Kyron'la battığım yerden çıkamıyorum

Öncelikle bu ilk mesajım olacağı için bir yanlışlık yapıyorsam yetkililerden şimdiden özür dilerim. Şimdi gelelim konumuza :)
21 Mart 2014 tarhinde 2008 model 4x4 otomatik kyron aldım. Aracı aldığım arkadaş Erzurum Şahsuvaroğlu'nda göstermiş sıkıntı olmadığını söylemişler. Bende alırken bi ustaya gösterdim oda herhangi bir sıkıntı olmadığını söyledi ve aracı Sivas'tan Çankırı'ya getirdik. Bu yaşıma kadar SUV tipi araçların sadece yanından geçmiş birisi olarak Sivas Çankırı arasındaki 350 km'lik yolu çok keyif alarak geldim. Araba gerçektende forumda araştırırken yazılanları bana birebir yaşattı. Konforu olsun cüsessine göre performansı olsun herşeyi ile çok hoşuma gitti. Aldıktan yaklaşık 3 hafta sonra denemek amacıyla arabayı ırmak yatağına götürdüm ancak orada ne 4WD High moduna ne de 4WD Low moduna alamadım. Haliyle arka sağ tekerin yarısından fazlası sol tekerin bir kısmı gömüldü ön tekerler sağlamda olmasına rağmen oradan çıkamadım. Arkadaşın traktörü ile çıkardık. Akabinde ustama götürüp kullanma klavuzunuda inceledkten sonra dört çeker moduna geçirdik ya da biz öyle sandık. Geçtiğimiz Salı yani 6 Mayıs tarihinde arkadaşın köyüne gitmiştim ki bir önceki gün baya bir yağış vardı haliyle köyün içi çamur deryası. Bende ağır ağır köyün içinden giderken yaklaşık 20 cm derinliğinde ve 50 cm genişliğinde bie arktan geçerken araba kaldı. Bu kez 4WD Low moduna aldım ancak arabayı bir türlü çıkaramadım. Arabaya gazı verince arka tekerler zorluyor ve patinaj çekiyor ancak ön tekerlerde hiç bri değişiklik yok, olmadığı gibi de sol ön tekerden "çat" diye bir ses geldi. Sonunda yine çıkamadık ve arkadaş yine traktörünü getirip bizi çıkardı. Bu gün Ankara Şaşmaz'da ustanın yanına götürdüm arabayı kaldırıp denedik araba diğer sürüş modlarına geçiyor ve sorun olmadığını söyledi. Bana bu konuda yardımcı olabilecek birisi varsa çok memnun olacağım. Ayrıca ESP'nin bu duruma etkisi nasıl olur? Cevapkandırırken 30 yaşına kadar ilk defa bu tür bir araca binen ve kullanan birisine yardım edeceğinizi unutmayın :) (Birde arabay zorlarken birden gazı kesiyor yani sanki gaza basmıyormuş gibi devir saati düşüyor hakiyle aracı tamda zorlayamıyoruz)

Ayrıca bu arabalarda sürüş modları nasıl değiştiriliyor, ASR var mı,ESP devre dışı bırakılır mı?
 

SsTeam

Yönetici
formumuza hosgeldin unal yasadigin talihsiz duruma uzuldum bu konuda uzman arkadaslarimiz fikirlerini belirterek sana yardimci olmaya calisacaktir.
 
Merhabalar, hoşgeldiniz.
Öncelikle prensip olarak, batma ihtimaliniz olan bölgeye girmeden önce aracı 4x4 e almalısınız. Battıktan sonra 4x4e alırsanız bölgeden geçebilme şansınızı azaltırsınız, nacizane bir tavsiye..
Aracın gaz yememesi çekiş kontrol sisteminin aktif olmasından kaynaklı gibi duruyor. Sistemi deaktive ederseniz (konsolda bir tuş olmalı, ben Rexton kullandığım için sizin araçtaki işareti bilmiyorum) gaz kesmez ve tekerlerkleri çevirerek hareket şansı yakalarsınız..
Sizin durumunuzda, sanıyorum ön lastiklerden bir tanesi de kaygan zeminde kalmış gibi geldi bana. O lastik de patinaja düşerse aracın 4x4 olması birşey ifade etmez. Şöyle açıklayayım, ya iki ön ya da iki arka teker sabit zeminde olmalı ki 4x4sistem işe yarasın ve araç çıkabilsin..
Benden çok daha tecrübeli üyeler daha faydalı yorumlar yapacaklardır, ama aracınızda mekanik bir arıza yoksa bahsettiğim koşulları hatırınızda bulundurum isterim..
Selametle..
 
