Kyron'da Yaşadığım Sorunlar

Merhabalar,

Yaklaşık 3 ay önce 2008 Model kyron almıştım.

Aldığımdan beri arabaya ciddi masraf yaptım.

Aracı alırken 36.000 tlye aldım. 2000 tl 100 bin bakımı şanzıman revizyonu gibi masrafları vardı yaptım. Daha sonra problemsiz binmeye devam ettim.

Gçen hafta İstanbul-Ankara arası gittim. Ankara dönüşünde hendek civarında araba gaz yememeye başladı 50 -60 kmye kadar düşüp sonra gaz almaya başladı ve motor arıza ışığı yandı ve su seperetörü ışığı. Devam ettim yola.

Daha sonra gaz da almamaya devam etti ve 30 kmye kadar düşünce stop etti. Çalıştırdık devam etti 100 km boyunca 8 9 defa yaptı bunu.Otoyolda sağ şeritten 70 km ile seyrettim mecburen.

Servise götürdük mazot pompası arızasıymış pompa mazot alamıyormuş yeteri kadar. Enjektör ve mazot pompası tamiri için 1500 -2000 tl arası fiyat çektiler Bosch car service te. Enjektör adedi 1800 tl yenisi.Çok sıkıntı oldu bu araba bana son zamanlarda belimi doğrultamadım bir türlü.

Bu arada yakıt olarak da 7.5 litre yaktı 100 kmde ...

Daha önce böyle bir sorun yaşayanınız var mı?

SsTeam

Yönetici
Cevap: Kyron yaşadığım sorunlar

ARACANIZ hayırlı olsun , aracın degılde kullanılan yakıtdan kaynaklanan bir durum fıltrenın su ısıgı yandıgı zaman zaten arac ecu dan yanı beyınden 60 km hızı gectırmıyor enjektorler zarar gormemesı icin , velhasıl yakıt kalıtesı ve yıllardır depoda bırıkmıs su dan kaynaklanan bır durum gecmıs olsun

toranaga

Moderator

İbrahim bey geçmiş olsun. Aracınızın arızası konusunda yetkili servisten tespit ve tamir için görüş ve fiyat almanızı öneririm. Sabri beyin de söylediği gibi su seperatörü ve ecu kaynaklı olup, daha düşük maliyetlerle halledilebilirliğini araştırınız. Mazot pompası ve enjektör tamiri gerekliliğine kesin karar vermeden önce düşük maliyetli ve zaten yapılması gerekli olan diğer çözüm olasılıklarını denemeniz yararınıza olur diye düşünüyorum zira anladığım kadarıyla aracınız daha yeni 100.000 Km. olmuş ve düşük km.li. Tekrar geçmiş olsun. Bu arada aracınız 4x4'mü şanzumanı otomatikmi, yol üzerindeki benzincilerde satılan ucuz euro dizel ürünü kullandınızmı. Aracınız ve yakıt ile ilgili biraz detay bilgi verirseniz sevinirim.

Teşekkür ederim mesajlarınız için.

Arac 2008 model 4x4 full paket
Otomatik Vites. Ben şahsen kullanmadım bildiğim yerden aldım toplam 3 defa depoyu fulledim zaten hepsini de shellden aldım.

Su seperatorü ışığı zaman zaman yanıyordu ama sürekli yapmadığı için muşürde bir arıza olduğunu düşündüm.

Deponun çıkartilip temizlenmesi gerekiyormuş .

Su anda ne yapacağımı bende bilmiyorum. Araba dedigim gibi bir yerden sonra gaz almıyor stop ediyor rolantiyi ayarlayamiyor ve duruyor.

Bosch Servisi de 3 yıldır ustam şimdiye kadar araclarimi hep orada yaptırdım.

Ama araştıracagim..

Tekrar tekrar teşekkür ederim. ..

Ayrica Araç makineye bağlandı.
Mazot pompası gorevini yerine getirmiyor değerleri çok düşük.

toranaga

Moderator

İbrahim bey görünen o ki sizden önceki kullanımdan kaynaklı ; bir birikimin aracın sizin kullanımınızda son haddine gelmesi sonucu hata oluşmuş. Tekrar çok geçmiş olsun. Yaptırmadan önce Yetkili servisten de teklif alın derim. Araç tamamen sensörlerle yönetildiğinden belki çok basit bir hata nedeniyle olmaktadır. Aracınızın tamiri ile ilgili aşamaları ve sonuçlarını paylaşırsanız seviniriz. Bu arızalar araca karşı sizi soğutmasın. Sahibinden ilanlarda 200.000 KM.'nin üzerinde satılık ikinci el kyronlar var. Ayrıca bir arkadaşın bilgisine göre 700.000 Km.'nin üzerinde yol yapmış kyron varmış. Canınızı sıkmayın tamir edilir. Güle güle binilir. Bizim araçlarımızın ruh ikizi mercedes ML modelleri. Fiyatını ve fayda maliyet oranını buna göre kıyaslayarak değerlendirin. CANINIZI SIKMAYIN........

Telefondan yazdıgım içinisim göremiyorum imusa63 aracımı ilk aldıgımda benimde başıma buna benzer olaylar geldi daha öncede yazmıştım depo içinde iki aded filitre var onlar tıkanınca mazot pompası yeterince beslenemiyor çekiş ve hız düşüyor bendeki araçda 2008 kyron 4x4 alırken avrupa yakasından tuzladaki servise kadar gittim oradaki ikinci el satış satış müdürü söylemişti kendi servislerine bakıma gelen 700 900 bin kilometrede 2 aded kyron oldugunu birde buaraçlar galiba sahiplerini test ediyorlar bir senedirde sorunsuz kullanıyorum

Çok teşekkür ederim arkadaslar. Başa gelen çekilir. Birazda kader kısmet olayı var.

Arabadan sogumus değilim lakin bir daha kullanim disi böyle bir arıza verirse direk ilan veririm muhtemelen...
Ahmet kemal bey muhakkak dediğiniz doğru m

Cana gelen mala gelsin yapacak birşey yok.

Bu arada arabayı hala alamadım fiyat araştırdım sordum baya yere ancak aksam alabileceğim.

ahmetersin

Moderator
İbrahim Bey öncelikle geçmiş olsun. Ankarada hemen hemen her araç için ciddi boyutlarda yedek parça bulunmakta. İlk mesajınızda Ankaraya gittiğinizi belirtmişsiniz eğer tanıdığınız birileri varsa birde orada araştırmanızı tavsiye ederim. Yaklaşık 5 yıl önce vw jetta şanzumanını doğuş otonun 1/3 fiyatına almıştık eğer iletişim bilgisi bulabilirsen buradanda paylaşımda bulunurum.

Yok istanbuldayim Ankara'ya 2 3 günlük gitmiştim.

Araba halloldu depo temizliği mazot pompası enjektör temizlik ve içindeki parça değişimi 1700 tl verdim.

toranaga

Moderator

İbrahim bey aracınızı tazelemişiniz. Güle güle nice bin km.ler kullanın. Gelmiş geçmiş olsun.

İnşallah cok tesekkurler
Aldığımda ben bu arabaya 3 yıl binerim diye demiştim.
Bundan sonra öyle olur inşallah

Merhaba İstanbul da bahsettiğiniz servisin numarasını alabilir miyim benzer durumlar benim aracimda da var