadim www.smotor.com da var hala o araba aslinda!

mehmet82

Moderator

Ben geçen modokonun çıkışında arabanın altını sürttüm. Köy yolların da yola dikkat ederek kullanırsın arabana hiç bir şey olmaz. İstanbul da otobanda 120 km hızla giderken çukura girebilirsiniz ara sokaklar dan bahsetmiyorum bile yani uzun lafın kısası bu şehirde jip, 4X4, yüksek araba lüks deyil bence ihtiyaç. Konfor diyorsanız açık ara kyron iki araçla deneme sürüşü yaparsanız beni daha iyi anlayacaksınız.

SsTeam

Yönetici

Citroen C4 Aylık ortalama yakıt tüketimim 2013 Yılındaki kayıtlara baktım 950 tl'miş

Rexton'nun son 3 ayın ortalama aylık yakıt tüke-timimde 1250 tl

Aylık 300 tl'lik bir fark var 2.0 motor 285x65x18 lastikli 2.3 Tonluk bir araç için çok makul bir tüketim.

Kyron euro4 Motor teknolojisini kullandığı için emisyon oranları yüksek eski teknoloji olduğu için devlet euro 5 motor'ların altındaki araçların getirilmesine kota koydu.

Citroen C4 Aylık ortalama yakıt tüketimim 2013 Yılındaki kayıtlara baktım 950 tl'miş

Rexton'nun son 3 ayın ortalama aylık yakıt tüke-timimde 1250 tl

Aylık 300 tl'lik bir fark var 2.0 motor 285x65x18 lastikli 2.3 Tonluk bir araç için çok makul bir tüketim.

Kyron euro4 Motor teknolojisini kullandığı için emisyon oranları yüksek eski teknoloji olduğu için devlet euro 5 motor'ların altındaki araçların getirilmesine kota koydu.

Anladım hocam peki neden kyron da euro5 motora geçemiyor ssangyong acaba!?

Siz günde işe git gel kaç km yapıyorsunuz öyle?

Cevap: Kyron'mu Santafe'mi Alsan Ne Dersiniz.

Birde admin arkadaş forumu ne kadar alt dallandırırsan o kadar karışık olur millete zor gelir bence fazla alt konularla boğma bizi :)

SsTeam

Yönetici
Cevap: Kyron'mu Santafe'mi Alsan Ne Dersiniz.

Birde admin arkadaş forumu ne kadar alt dallandırırsan o kadar karışık olur millete zor gelir bence fazla alt konularla boğma bizi :)

Foruma yeni üye olduğun için eski halini bilmediğin için karışık gelebilir ama tam tersi şimdi aradığın konuyu nokta atışı ile hiç uğraşmadan bulabilirsin örneğin eskiden Kyron yakıt tüketimini bulman için baya bir araştırman siteden search etmen gerekirdi şimdi resimde'de gördüğün gibi araç ile ilgili tüm bilgileri çok hızlı ve basit şekilde ulaşabilirsin.

Birde Sizden Ricam Profil bilgileriniz deki Soyisminiz ve Plaka bilgilerinizi güncellemeniz.

Sedat bey santafee kyron yazısında ilk yazıyı tamamlamadan göndermişim onun için ikinciyi yazdım kyron bir numara

cavdare

Moderator
bir dergi yorumunda iç malzeme kalitesinin kötü olduğunu okumuştum. ancak kullanılan malzeme actyonsporttaki ile aynı, ve kıyaslama yaptığınızda, diğer pikaplardan daha kötü olmadığını- hatta bazılarından dah iyi olduğunu düşünüyorum.. ama santafee ile kıyaslarsanız ne olur bilmem..santafeeyi hiç incelemedim...
öncelikle vites seçeneğine karar vermeniz lazım. manuel olanlar an boş olanları-- ama benim gibi manul seviyorsanız ve araziyi düşünüyorsanız manuel düşünebilirsiniz. otomatik vites alırsanız en fulünü alın en azından sunroof ve donanımları ile lüks imjını tam hissedersiniz. tabi tüm araçlarda otomotik vitesin manuele göre sorun çıkarma ihtimalinin daha yüksek olduğunu unutmayın... ikinci olarak km çok önemli- aracı yıllardan çok yollar yıpratır..aracın yıllık ortalama 15-20000 km kullanıldığını düşünerek km- model kıyaslama-tercih yapın.. bu nedenle 80 000 üstü araçlara bakmayın derim...(tabi maddi açıdan sıkıntı yoksa) muhtemel karşılaşabileceğiniz arızalar- vakum modulatörü(arızalıysa arıza lambasını yakar), kayış yeni değişmişse otomatik gergi(arızalıysa motor soğukken ilk çalıştığında kayış sesini duyarsınız), ve 80000 km civarlarında ki araçlarda triger le ilgili bir vida vardı o(motor biraz çıtırtılı çalışır).. motorla ilgili olarak eğer kirli yakıt kullanmadıysa 80000 altı araçlarda bir sıkıntı çıkmaz... zaten dumanından sesinden belli olur, illaki ustayada gösterirsiniz...aracın altını inceleyin derim eğer araziye çok çıktıysa depodan ve aracın alçak yerlerinden anlarsınız. altta karter vb önemli parçalarda deformasyon olmasın...mümkünse değişen boya olmasın,, özellikle değişen varsa aracın ana şasede sıkıntı olmadığından emin olmanız lazım... mümkünse mutlaka deneme sürüşü yapın- aracı 150 lere kadar çıkarın , vites geçişlerinde bir sıkıntı olup olmadığına bakın, aracın donanımlarını test edin- klima sunroof- abs- vb. önemli gibi görünmesede bu tür donanımların maliyetleri genelde pek küçük olmaz... varsa ssangyong kullanıcısı bir tanıdığınızla inceleyin, onun iki aracı kıyaslama şansı olur, çekişte- yol tutuşta bir sıkıntı olup olmadığını daha iyi anlar..
benim yorum-tavsiye lerim bunlar.. sözü dah uzman arkadaşlara bırakıyorum :)