mekanik bir arızası yok dediler. esas sıkıntı henüz tam olarak sürüş modları arası geçişide kavramış değilim. Kitapçıkta 4L moduna geçiş için N ile R arasında vites geçişleri yapılması gerektiği yazmış o şekilde çok sarsıntılı bir geçiş oluyor. Salı günü de vites N konumunda ike hafif arabaya gaz verince yine 4L ışığı yandı yani geçiş oldu bu durumda çok sarsıntı olmuyor. Ama gel gör ki bir türlü olmuyor ya da ben beceremiyorum. benim tahminim bu işe esp engel oluyo sanki ama onu nasıl deaktive edeceğiz onuda bilemiyorum.
 
Şimdi hatırladım ikinci yani köyün içinde battığım zaman çamura girmeden 4WD Low moduna almıştım arabayı. Ayrıca traktörle düze çıkartınca denedim yine arkalar zorladı önlerde iş yok.
 
N ile R arasında vites geçişleri ne demek? 4L için araç boşa (N) alınır, 4L ye geçirilir. 4L den çıkartırken de aynı yöntem. Hafif bir sarsıntı kabuldür, ama araç hiç 4L ye alınmadıysa sarsıntı ilk zamanlarda biraz daha fazla olabilir.. Kitapçıkta çekiş kontrolünün nasıl iptal edileceği yazıyor olmalı ayrıca..
 
Kitapçıkta aynen öyle yazıyor. Ben kitapçığın yalancısıyım :). N'den R'ye R'den N'ye birkaç tekrardan sonra aşırı bir sarsıntıyla geçiyor. Ama sonra N konumunda denedim hafif bi tık sesi ve çok az bir sarsıntı geçiş oluyor.

- - - Updated - - -

Kitapçıkta aynen öyle yazıyor. Ben kitapçığın yalancısıyım :). N'den R'ye R'den N'ye birkaç tekrardan sonra aşırı bir sarsıntıyla geçiyor. Ama sonra N konumunda denedim hafif bi tık sesi ve çok az bir sarsıntı geçiş oluyor.
 
karsum hocam sizin dediğiniz şekilde 4L'ye aldım ve bir deneme yaptım ve ESP'yi kapattım gaz kesmede olmadı ön tekerlerde çekişe dahil oldu. Ancak biraz aracı zorladığımda ön tekerden çat diye yüksek seste bir ses geldi bu neden olabilir aceba?
 
F

falken34

çamurda kullanmak tecrübe ister..yavaş yavaş tecrübe ediyorsunuz sizde :D
çamur öyle birşey ki pilotu kötü olan arazi canavarı en ummadık araçlar batar,çıkmaz denilen araçlar pilotaj sayesinde çıkar..:D

hocam aracınızda çamura girmeden az önce 4Low moduna almalısınız..maurda batma riskinizi azaltır..bunun için vitesi önce N moduna alın...
sonra şanzıman geçiş düğmesini 4L moduna getirin ve bekleyin...
göstergede 4L işiğı yandıgında aracınız 4Low moda geçmiş demektir..

ikinci konu ise esp butonu..



konsolun solunda esp off butonu var..çamura girmeden ona basarsanız çamurda siz fren yaptırmaz..
çok derin olmadıktan sonra esp butonunu kapatmanızı tavsiye etmem..
ayrıca araçtaki en önemli faktör lastiktir...güzel bir takım lastiğiniz yoksa, unimog bile olsa 10cm çamurda batar..:D
esp ile ilgili konu forumda mevcut..bakıp okuyabilirisniz..
 
Lastik konusunda haklısınız hocam. Aracın bakımı için gittiğimde bir arkadaşla tanıştım kendisi Ankara Ostim'de lastikçiymiş. Lastikler nasıl diye sorduğumda güzel ama naylon karışımı fazla yağmurlu havalarda dikkatli olmalısın demişti. Haliyle bu lastiğin çamurda çok işe yaramasını beklemiyorum ancak 4L moduna alamıyordum onu buradan öğrenmiş olduk. Şimdi tek sorun araba zorlandığında sol ön tekerde "çat" diye hayli yüksek bir ses geliyor. Bu normal mi yoksa aks'lardan falan mı geliyor aceba?
 