bir dergi yorumunda iç malzeme kalitesinin kötü olduğunu okumuştum. ancak kullanılan malzeme actyonsporttaki ile aynı, ve kıyaslama yaptığınızda, diğer pikaplardan daha kötü olmadığını- hatta bazılarından dah iyi olduğunu düşünüyorum.. ama santafee ile kıyaslarsanız ne olur bilmem..santafeeyi hiç incelemedim...
öncelikle vites seçeneğine karar vermeniz lazım. manuel olanlar an boş olanları-- ama benim gibi manul seviyorsanız ve araziyi düşünüyorsanız manuel düşünebilirsiniz. otomatik vites alırsanız en fulünü alın en azından sunroof ve donanımları ile lüks imjını tam hissedersiniz. tabi tüm araçlarda otomotik vitesin manuele göre sorun çıkarma ihtimalinin daha yüksek olduğunu unutmayın... ikinci olarak km çok önemli- aracı yıllardan çok yollar yıpratır..aracın yıllık ortalama 15-20000 km kullanıldığını düşünerek km- model kıyaslama-tercih yapın.. bu nedenle 80 000 üstü araçlara bakmayın derim...(tabi maddi açıdan sıkıntı yoksa) muhtemel karşılaşabileceğiniz arızalar- vakum modulatörü(arızalıysa arıza lambasını yakar), kayış yeni değişmişse otomatik gergi(arızalıysa motor soğukken ilk çalıştığında kayış sesini duyarsınız), ve 80000 km civarlarında ki araçlarda triger le ilgili bir vida vardı o(motor biraz çıtırtılı çalışır).. motorla ilgili olarak eğer kirli yakıt kullanmadıysa 80000 altı araçlarda bir sıkıntı çıkmaz... zaten dumanından sesinden belli olur, illaki ustayada gösterirsiniz...aracın altını inceleyin derim eğer araziye çok çıktıysa depodan ve aracın alçak yerlerinden anlarsınız. altta karter vb önemli parçalarda deformasyon olmasın...mümkünse değişen boya olmasın,, özellikle değişen varsa aracın ana şasede sıkıntı olmadığından emin olmanız lazım... mümkünse mutlaka deneme sürüşü yapın- aracı 150 lere kadar çıkarın , vites geçişlerinde bir sıkıntı olup olmadığına bakın, aracın donanımlarını test edin- klima sunroof- abs- vb. önemli gibi görünmesede bu tür donanımların maliyetleri genelde pek küçük olmaz... varsa ssangyong kullanıcısı bir tanıdığınızla inceleyin, onun iki aracı kıyaslama şansı olur, çekişte- yol tutuşta bir sıkıntı olup olmadığını daha iyi anlar..
benim yorum-tavsiye lerim bunlar.. sözü dah uzman arkadaşlara bırakıyorum :)

Çok teşekkür ederim.

Otomatik vites düşünüyorum ve 2008 veya 2009 olması benim için vergi avantajı olacak devlet sağolsun! bu yaşdakilerde 90 bin üstü oluyor hep malesef ama dediğiniz gibi motor ve şanzuman mercedes ise 90-100 bin bu motor için sorun olmayacaktır.

Ağır bakım kaç binde oluyor ve triger zincirmi bunun? zincir değilse kaç binde değişiyor acaba?

Agır bakımlar 60 ve katlarında oluyor triger degil zincirli ve kolay kolay degişmiyor motor mercedes ile ortak geliştirilmiş şanzuman yüzdeyüzmercedes ve bildigim kadarıyla şu an 700bin ve900binkm de 2adet kyron oldugunu biliyorum sadece bakım için servise geliyor yanlız araba işi birazda şans işi