Arkadaşlar bugün tekrar denedim arabayı. Asfalttan çıkıp traktör yoluna saptım ancak uzun zamandır kullanılmayan bir yoldu sanırım. Girmeden önce 4L ye aldım arabayı ve bi ara indim baktım arka tekerler askıda kalmış gaza yüklenince çıktım yani sonunda net olarak 4L moduna geçirmeyi başardık. Ancak şu var ki arabayı öyle çok zorlamama rağmen arabanın ABS HDC ESP CHECK EBD lambaları yandı ve vites modu D gösteriyordu yanında 1 ya da 2 rakamı yoktu asfaltta biraz gaza bastım vites geçmedi. Arabayı durdurdum bi sigara yaktım marketten bi meyve suyu aldım biraz bekledikten sonra CHECK lambası dışında normale döndü. Bu araba bu kadarcık yerde bunu yapıyorsa ağır offroada girsek çıkışda çöpe atacağız herhalde :). Her şeye rağmen arabamı hala seviyorum ve soğutmadım. Aceba bu ışıklar neden yandı?
 
F

falken34

hocam siisn araçta bir sıkıntı olabilir..4L moda aldıktan sonra ekranda sadece D yazar bu normal...
aracı durdurup vitesi N alıp 4x2 butonuna aldıgınızda bir süre sonra ekrandaki 4H ve 4L ısıgının sönmesi gerekli...o zaman arac 4x2 moda geçmiş demektir..

ayrıca ön akstaki çat sesi hayra alamet değil...4L moddayken direksiyonu çevirdiğinzde araçta hafif bir miktar kasma olması normal ama çat sesi olmamalı.
ön aks frezesini sıyırttırıyor olabilirisniz...:confused:
 
ben en iyisi müsait bir zamanda servise gidip iyice bi baktırayım arabaya. ustanın baktığında sol değilde sağ freze sıyırmış dedi sonra biraz kurcaladı bişey yok bunda dedi :) acemiliği atlatana kadar biraz sıkıntı yaşayacaz sanırım :)
 

cavdare

Moderator
küçük bir hatırlatna yapayım..4 çeker veya takviyeye geçerken-yada çıkarken lambaya güvenmeyin...vites geçişi ile lamba arasında bir kaç saniyelik uyumsuzluk olabiliyor..dolayısıyla siz vites değişti diye harekete geççiyorsunuz ama aslında henüz tam geçiş yaşanmamış oluyor, hareket sırasında vites geçişi sarsıntı ve ses yapabilir..özellikle 4l ye geçerken biraz fazla beklemenizi öneririm..araç hareket halindeyken 4l ye geçiş yada 4l den çıkış yapmakta zorlanabilir, sıkıntı çıkarabilir,,benim tavsiyem özellikle 4L de biraz sabırlı olmanız...
 
Sayın cavdere hocam bu önerinizi dikkate alacağım. Dediğiniz gibi acele etmemek en güzeli. Teşekkür ederim


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi.
 

SsTeam

Yönetici
Arkadasım senın aracın on hup ları bozulmuş , poyra kilit dır diğer adı hemen aks In kafasında bulunur hava ıle çalışır ılk önce aracı 4 cekere alınca hava hortumunu çıkarıp vakum varmı bakman lazım eğer vakum varsa poyraz kilit degısmesı lazım .
 
O

orçun81

Valla geçmiş olsun ozaman.
Benim tavsiyem hareket ya da patinaj durumunda 4 çekere almamak. Durun sakin sakin bekleyin vitesi N ye alin 4L ışığı yanip sonmeyi biraktiginda yani sabit yanmaya basladiginda aracı D ye alin frenden çekin ayaginizi. Ağır devir olduğu için araç kendini öne atar yani tam anlamiyla 4 Low olmuştur sonra hayırlı işler yapıştır gitsin.
Kesinlikle patinaj halindeyken ya da gaza bastiginizda araç patinaj yapiyorsa 4 çekere almayin 2 ya da 3 üncü seferde poryayi elinize verirler.
 

SsTeam

Yönetici
Aslında kolay kolay bozulmuyor ben inanılmaz zorladım saatlerce lastikleri yakana kadar ondan sonra bozuldu .


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
 

Üst